Παρασκευή 19 Μαΐου 2017

Το ΔΝΤ καλεί τη Γερμανία να αυξήσει τους μισθούς

Οι συστάσεις του ΔΝΤ είναι αντίθετες στη λογική του υπουργού Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε


Συστάσεις στη Γερμανία για το υψηλό πλεόνασμα και την αξιοποίηση των φορολογικών της εσόδων που έχει σε έργα υποδομών κάνει το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο.


Η Γερμανία θα πρέπει να χρησιμοποιήσει τα αυξανόμενα φορολογικά της έσοδα για να επενδύσει σε έργα υποδομών που θα βελτιώσουν τις αναπτυξιακές της δυνατότητες και να ενθαρρύνει τους εργοδότες να αυξήσουν τους μισθούς για να ενισχυθεί ο πληθωρισμός στην ευρωζώνη, όπως ανακοίνωσε σήμερα το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο (ΔΝΤ).


Οι συστάσεις του ΔΝΤ είναι αντίθετες στη λογική του υπουργού Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, ο οποίος ανακοίνωσε υψηλότερες εκτιμήσεις για τα φορολογικά έσοδα φέτος και απέρριψε την κριτική ότι η Γερμανία δεν κάνει αρκετές επενδύσεις.


Σε έκθεση μετά τις ετήσιες συναντήσεις του με τις γερμανικές αρχές, το ΔΝΤ δήλωσε ότι το μεγάλο πλεόνασμα τρεχουσών συναλλαγών της Γερμανίας αντανακλά την υψηλή εγχώρια αποταμίευση και τις καλύτερες επενδυτικές ευκαιρίες στο εξωτερικό.


«Η Γερμανία θα πρέπει να υιοθετήσει μια σειρά συντονισμένων δημοσιονομικών και διαρθρωτικών πολιτικών για να προστατεύσει τις δυνάμεις της και να αντιμετωπίσει τις υπόλοιπες προκλήσεις, όπως η μείωση των εξωτερικών ανισορροπιών», πρόσθεσε το ΔΝΤ.


Ισχυρή ανάπτυξη της οικονομίας
Η γερμανική οικονομία αναμένεται να αναπτυχθεί με ισχυρούς ρυθμούς, όπως ανέφερε το υπουργείο Οικονομίας της χώρας στη μηνιαία έκθεσή του, με την κατανάλωση σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα να συνεχίζει να αυξάνεται και τις εξαγωγές να αναμένεται να σημειώσουν μέτρια αύξηση.


Η σταθερή ανάπτυξη του 0,6% το πρώτο τρίμηνο αποτυπώθηκε στα επίπεδα απασχόλησης, με νέες θέσεις εργασίας να δημιουργούνται σχεδόν σε όλους του κλάδους της οικονομίας. Το υπουργείο αναμένει η εποχικά προσαρμοσμένη ανεργία να συνεχίσει να μειώνεται τους επόμενους τρεις μήνες.


«Η γερμανική οικονομία ξεκίνησε καλά τη φετινή χρονιά», ανέφερε το υπουργείο σε ανακοίνωση. «Η ανοδική πορεία της γερμανικής οικονομίας αναμένεται να συνεχιστεί με ισχυρό ρυθμό τους επόμενους μήνες. Όλοι οι δείκτες είναι σε υψηλό επίπεδο». Η παγκόσμια ανάπτυξη ανακάμπτει από τις αρχές του έτους, ανέφερε το υπουργείο, και θα είναι ισχυρότερη από πέρυσι, με τους δείκτες να υποδεικνύουν σε γενικές γραμμές μέτρια αύξηση των γερμανικών εξαγωγών.

1 σχόλιο:

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia News