Πέμπτη 18 Μαΐου 2017

«Ουδείς προφήτης εν τη αυτού πατρίδι...»

Της Ν. Θεοδωρίδου-Ακοΐνογλου

«Ουδείς προφήτης εν τη αυτού πατρίδι», κοινώς «κανένας δεν αγιάζει στον τόπο του!». Παλιό σοφό ρητό, πάντα επίκαιρο. Να τι θέλω να πω.

Με αφορμή το δημοσίευμα των «Γεγονότων», που καταφέρονταν πολίτης της Αριδαίας κατά του προέδρου της Φιλοζωικής , έχω να πω τα εξής: Αν υπάρχει ακόμα Φιλοζωική στην Αριδαία, αυτό οφείλεται στον Φώτη, γιατί η Φιλοζωική είναι ο Φώτης και ο Φώτης είναι η Φιλοζωική. Χωρίς ίχνος υπερβολής!! Είναι ο άνθρωπος που τρέχει από το πρωί ως το βράδυ για τα αδέσποτα αλλά και τα δεσποζόμενα ζώα της περιοχής μας, επτά μέρες τη βδομάδα, 365 μέρες το χρόνο. Αφήνει τις δουλειές του και τρέχει, όπου τον χρειάζονται. Τον κατεβάσαμε από το σπίτι του κουρασμένο, άρρωστο, σε πένθος. Τον ξυπνήσαμε, τον κουράσαμε, τον ταλαιπωρήσαμε. Και αντ’ αυτού, σχόλια, παράπονα, κακίες.

Είμαι κι εγώ μέλος της Φιλοζωικής, αλλά νιώθω τύψεις που δεν έχω τα κότσια και τις αντοχές να κάνω όσα κάνει εκείνος. Που τον αφήνουμε να τα κάνει σχεδόν όλα μόνος του. Και μη μου πείτε τη γνωστή ατάκα «κάντε κάτι και για τους ανθρώπους», γιατί, πιστέψτε με, κάνουμε. Κάνουμε, αλλά με τέτοιον τρόπο, ώστε να μη γνωρίζει η δεξιά μας τι ποιεί η αριστερά μας», βασική αρχή του χριστιανισμού, τον οποίο τόσο συχνά επικαλείστε. Και ο πρόεδρος της Φιλοζωικής τρέχει και για τους ανθρώπους! Γιατί η αγάπη δεν είναι πίτα να τελειώνει κάποτε, είναι ανεξάντλητη, όταν υπάρχει.

Κατανοούμε απολύτως πως υπάρχουν ακόμα άλυτα προβλήματα με τα αδέσποτα, αλλά κάτι γίνεται. Με τη συνεργασία και την υποστήριξη του Δήμου γίνονται πράγματα! Το Κυνοκομείο δεν είναι αυτό που ονειρευόμαστε, αλλά είναι μια αρχή. Αν, πάλι, έχετε καλύτερες ιδέες, ρεαλιστικές βέβαια, να τις καταθέσετε, γιατί τα προβλήματα λύνονται και με την αρωγή της κοινωνίας. Αντί να θυμώνετε με αυτούς που αγωνίζονται, επειδή κατά τη γνώμη σας δεν κάνουν αρκετά, θυμώστε με τον κάθε ανεύθυνο που παίρνει κουταβάκι ως παιχνίδι για το παιδί του και, όταν αντιλαμβάνεται το μέγεθος της ευθύνης, το εγκαταλείπει ξεδιάντροπα, χωρίς να νοιάζεται για την τύχη του αλλά και για τα προβλήματα που δημιουργεί. Θυμώστε με αυτούς που δε στειρώνουν τα σκυλιά τους και τα υποβάλλουν σε διαρκείς εγκυμοσύνες και γέννες. Ανοίξτε τα στόματα και μιλήστε. Γιατί αυτό κάνει ένας ενεργός πολίτης. Γιατί, όπως και να το κάνουμε, η ανοχή είναι συνενοχή!!

Ν. Θεοδωρίδου-Ακοΐνογλου

4 σχόλια:

  1. υπαρχουν ανθρωποι που κρινουν τον Φωτη; ελεος ρε παιδια, ο τυπος κανει εργο, ειλικρινα εκπλησομαι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Μακαρι να υπηρχαν πολλοι ανθρωποι σαν τον Φωτη στην Αριδαια αλλα τα αδεσποτα ξεφυτρωνουν σαν μανιταρια στην περιοχη μας σε οτι μεγεθος και ρατσα επιθυμεις πρωτα ας κατηγορησουμε αυτους που τα εγκαταλειπουν και μετα ας τα βαλουμε με τον Φωτη επειδη αφιερωσε την ζωη του στην αγαπη του για τα ζωα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Η προσφορά είναι σπάνια έκφανση για τον έλληνα και έτσι δεν ειναι αναγνωρίσιμη όταν εκδηλώνεται .
    Όμως ο Φώτης πραγματικά είναι άνθρωπος που αυτοδιαθέτει ώρες ,κόπο και μόχθο γι αυτό που κάνει και αυτό γιατί αγαπά τα ζώα αλλά και την φιλοσοφία του να συνυπάρχουν μαζί μας ,γιατί έχουμε καταλάβει όλον τον κόσμο τους .
    Προσωπικά ένα γειά έχω με τον άνθρωπο όμως σέβομαι και εκτιμώ αυτό που κάνει και κρίνομαι συνειδησιακά γιατί δεν μπορώ να βοηθήσω όπως θα έπρεπε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. μπράβο στο φώτη και σε όλους όσους έχουν προσφέρει στη φιλοζωική όλα αυτά τα χρόνια. η ανιδιοτέλεια και η αγάπη προς όλα τα πλάσματα είναι συναισθήματα που στη σημερινή εποχή έχουν εκλείψει και για αυτό το λόγο οι περισσότεροι γύρω μας βγάζουν τόση κακία. βρείτε νόημα στη ζωή σας, αγαπήστε, νιώστε. η ζωή είναι ωραία όταν τη ζεις με αγάπη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia News