Πέμπτη 25 Μαΐου 2017

Έκθεση Πειραμάτων Φυσικών Επιστημών και Τεχνολογίας στο 1ο Γυμνάσιο Αριδαίας

Έκθεση Πειραμάτων Φυσικών Επιστημών και Τεχνολογίας στην Αριδαία

Την Πέμπτη 11 και την Παρασκευή 12 Μαΐου πραγματοποιήθηκε στο γυμναστήριο του 1ου Γυμνασίου Αριδαίας η «Έκθεση πειραμάτων Φυσικών Επιστημών και Τεχνολογίας».

Η Έκθεση οργανώθηκε από το 1ο Γυμνάσιο Αριδαίας σε συνεργασία με το Εργαστηριακό Κέντρο Φυσικών Επιστήμων (Ε.Κ.Φ.Ε.) της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης (Δ.Δ.Ε.) Πέλλας.

Χαρακτηριστικό της έκθεσης ήταν η άρτια οργάνωση, όπου οι μαθητές και οι μαθήτριες του σχολείου, υπό την καθοδήγηση των εκπαιδευτικών τους, επιδείκνυαν πρωτότυπα πειράματα, αναδεικνύοντας τη χρησιμότητα αλλά και τη μαγεία και την ομορφιά των φυσικών επιστημών. Παράλληλα εξέθεταν τις τεχνολογικές τους κατασκευές που δημιούργησαν κατά τη διάρκεια του μαθήματος της Τεχνολογίας στο σχολείο τους με θεματικό περιεχόμενο ένα κουτί.


Πλήθος επισκεπτών πέρασε και απόλαυσε την Έκθεση που ήταν κυρίως μαθητές και μαθήτριες από τα Δημοτικά Σχολεία, τα Γυμνάσια και το Ε.Ε.Ε.Ε.Κ. της Αριδαίας.

Η ξενάγηση στον εκθεσιακό χώρο περιελάμβανε αρχικά την ενημέρωση για τα εκθέματα και μετά τη διαδραστική παρακολούθηση των πειραμάτων.

Χαρά, ζωντάνια, ενθουσιασμός και πολύ φιλόξενο κλίμα επικρατούσαν κατά το διήμερο που διήρκεσε η εκδήλωση.


Ο σκοπός αυτής της εκδήλωσης επιτεύχθη σε υπερθετικό βαθμό αφού προκάλεσε το ενδιαφέρον των μαθητών για τις Φυσικές Επιστήμες και τη συσχέτιση αυτών με την καθημερινότητά τους. Επίσης οι μαθητές του Δημοτικού είχαν τη δυνατότητα να έρθουν σε επαφή με τις εργασίες των μαθητών του Γυμνασίου και να ενημερωθούν για την μετάβασή τους στο Γυμνάσιο.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο Διευθυντής της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης (Δ.Δ.Ε.) Πέλλας κ. Κωνσταντίνος Κούγκας και η Σχολική Σύμβουλος κ. Αντωνία Παπαδάκη.

Θερμά συγχαρητήρια στους εκπαιδευτικούς κ. Αβραάμ Παπαδόπουλο, κ. Ελένη Κωστίδου και τη Διευθύντρια κ. Ασημούλα Μπέη για την άψογη διοργάνωση της εκδήλωσης, η οποία έδωσε την ευκαιρία σε μικρούς και μεγάλους να γνωρίσουν το έργο που πραγματοποιείται μέσα στο σχολείο διαχέοντάς το στην ευρύτερη κοινωνία.

Ο Διευθυντής Β/θμιας Εκπ/σης
Δρ. Κούγκας Κων/νος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia News