Σάββατο, 27 Μαΐου 2017

Δήμος Αλμωπίας: Εκστρατεία ενημέρωσης για τα αδέσποτα και δεσποζόμενα ζώα στα πλαίσια της Ανθοέκθεσης

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΔΡΑΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΑΛΜΩΠΙΑΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΦΙΛΩΝ ΖΩΩΝ ΑΡΙΔΑΙΑΣ «Η ΕΛΠΙΔΑ» ΓΙΑ ΤΑ ΑΔΕΣΠΟΤΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΙΣ ΙΔΙΟΚΤΗΤΩΝ ΖΩΩΝ ΣΤΑ ΠΛΑΙΣΙΑ ΤΗΣ ΑΝΘΟΕΚΘΕΣΗΣ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ο Δήμος Αλμωπίας σε συνεργασία με τον Σύλλογο Φίλων Ζώων Αριδαίας «Η Ελπίδα» στα πλαίσια της λειτουργίας της Ανθοέκθεσης 2017, παρουσίασε τα μικρά αδέσποτα ζώα συντροφιάς (σκυλάκια) τα οποία διαθέτει για υιοθεσία.

Η εκδήλωση είχε ως στόχο την ενημέρωση του κοινού για τις υποχρεώσεις τόσο των ιδιοκτητών δεσποζόμενων ζώων όσο και των λοιπών πολιτών.

Παρόν στη δράση ο Αντιδήμαρχος Καθημερινότητας κ. Στέφανος Αβραμίκας, ο οποίος καλωσόρισε τους πολίτες και αναφέρθηκε στις δράσεις του Δήμου Αλμωπίας σχετικά με την αντιμετώπιση του προβλήματος των αδέσποτων ζώων.

ΟΙ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΙΣ ΙΔΙΟΚΤΗΤΩΝ ΖΩΩΝ

- Σήμανση και καταγραφή του ζώου

- Έκδοση βιβλιαρίου υγείας με τοποθέτησή του στο περιλαίμιο του ζώου

- Ειδική μεταλλική κονκάρδα αντιλυσσικού εμβολιασμού

- Τήρηση κανόνων ευζωίας του ζώου

- Τήρηση κανόνων καθαριότητας των χώρων που ζει το ζώο

- Καθαρίζουμε πάντα τα περιττώματα του ζώου μας κατά την έξοδό του

- Περίπατος του σκύλου πάντα δεμένο και σε μικρή απόσταση από τον συνοδό του

- Στείρωση του ζώου όταν δεν επιθυμούμε άλλα ζώα

- Αποστέλλουμε επί αποδείξει το πιστοποιητικό ηλεκτρονικής σήμανσης του ζώου στο Δήμο

Η μη εφαρμογή της νομοθεσίας έχει ως συνέπεια την επιβολή προστίμων τα οποία κυμαίνονται από 10.000 ευρώ έως και 30.000 ευρώ (βασανισμός ζώου) ανά περίπτωση. Αρμόδιος ελεγκτικός μηχανισμός για την τήρηση των ανωτέρω είναι η Αστυνομία.

ΝΑ ΘΥΜΑΣΤΕ:
ΒΑΖΩ ΤΣΙΠ ΣΤΟΝ ΣΚΥΛΟ ΚΑΙ ΤΗ ΓΑΤΑ ΜΟΥ + ΣΤΕΙΡΩΝΩ ΤΟΝ ΣΚΥΛΟ ΚΑΙ ΤΗ ΓΑΤΑ ΜΟΥ = ΜΕΙΩΝΩ ΤΑ ΑΔΕΣΠΟΤΑ 


3 σχόλια:

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia News