Τρίτη 30 Μαΐου 2017

Η Πόπη Φουντουκίδου για το θάνατο του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη: «Η Ελλάδα έγινε σήμερα πολιτικά φτωχότερη»

"Ενέπνευσε πολλούς, πολεμήθηκε όσο κανείς από πολλούς, σήμερα όμως, από αγάπη και σεβασμό οι μεν, με αυτοκριτική στάση οι δε, δεν μπορεί παρά να συμφωνήσουμε"

Έφυγε σήμερα από τη ζωή ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης, ένας από τους μεγαλύτερους πολιτικούς της νεώτερης ιστορίας της Ελλάδας.

Προσέφερε στην πατρίδα του σε αγώνες εθνικούς, κοινωνικούς, πολιτικούς, στην Δημοκρατία και τον Κοινοβουλευτισμό. Κατ εξοχήν εκφραστής της ρεαλιστής πολιτικής και της αλήθειας και με μια ικανότητα να βλέπει μπροστά από τις εξελίξεις, έζησε ταραχώδεις στιγμές και εντάσεις, ίσως περισσότερο από κάθε άλλο σύγχρονο του πολιτικό, φεύγει όμως δικαιωμένος για τις πολιτικές του πρωτοβουλίες και μεταρρυθμιστικές του επιλογές. Έκανε πράξη με δυο κυβερνήσεις εθνικής συνεργασίας και οικουμενική την εθνική συμφιλίωση που η παράταξη μας θεσμοθέτησε.

Δεν θα ξεχάσω τους αγώνες του για το όνομα Μακεδονία στο Γκιμαράες, το Εδιμβούργο, την Λισαβόνα, τα Ην. Έθνη, τιμώντας την απόφαση του Ελληνικού Λαού και των πολιτικών αρχηγών, παρ ότι, βλέποντας αδιέξοδο, πίστευε σε μια πιο ρεαλιστική λύση, πάντως καλύτερη κάθε επόμενης.


Είμαι ευγνώμων γιατί με τίμησε, με επέλεξε, μου δίδαξε να επιδιώκω την άμεση επαφή με το λαό -έτσι θα μάθεις αλήθειες- μου είπε, την αντιμετώπιση των προβλημάτων εν τη γενέσει τους, αγωνιστικότητα, μαχητικότητα, υπευθυνότητα, αγάπη και σεβασμό στο κοινοβουλευτικό έργο.

Ενέπνευσε πολλούς, πολεμήθηκε όσο κανείς από πολλούς, σήμερα όμως, από αγάπη και σεβασμό οι μεν, με αυτοκριτική στάση οι δε, δεν μπορεί παρά να συμφωνήσουμε.

Η Ελλάδα έγινε σήμερα πολιτικά φτωχότερη.

Πόπη Φουντουκίδου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia News