Σάββατο 27 Μαΐου 2017

Αριδαία: Ξεκίνησαν οι εργασίες για την κατασκευή νέας υπερσύγχρονης παιδικής χαράς και πάρκου

ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΠΑΙΔΙΚΗΣ ΧΑΡΑΣ ΚΑΙ ΠΑΡΚΟΥ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΚΟΝΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΕΟΔΟΜΙΑ ΣΤΗΝ ΑΡΙΔΑΙΑ - ΔΙΑΜΟΡΦΩΣΗ ΚΟΙΝΟΧΡΗΣΤΟΥ ΧΩΡΟΥ ΣΤΟ ΟΙΚΟΔΟΜΙΚΟ ΤΕΤΡΑΓΩΝΟ 81Α

Ξεκίνησαν οι εργασίες για τη δημιουργία παιδικής χαράς και πάρκου στην περιοχή κοντά στην πολεοδομία και συγκεκριμένα στο οικοδομικό τετράγωνο 81Α της Αριδαίας.

Η συγκεκριμένη μελέτη αφορά στην διαμόρφωση κοινοχρήστου χώρου στο οικοδομικό τετράγωνο 81Α. Συγκεκριμένα, θα τοποθετηθούν πρότυπα πολυπαιχνίδια, δάπεδα ασφαλείας, καθιστικά, διακοσμητικά φωτιστικά εναρμονισμένα με το περιβάλλον, για έναν ασφαλή τόπο παιχνιδιού όπου τα παιδιά μπορούν να αναπτύξουν έντονη κοινωνική δράση.

Αναλυτικά, στις υφιστάμενες υποδομές του κοινόχρηστου χώρου που λειτουργεί ταυτόχρονα ως παιδική χαρά και πάρκο, πάντα με σκοπό την αναβάθμιση τους και με κριτήριο την αισθητική, θα υλοποιηθούν οι εξής παρεμβάσεις:

- Αποξήλωση και απομάκρυνση των υπαρχόντων παιχνιδιών

- Τοποθέτηση νέων παιχνιδιών με πιστοποιητικό Εξασφάλισης Ποιοτικού Ελέγχου και ομαδοποιημένα κατά ηλικία χρηστών όπου είναι δυνατό

- Απομάκρυνση της άμμου και του χώματος από τις περιοχές όπου θα τοποθετηθούν τα νέα παιχνίδια και τοποθέτηση χυτού ελαστικού δαπέδου ασφαλείας

- Κατασκευή περίφραξης σύμφωνα με τις προδιαγραφές ασφαλείας - Τοποθέτηση πινακίδας εισόδου

- Το υπάρχον πράσινο σχεδόν διατηρείται εξ ολοκλήρου και επιπλέον επεκτείνεται όπου είναι δυνατόν

Σκοπός μας είναι τα παιδιά που επισκέπτονται την παιδική χαρά, να ωφεληθούν, όσο γίνεται περισσότερο από την επίσκεψη τους εκεί. Λαμβάνοντας υπόψη τις φυσικές και ψυχολογικές ανάγκες των παιδιών θα προσπαθήσουμε, με το σχεδιασμό του χώρου και την αισθητική του αναβάθμιση, να εξυπηρετήσουμε αυτές τις ανάγκες:

- Την κίνηση, ενθαρρύνονται διάφοροι τρόποι κίνησης: τα παιδιά μπορούν να σταθούν, να καθίσουν, να ξαπλώσουν, να ανέβουν στα μηχανήματα και στα όργανα πολλαπλών δραστηριοτήτων.

- Την άνεση, οι αισθήσεις δεν πρέπει να λιμνάζουν αλλά να δέχονται ερεθίσματα: να προτείνονται δραστηριότητες, να προκαλούνται συναισθήματα, να εγείρεται η συγκίνηση και να μεταφέρονται μηνύματα. Οι παιδικές χαρές είναι σχεδιασμένες έτσι ώστε να διαθέτουν μαγεία για ολιστική προσέγγιση του αντικειμένου όπου σώμα, μυαλό και πνεύμα, σκέψη συνεργάζονται ούτως ώστε να προσφέρουν στα παιδιά γνώσεις, εμπειρίες και θετική αντιμετώπιση του εαυτού τους και της ζωής.

- Τις δυνατότητες. Τουλάχιστον τρεις δυνατότητες των παιδιών προτείνονται: οπτικές, ακουστικές και κινητικο-αισθητικές.

- Τον έλεγχο. Ως προς τον έλεγχο εξασφαλίζονται όροι ασφάλειας, ώστε να μπορούν τα παιδιά να εργαστούν εποικοδομητικά.

Τον χώρο των εργασιών επισκέφθηκε ο Δήμαρχος Αλμωπίας κ. Δημήτρης Μπίνος μαζί με τον Αντιδήμαρχο Τεχνικής Υπηρεσίας και Έργων κ. Χρήστο Γεωργίου.









16 σχόλια:

  1. Στην λαγγαδια ποτε ξεκινατε?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. στις υπόλοιπες παιδικές χαρές τι θα γίνει ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Δασάκι ? Πλατεία ΙΚΑ ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ελπίζουμε για τον μεγάλο αγώνα
    Και ότι Πρώτη η ΛΑΓΚΑΔΙΑ ανάφερε
    εδώ και χρόνια την λέξη καινούργια παιδική χαρά η δημοτικη αρχή που
    Φροντίζει Και αγωνίζεται και για
    Το τελευταίο χωριό θα πράξει τα
    δέοντα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ορε γλέντια στην Λαγκαδια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Η παιδικη χαρα ή το παρκο που λεγαμε των παιδικων μου χρονων. Δεκαετια 80 τι παιχνιδι τι ομορφα χρονια. Μακαρι και τις αλλες πολυ γρηγορα να τις φτιαξουν

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. ΜΕΤΑ ΤΟ ΓΗΠΕΔΟ ΗΡΘΕ Η ΣΕΙΡΑ ΑΥΤΟΥ. ΚΑΤΑΣΤΡΕΨΑΝ ΤΟ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΠΑΡΚΟ ΤΗΣ ΑΡΙΔΑΙΑΣ. ΔΕΝ ΞΕΡΟΥΝ ΝΑ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΟΥΝ ΣΩΣΤΑ ΤΑ ΚΕΦΑΛΑΙΑ.
    ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΑΗΔΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΑΝΟΙΧΤΟ ΑΥΛΑΚΙ ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΙΚΟ ΔΡΟΜΟ ΤΗΣ ΣΩΣΑΝΔΡΑΣ ΥΠΑΡΧΕΙ ΣΤΗΝ ΑΛΜΩΠΙΑ; ΔΡΟΜΟΣ ΜΑΛΙΣΤΑ ΚΑΙ ΜΕ ΜΕΓΑΛΗ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑ (ΠΡΟΜΑΧΟΙ ΚΑΙ ΒΟΥΝΟ).
    ΔΙΑΝΟΙΞΗ ΤΟΥ ΔΡΟΜΟΥ (10m),ΑΓΩΓΟ ΟΜΒΡΙΩΝ ΥΔΑΤΩΝ,ΚΑΙ ΠΕΖΟΔΡΟΜΙΑ ΕΚΑΤΕΡΩΘΕΝ (ΕΦΟΣΟΝ ΕΙΝΑΙ ΚΕΝΤΡΙΚΟΣ ΔΡΟΜΟΣ ). ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΝΑ ΠΙΑΣΟΥΝ ΤΟΠΟ. Η ΑΣΤΟΧΙΑ ΤΩΝ ΕΡΓΩΝ ΕΙΝΑΙ ΤΡΑΓΙΚΟ ΦΑΙΝΟΜΕΝΟ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ.
    ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Αφήστε και τις φαγάνες εκεί να παίζουν και τα παιδιά κ.Δήμαρχε!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Κ.Δημαρχε τα δενδρα μονο να μην κοπουν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Συγχαρητήρια είναι κάτι το οποίο έλειπε από την Αριδαία. Μην ξεχάσετε όμως και τα χωριά μας. Παιδάκια είναι και τα δικά μας και δεν έχουν ένα πάρκο της '' προκοπής '' να παίξουν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. το έργο αυτό πρφανώς είναι η αρχή για αναβάθμιση των παιδικών χαρών.Είναι θετικό.Το μεγάλο παράπονο της πόλης είναι η αξιοποίηση στο Δασάκι.Και παιδική χαρά και πάρκο και αθλοπαιδιές σε δημοτικό χώρο.Το διαχρονικό στολίδι της πόλης πότε θα αξιοποιηθεί όπως πρέπει? ας ελπίσουμε ότι σύντομα έρχεται η σειρά του.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Αριδαια μένω αλλά το σωστό να
    λέγεται τα παιδάκια εκει επάνω που
    ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΆ παρακαλάνε τόσα χρόνια
    Για μία καινούργια παιδική χαρά τι
    γίνεται? Προσεκτικά γιατί οι
    Παιδικές ψυχές είναι ευαίσθητες και
    Το λένε κάθε μετα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Έχεις απόλυτο δίκιο φίλε φίλη τι
    να πουν και αυτοί Εκεί επάνω
    ψιλό ξεχασμένοι

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Λαγκαδια = καινούργια παιδική χαρά
    τοσο καιρό αυτό βλέπουμε

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia News