Δευτέρα, 22 Μαΐου 2017

Απόλλων Κρ. Βρύσης: Διδάσκει αθλητισμό και ποδόσφαιρο μέσα από συστηματική δουλειά!

Εκτενές αφιέρωμα

- Οι ΝEOI – Κ17 της ΑΚΑΔΗΜΙΑΣ ΑΠΟΛΛΩΝ ΚΡΥΑΣ ΒΡΥΣΗΣ στην Α΄ κατηγορία Ε.Π.Σ. ΠΕΛΛΑΣ !
- Τριταθλήτρια η Παιδική ομάδα στην Ε.Π.Σ. ΠΕΛΛΑΣ !
- Όλ΄ αυτά… διδάσκοντας αθλητισμό και ποδόσφαιρο μέσα από συστηματική δουλειά !

Επιμέλεια ύλης
Λύσανδρος Γ. Αμιτζόγλου
Δημοσιογράφος – Αθλητικογράφος
Κρύα Βρύση Πέλλας

Πριν από τρεις ποδοσφαιρικές περιόδους μία ομάδα γονέων, (αξίζει ν΄ αναφέρουμε εδώ τα ονόματα των πρωτεργατών της κίνησης αυτής οι οποίοι είναι: Παπαχρήστου Νίκος, Κατσανίδης Μάκης, Ασλανίδης Σάββας, Ελευθερίου Σάκης, Ελευθεριάδης Κυριάκος κ.α.) τα παιδιά των οποίων αγωνιζόντουσαν στην ΑΚΑΔΗΜΙΑ ΑΠΟΛΛΩΝΑ αποφάσισαν να τεθεί η προσπάθεια αυτή σε νέες βάσεις , σύμφωνα με τις ανάγκες αλλά και τις απαιτήσεις λειτουργίας των σύγχρονων ΑΚΑΔΗΜΙΩΝ. Έτσι ανέλαβε ως προπονητής της Ακαδημίας ο Βοτάρης Δημήτρης, εν ανεργία ποδοσφαιριστής (με συμμετοχές σε εθνικές κατηγορίες με τα χρώματα, του Απόλλωνα Κρύας Βρύσης, του Αλμωπού, της Νάουσας κ.α. ομάδων) πτυχιούχους γυμναστής με ειδικότητα το ποδόσφαιρο και ιδιαίτερα τις Ακαδημίες . Στο ήδη υπάρχον έμψυχο υλικό άρχισαν να προστίθενται και άλλα παιδιά όλων των ηλικιών, με την πλήρη πλέον λειτουργία της Ακαδημίας με όλα τα ηλικιακά τμήματα. (babin, Projunior, Junior, Προπαιδικό, Παιδικό, Νέων) Παράλληλα από πέρυσι πλαισιώθηκε το τεχνικό τημ και με τον Γάτσο Γιώργο επίσης εν ενεργεία ποδοσφαιριστή και πτυχιούχο γυμναστή. Στο σύνολο λοιπόν την ΑΚΑΔΗΜΙΑΣ σήμερα αθλούνται και μαθαίνουν τα μυστικά του ποδοσφαίρου γύρω στα 90 παιδιά από την Κρύα Βρύση αλλά και τα γύρω χωριά της.

Η ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ της ΟΜΑΔΑΣ ΝΕΩΝ – Κ 17 !

Πριν την έναρξη της περυσινής αγωνιστικής περιόδου 2015 – 16 παρουσιάστηκε η ανάγκη της συμμετοχής των Νέων ηλικιακά ποδοσφαιριστών της Ακαδημίας, που δεν είχαν πλέον το δικαίωμα συμμετοχής τους στην παιδική ομάδα και στο αντίστοιχο πρωτάθλημα, στο ανδρικό πρωτάθλημα της Β΄ κατηγορίας της Ε.Π.Σ. Πέλλας ως ΑΚΑΔΗΜΙΑ ΑΠΟΛΛΩΝ, αφού δεν υπάρχει, δυστυχώς, αντίστοιχο πρωτάθλημα Νέων στην Ε.Π.Σ. ΠΕΛΛΑΣ. Έτσι την αγωνιστική αυτή περίοδο οι Νέοι ή όπως τους αρέσει να λέγονται η Κ 17, στην πρώτη τους επίσημη συμμετοχή σε ανδρικό πρωτάθλημα θα τερματίσουν στην 8η θέση της βαθμολογίας, με 4 ποδοσφαιριστές από την ομάδα αυτή, να προωθούνται στον ΑΠΟΛΛΩΝΑ που αγωνίζεται στην Α1 κατηγορία, το περυσινό καλοκαίρι του 2016.

ΔΕΥΤΕΡΑΘΛΗΤΡΙΑ και άνοδος στην Α΄ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ Ε.Π.Σ. ΠΕΛΛΑΣ, για την ΟΜΑΔΑ ΝΕΩΝ - Κ 17 !

Παράλληλα η ΠΑΔΙΚΗ ομάδα της ΑΚΑΔΗΜΙΑΣ τον ΜΑΙΟ του 2016 καταφέρνει να κατακτήσει την 2η θέση στο αντίστοιχο πρωτάθλημα, επιτυχία που συνέβαινε για πρώτη φορά στην ιστορία της ΑΚΑΔΗΜΙΑΣ ΑΠΟΛΛΩΝ. Έτσι αυτά τα παιδιά (στην πλειοψηφία τους γεννηθέντες το 2001) το περασμένο Σεπτέμβριο πήραν το βάπτισμα του πυρός στο ανδρικό πλέον πρωτάθλημα της Β΄ κατηγορίας Ε.Π.Σ. ΠΕΛΛΑΣ, με μοναδικό στόχο την απόκτηση εμπειριών, με αντιπάλους βέβαια ποδοσφαιριστές πολύ μεγαλύτερους ηλικιακά και σωματικά. Ο στόχος όμως παρέμενε ο ίδιος χωρίς ν΄ αλλάζει τίποτα . Έτσι ξεκινώντας το πρωτάθλημα, παιχνίδι με παιχνίδι η Κ 17 , ξεδίπλωνε το ταλέντο της και παρουσίαζε την μεθοδική δουλειά που κάνει όλ΄ αυτά τα χρόνια, καταφέρνοντας να πετύχει σπουδαίες νίκες φτάνοντας μέχρι την πρώτη θέση στον βαθμολογικό πίνακα, για να καταλήξει τελικά ως 2η με έναν βαθμό διαφορά από τον 1ο κερδίζοντας ταυτόχρονα το εισιτήριο της ανόδου στην Α΄ κατηγορία της Ε.Π.Σ. ΠΕΛΛΑΣ, για πρώτη φορά και εδώ στην ιστορία της ΑΚΑΔΗΜΙΑΣ ! Σε όλη αυτή βέβαια την διαδρομή το τρίπτυχο παιδιά – ποδοσφαιριστές , προπονητής και διοίκηση – γονείς εργάζονταν άψογα για τον κοινό στόχο την εξέλιξη και πρόοδο των παιδιών !

ΤΡΙΤΑΘΛΗΤΡΙΑ η ΠΑΔΙΚΗ Ομάδα !

Αξίζει να κάνουμε όμως μία σύντομη αναφορά και στην φετινή ΠΑΙΔΙΚΗ ομάδα (γεννηθέντες 2001 με δικαίωμα συμμετοχής έως 3εις παίκτες), 2002 & 2003) η οποία στον μικρό τελικό την περασμένη Τετάρτη κέρδισαν την αντίστοιχη ομάδα της Αναγέννησης Γιαννιτσών κατακτώντας την τρίτη θέση για φέτος (2η πέρυσι). Αυτές οι διακρίσεις για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά δείχνουν την σοβαρή και σκληρή δουλειά που γίνετε στα τμήματα υποδομών της ΑΚΑΔΗΜΙΑΣ.

ΔΗΛΩΣΗ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΑΚΑΔΗΜΙΑΣ ΑΠΟΛΛΩΝ ΠΑΠΑΧΡΗΣΤΟΥ ΝΙΚΟΣ

Η ΑΚΑΔΗΜΙΑ μας για δεύτερη συνεχόμενη χρoνιά μας έφερε και πάλι διακρίσεις σε επίπεδο νομού, δείγμα της πολύ καλής δουλειάς που γίνετε σε όλα τα τμήματά μας. Όπως ίσως θα γνωρίζεται η ΑΚΑΔΗΜΙΑ μας συμμετέχει στα αντίστοιχα ηλικιακά πρωταθλήματα της Ε.Π.Σ. Πέλλας και της ευρύτερης περιοχής μας, με την συμμετοχή 90 και πλέον παιδιών σε αυτά ! Είναι μία προσπάθεια τουλάχιστον των τριών τελευταίων ετών, όταν μία ομάδα γονέων θελήσαμε να ασχοληθούμε ποιο ενεργά με την ΑΚΑΔΗΜΙΑ ΑΠΟΛΛΩΝ βάζοντας την σε νέες βάσεις λειτουργίας, σύμφωνα με τις σύγχρονες απαιτήσεις των ΑΚΑΔΗΜΙΩΝ. 

Ήδη είμαστε ενταγμένη ως Ακαδημία στο δίκτυο συνεργαζόμενων Ακαδημιών του ΠΑΟΚ, πραγματοποιούμε όλο το χρόνο διάφορες κοινωνικές και αθλητικές δράσεις στην πόλη μας και γενικά θέλουμε η ΑΚΑΔΗΜΙΑ μας να αποτελεί την υγιή διέξοδο για τα παιδιά της ευρύτερης περιοχής της Κρύας Βρύσης.

Καύχημα της Ακαδημίας μας είναι η απόκτηση φέτος ενός απινiδωτή ! Πρόκειται για ένα ιατρικό εργαλείο ΖΩΗΣ, που δεν πιστεύω ότι διαθέτει άλλη Ακαδημία, τουλάχιστον στην επαρχία. Ήταν μία δωρεά - προσφορά ενός γονέα και φυσικά νιώθουμε υπερήφανοι γι΄ αυτό. Πιστεύω ότι γενικότερα βρισκόμαστε σε καλό δρόμο.

Άλλωστε στόχος μας είναι η ΑΚΑΔΗΜΙΑ ΑΠΟΛΛΩΝ να είναι ανταγωνιστική, σε επίπεδο Μακεδονίας και γιατί όχι και παραπέρα ! Φυσικά και στους σκοπούς της λειτουργίας της είναι καταρχήν η γαλούχηση των παιδιών μα με βάση τα σωστά κοινωνικά και αθλητικά ιδεώδη, μαθαίνοντας παράλληλα τα μυστικά του ποδοσφαίρου ορθολογικά, υπό τις οδηγίες πτυχιούχων γυμναστών με ειδικότητα το ποδόσφαιρο, παιδαγωγών θα τους έλεγα εγώ.

Η ΑΚΑΔΗΜΙΑ μας στεγάζεται στις δημοτικές αθλητικές εγκαταστάσεις στα περιφερειακά γήπεδα της Κρύας Βρύσης τις οποίες τα τελευταία δύο τουλάχιστον χρόνια τις έχουμε μεταμορφώσει με πολύ προσωπική δουλειά και κόστος γονέων, αλλά και την στήριξη του Δήμου Πέλλας κυρίως υλικοτεχνικά. Όταν χρειάζεται χρησιμοποιούμε, κυρίως για επίσημους αγώνες και το δημοτικό στάδιο.

Φυσικά και θα νιώθουμε μεγάλη υπερηφάνεια και ικανοποίηση εάν δούμε στο μέλλον τους νεαρούς ποδοσφαιριστές μας να αγωνίζονται, με την φανέλα της ιστορικής ομάδας της πόλης μας τον ΑΠΟΛΛΩΝΑ ,του οποίου βέβαια έχουμε και το όνομα και εφόσον υπάρχουν οι αγωνιστικές δυνατότητες στους παίκτες μας γιατί όχι και ακόμα ψηλότερα ! Άλλωστε αν ανατρέξουμε στην ιστορία της ομάδας μας, οι χρυσές σελίδες του ΑΠΟΛΛΩΝΑ στις εθνικές κατηγορίες, γράφτηκαν σε μεγάλο ποσοστό με την συμμετοχή τοπικών ποδοσφαιριστών! Πολύ δε μάλιστα αυτό είναι πλέον αναγκαίο στις δύσκολες οικονομικά συγκυρίες που ζούμε και για τον αθλητισμό μας. Το ποδοσφαιρικό οικοδόμημα στην Κρύα Βρύση είναι ένα και ενιαίο, αρκεί αυτό να το στηρίξουμε όλοι μαζί ! Αλληλοβοηθούμενοι ! Για να ζήσουμε και στο μέλλον μεγάλες ποδοσφαιρικές στιγμές . Είναι χαρακτηριστική άλλωστε η ιαχή όλων των τμημάτων της ΑΚΑΔΗΜΙΑΣ μας μετά την λήξη κάθε αγώνα τους και αυτή είναι : ΑΠΟΛΛΩΝ !!!

ΔΗΛΩΣΗ ΠΡΟΠΟΝΗΤΗ ΑΚΑΔΗΜΙΑΣ ΑΠΟΛΛΩΝ ΒΟΤΑΡΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ

Στόχος μας για την φετινή χρονιά ήταν η προσαρμογή αυτών των παιδιών στα νέα ποδοσφαιρικά δεδομένα και η οποία ήταν η μετάβασή τους από το ΠΑΙΔΙΚΟ πρωτάθλημα όπου αγωνιζόντουσαν , πλέον στο ΑΝΔΡΙΚΟ. Βέβαια όλο αυτό θέλαμε να το υποστηρίξουμε με μία καλή αγωνιστική εικόνα. Ακολουθώντας το δικό μας στυλ παιχνιδιού. Μετά από πολύ δουλειά όλων μας καταφέραμε πρωτίστως να παίζουμε όμορφο ποδόσφαιρο, έχοντας και υγεία σαν ομάδα και στο τέλος να κατακτήσουμε την άνοδό μας στην Κατηγορία.

Πρόκειται για ένα μεγάλο κατόρθωμα των παιδιών στα οποία αξίζουν συγχαρητήρια και για τα οποία είμαι υπερήφανος. Ένα μεγάλο ευχαριστώ θέλω να πω επίσης και στους ανθρώπους που ΄΄ έτρεξαν ΄΄ την ομάδα αυτή και μας βοήθησαν κάνοντας την ζωή μας στο γήπεδο πιο εύκολη . Όσον αναφορά το υπόλοιπο κομμάτι της ΑΚΑΔΗΜΙΑΣ το οποίο είναι και τα θεμέλια όλου αυτού του εγχειρήματος, συνεχίζουμε να δουλεύουμε με σχέδιο, πλάνο, υπομονή και επιμονή, έχοντας ως φιλοσοφία την σωστή νοοτροπία των παιδιών, την παιδεία, την ορθολογική προπόνηση και το όμορφο ποδόσφαιρο.


ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΡΙΟ ΑΚΑΔΗΜΙΑΣ ΑΠΟΛΛΩΝ

Με την ευκαιρία της λήξης των πρωταθλημάτων, η διοίκηση της ΑΚΑΔΗΜΙΑΣ ΑΠΟΛΛΩΝ ΚΡΥΑΣ ΒΡΥΣΗΣ θέλει να ευχαριστήσει δημόσια την Ε.Π.Σ. ΠΕΛΛΑΣ για την άψογη διοργάνωση του πρωταθλήματος μας, όπως επίσης και όλα τα φιλικά προς εμάς σωματεία που συμμετείχαν ως αντίπαλοί μας στο πρωτάθλημα, για την άψογη διεξαγωγή των μεταξύ μας αγώνων μέσα σε αθλητικά πλαίσια, προάγοντας το ευ αγωνίζεστε αλλά και το τοπικό μας ποδόσφαιρο. Ευχόμαστε σε όλους καλό καλοκαίρι και όλοι μαζί πάλι τον Σεπτέμβριο για την νέα ποδοσφαιρική περίοδο.

Με τιμή
το Δ.Σ. της
ΑΚΑΔΗΜΙΑΣ ΑΠΟΛΛΩΝ ΚΡΥΑΣ ΒΡΥΣΗΣ 

4 σχόλια:

 1. Να και κατι καλο στο νομο μας, μπραβο σ ολους σας.Συνεχιστε.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Πολλά συγχαρητήρια στους ιθύνοντες αυτής υγιούς προσπάθειας και ειδικά στον προπονητή και στους νεαρούς ποδοσφαιριστές, για το ήθος και το αγωνιστικό πνεύμα που επέδειξαν όχι μόνο στην τελική φάση των αγώνων, αλλά και σε όλη τη διάρκεια της αγωνιστικής περιόδου!Και πάλι συγχαρητήρια και καλή συνέχεια!! Με μεγάλη εκτίμηση και θαυμασμό, "Σταύρος Χριστιανίδης" μέλος τεχνικής επιτροπής μικτών ομάδων και τμημάτων υποδομών της ΕΠΣ Πέλλας.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Μραβο .Ακαδημια κανε το σωστο....

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. Συχαρητηρια στα παιδια ολα.Μακαρι να υπαρξουν και σε αλλες ακαδ. τετοιες προσπαθειες.

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia News