Δευτέρα 22 Μαΐου 2017

New York Times: Ο Τραμπ είχε ζητήσει από το FBI να σταματήσει την έρευνα για τη Ρωσία

Η εφημερίδα επικαλείται σημαντικό σημείωμα του ίδιου του Κόμεϊ

Δεν έχει κλείσει, όπως φαίνεται, για τον Ντόναλντ Τραμπ η υπόθεση αποπομπής του επικεφαλής του FBI Τζέιμς Κόμεϊ, καθώς όπως αποκάλυψαν την Τρίτη οι New York Times, ο πρόεδρος των ΗΠΑ του είχε ζητήσει να σταματήσει την έρευνα για τον Μάικλ Φλιν, τον στενό του συνεργάτη που κατηγορείται ότι είχε «κρυφές» σχέσεις με Ρώσους.

Η εφημερίδα επικαλείται σημαντικό σημείωμα του ίδιου του Κόμεϊ, σύμφωνα με το οποίο, ο Τραμπ του είπε: «Ελπίζω να βλέπεις ξεκάθαρα πως πρέπει να το αφήσεις αυτό, να αφήσεις τον Φλιν. Είναι ένας καλός τύπος».

Επίσης, φέρεται να του ζήτησε να σκεφτεί «να βάλει κάποιους δημοσιογράφους στη φυλακή» σχετικά με τις διαρροές στον Τύπο και την δημοσίευση απόρρητων πληροφοριών.

Η εξέλιξη αυτή προκάλεσε την αντίδραση των Ρεπουμπλικανών, οι οποίοι μέχρι τώρα είχαν επιλέξει μια πιο παθητική στάση απέναντι στον πρόεδρο των ΗΠΑ, με τον πρόεδρο της επιτροπής κυβερνητικού ελέγχου, Τζέισον Σάφετζ, να ανακοινώνει ότι ζητήθηκε από το FBI να παραδώσει στην επιτροπή «όλα τα σημειώματα, τις περιλήψεις και τις καταγραφές που αφορούν ή σχετίζονται με τις επικοινωνίες ανάμεσα στον Κόμεϊ και τον πρόεδρο».

Ο Λευκός Οίκος επισήμως αρνείται το γεγονός, αναφέροντας πως «το ενημερωτικό σημείωμα δεν είναι αληθές ή ακριβές» σχετικά με την συζήτηση των δύο αντρών αναγνωρίζοντας, ωστόσο, ότι υπήρξε μια «συζήτηση» ανάμεσα στον Κόμεϊ και τον πρόεδρο».

«Αν και ο πρόεδρος έχει επανειλημμένα εκφράσει την άποψη ότι ο στρατηγός Φλιν είναι ένα αξιοσέβαστο πρόσωπο που υπηρέτησε και προστάτεψε τη χώρα, ο πρόεδρος δεν ζήτησε ποτέ από τον κ. Κόμεϊ ή από κάποιον άλλον να τερματίσει οποιαδήποτε έρευνα που σχετίζεται με τον στρατηγό. Ο πρόεδρος έχει τεράστιο σεβασμό για τις υπηρεσίες ασφαλείας και όλες τις έρευνες. Αυτή δεν είναι μια αληθινή ή ακριβής παρουσίαση της συζήτησης που είχε ο πρόεδρος με τον κ. Κόμεϊ» αναφέρεται χαρακτηριστικά στην ανακοίνωση του Λευκού Οίκου.

Σύμφωνα με την περιγραφή στο σημείωμα, ο Κόμεϊ αποδέχθηκε την εκτίμηση του Τραμπ για τον χαρακτήρα του Φλιν λέγοντας πως «συμφωνώ ότι είναι ένας καλός άνθρωπος» ωστόσο δεν δέχθηκε να βάλει τέλος στην έρευνα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia News