Τρίτη 30 Μαΐου 2017

Όταν ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης το 1994 προειδοποιούσε ότι η Ελλάδα θα προσφύγει στο ΔΝΤ (ΒΙΝΤΕΟ)

Ο τότε πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας είχε προβλέψει ότι η ελληνική οικονομία έτσι όπως βαδίζει θα οδηγηθεί με μαθηματική ακρίβεια «ικέτης» στο ΔΝΤ

Ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης, που έφυγε από τη ζωή τα ξημερώματα της Δευτέρας, είχε αυτό που χαρακτηρίζει τους μεγάλους πολιτικούς: τη διορατικότητα.

Ενδεικτικά αυτού είναι όσα είχε αναφέρει σε ομιλία του το 1994 στη Βουλή στη συζήτηση για τη διερεύνηση ποινικών ευθυνών της κυβέρνησής του για την ιδιωτικοποίηση της ΑΓΕΤ-Ηρακλής.

Ο τότε πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας είχε προβλέψει ότι η ελληνική οικονομία έτσι όπως βαδίζει θα οδηγηθεί με μαθηματική ακρίβεια «ικέτης» στο ΔΝΤ.

Αφού επέκρινε τον Ανδρέα Παπανδρέου ότι πετάει λάσπη για να εμποδίσει τον λαό να καταλάβει ότι η πολιτική που εφαρμόζει οδηγεί την Ελλάδα στην καταστροφή, έλεγε τότε ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης:

Το τραγικό πρόβλημα της ελληνικής οικονομίας είναι ότι δεν αντέχει τα βάρη και τα ελλείμματα, ότι δεν είναι μακριά η στιγμή που η Ελλάδα δεν θα μπορεί να δανειστεί και θα καταφύγει ικέτης στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο. Η Ελλάδα του κ. Παπανδρέου θα έχει την τύχη της Τουρκίας της κυρίας Τσιλέρ.

Έκανε μάλιστα έκκληση για ενότητα ώστε η Ελλάδα «να βγει από την κρίση που έρχεται».

Δείτε το χαρακτηριστικό απόσπασμα:

6 σχόλια:

  1. Μεταρρύθμιση και Μητσοτάκης είναι δυο λέξεις που δε συναντηθηκαν ποτέ... όσο για το δντ όταν στη κυβέρνηση ηταν για 7 χρόνια ο Καραμανλής ο νεότερος γιατί δεν είπε λέξη??? 56 δις μας χρέωσε και 100 χιλ δημόσιους υπαλλήλους.. αλλα ξέχασα τότε ηταν η κορούλα του υπουργός και ο γιος του στα αποδυτήρια... καλο ταξίδι

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Παλικάρι τα 56 δις τα λες αυθαίρετα. Δεν τα ξέρεις καλά τα πράγματα ή τα διαστρεβλώνεις επίτηδες. Ήταν δάνεια (δόσεις) για να ξεχρεώσει τα δάνεια του ...τεράστιου Ανδρέα. Όσο για το δεύτερο έχεις εν μέρει δίκαιο (ήταν 34 χιλ) γιατί έκανε μεγάλη μαλακία που μονιμοποίησε τους συμβασιούχους του ΠΑΣΟΚ

      Διαγραφή
    2. καλα τωρα Νικολαιδη, εισουν μελος της χαλασμενης μηχανης που κυβερνουσε τον τοπο, κανεις ειδικα απο σενα δεν θα περιμενε διαφορετικη αποψη, δεν προκητε ποτε σου να βγαλεις της παρωπιδες.

      Διαγραφή
    3. "η κορούλα του και ο γιός του" πόσο μικρόψυχοι ειστε εσείς οι αριστεροί; πόσο κακία ζήλια φθόνο κρύβετε μέσα σας;

      Διαγραφή
    4. ''η κορουλα του και ο γιος του'' δειχνει μικροψυχια δηλαδη αυτο;και πολυ σωστα τα λεει και ειναι αριθμοι καταγγεγραμενοι,οχι αερολογιες.Και να συμπληρωσω για το αρθρο πως οποιος διακυβερνησε αυτην την χωρα απο την μεταπολιτευση και μετα ηξερα πολυ καλα οτι αυτη θα ειναι η καταληξη μας και εβαλε φυσικα ο καθενας το δικο του μεγαλο λιθαρακι.

      Διαγραφή
  2. Παλικάρι,, θα ζεις για πάντα,,ας τους να λένε,, τώρα θα σε ψάχνουν,, θα ζεις αιώνες

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia News