Δευτέρα 29 Μαΐου 2017

Ξεκινούν ψεκασμοί για τις ακρίδες στην Πέλλα

Τις παρεμβάσεις με τους απαραίτητους ψεκασμούς και στόχο την προστασία των αγροτικών καλλιεργειών θα τους κάνουν οι αρμόδιοι δήμοι

Άμεσα ξεκινούν οι ψεκασμοί για τις ακρίδες στις περιοχές των ήμων Αλμωπίας, Σκύδρας και Πέλλας, οι οποίες έχουν κηρυχτεί ως ακριδόπληκτες, ύστερα από απόφαση της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας.

Όπως μεταδίδει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, οι αρμόδιες υπηρεσίες ενημερώθηκαν από τους αγρότες για ακριδοκηλίδες και κρίθηκε επιτακτική η ανάγκη παρακολούθησης της εξέλιξης των πληθυσμών ακρίδων με την εφαρμογή των ενδεδειγμένων μέτρων και μεθόδων καταπολέμησής τους.
"Είχαμε βαρύ χειμώνα φέτος και οι ακριδοκηλίδες εμφανίστηκαν λίγο αργότερα σε σχέση με προηγούμενες χρονιές. Οι ακρίδες παρουσιάζονται σε χέρσες και καλλιεργήσιμες εκτάσεις. Μας ενδιαφέρουν οι καλλιέργειες καθώς εκεί προκαλούνται οι ζημιές", δήλωσε στο ραδιοφωνικό σταθμό του ΑΠΕ - ΜΠΕ "Πρακτορείο 104,9 FM", η εντεταλμένη περιφερειακή σύμβουλος Πέλλας σε θέματα αγροτικής οικονομίας, Μαρία Ζωγράφου.

Τις παρεμβάσεις με τους απαραίτητους ψεκασμούς και στόχο την προστασία των αγροτικών καλλιεργειών θα τους κάνουν οι αρμόδιοι δήμοι προκειμένου να καταπολεμηθεί η επιδρομή των ακρίδων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia News