Τετάρτη, 28 Ιουνίου 2017

Παράταση έως 14 Ιουλίου εξετάζει το ΥΠΟΙΚ για φορολογικές δηλώσεις

Η παράταση είναι αναπόφευκτη

Παράταση της προθεσμίας υποβολής των φορολογικών δηλώσεων, που κανονικά λήγει την Παρασκευή 30 Ιουνίου, αναμένεται να αποφασίσει ίσως και σήμερα το υπουργείο Οικονομικών. Πιθανότερη νέα προθεσμία είναι η 14η Ιουλίου.

Η παράταση είναι αναπόφευκτη, αν αναλογιστεί κανείς ότι μέχρι χθες, τρεις μέρες πριν από τη λήξη της προθεσμίας, περίπου 2 εκατομμύρια φορολογούμενοι δεν είχαν ακόμη υποβάλει δηλώσεις. Σύμφωνα με στοιχεία της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων, μέχρι χθες είχαν υποβληθεί 4.259.180 δηλώσεις.

Εξ αυτών οι 1.672.868 ήταν χρεωστικές και αντιστοιχούσαν σε φόρο 1,7 δισ. ευρώ, ενώ οι 683.223 ήταν πιστωτικές και αντιστοιχούσαν σε επιστροφή φόρων 231 εκατ. ευρώ. Οι υπόλοιπες ήταν μηδενικές.

Εν τω μεταξύ, όπως ανέφερε χθες στην ΕΡΤ η αρμόδια υφυπουργός Οικονομικών Κατερίνα Παπανάτσιου, τα νέα παράβολα για τα ανασφάλιστα Ι.Χ. θα είναι κλιμακωτά: Για δίτροχα έως 250 κ.εκ. θα είναι 100 ευρώ, για τα υπόλοιπα δίτροχα 150 ευρώ, για Ι.Χ. αυτοκίνητα κάτω των 1.000 κ.εκ., 200 ευρώ και για τα υπόλοιπα θα φτάνουν τα 250 ευρώ.

Τα παράβολα θα οριστούν σε τροπολογία, την οποία προωθεί το υπουργείο Οικονομικών. Θα επιβληθούν σε όσους συνεχίσουν να έχουν ανασφάλιστα οχήματα μετά τη 14η Ιουλίου.

Ως γνωστόν, προηγήθηκε αποστολή σημειωμάτων για πρόστιμα 250 ευρώ σε 1.151.000 ιδιοκτήτες οχημάτων, μεταξύ των οποίων κάποια ήταν κανονικά ασφαλισμένα και άλλα ήταν κλεμμένα. Αφού διαπιστώθηκε το λάθος, το υπουργείο Οικονομικών ανακοίνωσε ότι το πρόστιμο «παγώνει» ώς τις 14 Ιουλίου. Οι ιδιοκτήτες πραγματικά ανασφάλιστων οχημάτων έχουν, έτσι, επιπλέον χρόνο να ασφαλίσουν τα οχήματά τους και να μη χρειαστεί να πληρώσουν.

Από την άλλη, όπως είπε χθες η κ. Παπανάτσιου, θα επιστραφούν τα χρήματα σε όσους ήδη πλήρωσαν το πρόστιμο. Υπολογίζεται ότι περίπου 6.000 ιδιοκτήτες έχουν πληρώσει τα 250 ευρώ. Η σχετική εγκύκλιος έχει ήδη σταλεί στο Εθνικό Τυπογραφείο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia News