Κυριακή 28 Μαΐου 2017

Ν. Παππάς: Θα έχουμε καθαρή λύση για το χρέος στις 15 Ιουνίου

Σημείωσε μάλιστα πως η λύση, που κατατέθηκε, δεν συνιστά καθαρή λύση

Αισιόδοξος, για καθαρή λύση του χρέους στις 15 Ιουνίου, εμφανίστηκε ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Νίκος Παππάς, ενώ επιτέθηκε στον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκο Μητσοτάκη, καταλογίζοντάς του μίσος για την αριστερά και κόλλημα της πολιτικής βελόνας σε συνταγές α λα ΔΝΤ.

Σε συνέντευξή του στην εφημερίδα "Real News" ανέφερε ότι «στις 15 Ιουνίου θα έχουμε καθαρή λύση για το χρέος. Τίποτα λιγότερο από αυτό. Η τακτική της μετάθεσης των μεγάλων αποφάσεων, που ακολουθούν ορισμένοι ως σήμερα, δεν έχει μέλλον».

Σημείωσε μάλιστα πως η λύση, που κατατέθηκε, δεν συνιστά καθαρή λύση. «Αυτό που είδαμε στο Eurogroup ήταν ένα παιχνίδι πολιτικών σκοπιμοτήτων. Το δε ΔΝΤ, τονίζει, δεν ήταν και τόσο ακλόνητο στις θέσεις του περί αναδιάρθρωσης του χρέους», είπε ο κ. Παππάς.

Αναφερόμενος στο Eurogroup, υπογράμμισε πως «η Ευρώπη έχει όργανα με δημοκρατική νομιμοποίηση και λογοδοσία. Αυτά έπρεπε να έχουν και τον τελευταίο λόγο».

Χαρακτήρισε πολιτικούς αντιπάλους τους Βόφλγκανγκ Σόιμπλε και Πολ Τόμσεν, «με τους οποίους έχουμε σαφείς και γνωστές διαφωνίες. Η Ευρώπη συνολικά χρειάζεται άλλη πορεία».

Ο κ. Παππάς επανέλαβε ότι εκλογές θα γίνουν τον Σεπτέμβριο του 2019 και αφού θα έχουν αρχίσει να εφαρμόζονται τα αντίμετρα.

Για το τηλεοπτικό τοπίο τόνισε πως αυτό που πρέπει να γίνει είναι να προχωρήσει άμεσα η διαδικασία για νέο διαγωνισμό για τηλεοπτικές άδειες από την ανεξάρτητη Αρχή. «Να το πούμε κι πιο απλά. Τις εξελίξεις τις παρακολουθεί ολόκληρη η κοινωνία που απαιτεί διαγωνισμό και αδειοδότηση τώρα», είπε.

Τέλος, αναφέρθηκε στις δυνάμεις της Κεντροαριστεράς, εκφράζοντας μια αισιοδοξία ότι «μπορούν να συγκλίνουν με ένα πρόγραμμα παραγωγικής ανασυγκρότησης και νέου κοινωνικού κράτους που εμείς οικοδομούμε».

1 σχόλιο:

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia News