Σάββατο 27 Μαΐου 2017

Παλαιοντολογία - Σπηλαιολογία στην Αλμωπία

ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΘΗΚΕ Η ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΜΕ ΘΕΜΑ «ΠΑΛΑΙΟΝΤΟΛΟΓΙΑ – ΣΠΗΛΑΙΟΛΟΓΙΑ ΣΤΗΝ ΑΛΜΩΠΙΑ» ΜΕ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΕΙΣΗΓΗΤΗ ΤΗΝ κ. ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ ΤΣΟΥΚΑΛΑ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Παρουσίαση με θέμα «Παλαιοντολογία – Σπηλαιολογία στην Αλμωπία» διοργάνωσε ο Δήμος Αλμωπίας το μεσημέρι της Παρασκευής στο Ξενιτίδειο Πνευματικό Κέντρο Αριδαίας.

Η εκδήλωση αφορούσε στα ευρήματα της Αλμωπίας με επίκεντρο το παλαιοντολογικό και σπηλαιολογικό ενδιαφέρον που παρουσιάζει η περιοχή μας. Η παρουσίαση πραγματοποιήθηκε από την επί σειρά ετών επικεφαλής των παλαιοντολογικών ανασκαφών στην περιοχή των Λουτρών κ. Ευαγγελία Τσουκαλά, Καθηγήτρια Γεωλογίας – Παλαιοντολογίας του Α.Π.Θ., η οποία αναφέρθηκε μεταξύ άλλων στο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας του Δήμου Αλμωπίας για την οργάνωση του οποίου εργάστηκε σκληρά η ίδια και η ομάδα της, στο σπηλαιοπάρκο των Λουτρών και σε άλλα ενδιαφέροντα ζητήματα που αφορούν στην έντονη δραστηριότητα που ανέπτυξε στην περιοχή μας εδώ και αρκετά χρόνια. Μια δραστηριότητα με σημαντικά ευρήματα, όπως οστά σπηλαιοαρκούδας, ύαινας, λιονταριού και διαφόρων τρογλοειδών. Εισηγητές της εκδήλωσης ήταν επίσης ο κ. Κωνσταντίνος Πολυδωρόπουλος και ο κ. Νικόλαος Βασιλειάδης, Γεωλόγοι – Σπηλαιολόγοι του Α.Π.Θ. και οι δυο.

Ο Αντιδήμαρχος Πολιτισμού κ. Γιώργος Χατζηγιαννίδης κατά τον σύντομο χαιρετισμό του ευχαρίστησε θερμά όλους τους εισηγητές για την τιμή που μας κάνουν να συμμετέχουν σε αυτή την εκδήλωση και τόνισε ότι η Αλμωπία έχει πολλές δυνατότητες και έχει πολλούς κρυμμένους «θησαυρούς» που περιμένουν να τους ανακαλύψουμε. Ο κ. Χατζηγιαννίδης αναφέρθηκε στη συμβολή της κ. Ευαγγελία Τσουκαλά σε σχέση με τα ευρήματα της περιοχής μας, για τα οποία εργάστηκε σκληρά η ίδια και η ομάδα της. Τέλος, αναφέρθηκε στην επαναλειτουργία του Μουσείου Φυσικής Ιστορίας του Δήμου Αλμωπίας, καλώντας όλο τον κόσμο να το επισκεφτεί.

Ακολούθησε ξενάγηση στα Λουτρά.










1 σχόλιο:

  1. αυτα τα ωραια πραγματα, η κατασκευη τους, η χρηματοδοτηση τους, ο σχεδιασμος τους, η μελετη τους ποτε εγιναν βρε παιδια? χρειαζεται ενημερωση ο κοσμος.Παντως μπραβο για ολα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia News