Παρασκευή, 21 Απριλίου 2017

Πράσινο τσάι: Πόσο μειώνει τον κίνδυνο θανάτου, πόσο πρέπει να πίνετε

Τα οφέλη του πράσινου τσαγιού προέρχονται κυρίως από την αντιοξειδωτική του δράση

Νέα επιστημονική έρευνα που εκπονήθηκε από Ιάπωνες ερευνητές επιβεβαιώνει για μία ακόμη φορά τα σημαντικά οφέλη που έχει το πράσινο τσάι για την υγεία.

Οι ερευνητές μελέτησαν δείγμα 90.914 ανθρώπων ηλικίας 40 έως 69 ετών για διάστημα τεσσάρων ετών προκειμένου να διαπιστώσουν εάν και πώς επηρεάζει το γευστικό αφέψημα τους δείκτες θνησιμότητας ανεξαρτήτως αιτίας.

Αναζητήθηκαν πιθανές συσχετίσεις κυρίως ανάμεσα στην κατανάλωση τσαγιού και τους δείκτες θνησιμότητας λόγω καρκίνου, καρδιοπάθειας, εγκεφαλοαγγειακού επεισοδίου και αναπνευστικών νοσημάτων, καθώς αποτελούν βασικές αιτίες θανάτου.


Σύμφωνα με τα ευρήματα των ερευνητών, μόλις ένα φλιτζάνι πράσινο τσάι την ημέρα μειώνει τον κίνδυνο καρδιοπάθειας και πρόωρου θανάτου, ωστόσο ο κίνδυνος μειώνεται σταθερά όσο αυξάνεται η ημερήσια κατανάλωση τσαγιού.

Οι γυναίκες που έπιναν ένα φλιτζάνι τσάι την ημέρα φάνηκε να διατρέχουν 10% μικρότερο κίνδυνο πρόωρου θανάτου, με το ποσοστό να αυξάνεται στο 17% για τις γυναίκες που έπιναν 5 ή και περισσότερα φλιτζάνια ημερησίως. Παρόμοιες τάσεις παρατηρήθηκαν και στον αντρικό πληθυσμό, σύμφωνα με τα αποτελέσματα που δημοσιεύονται στην επιθεώρηση Annals of Epidemiology.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το πράσινο τσάι φάνηκε να έχει σημαντική προστατευτική δράση ενάντια στις τρεις βασικότερες αιτίες θνησιμότητας, δηλαδή την καρδιοπάθεια, το εγκεφαλικό και τα αναπνευστικά νοσήματα.

Τα οφέλη του πράσινου τσαγιού προέρχονται κυρίως από την αντιοξειδωτική του δράση και συγκεκριμένα τις πολυφαινόλες που παρέχει, ουσίες που συμβάλλουν στη ρύθμιση της αρτηριακής πίεσης και του ποσοστού λίπους στο σώμα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia News