Τρίτη 25 Απριλίου 2017

Ρέγκλινγκ: Τσίπρας και Βαρουφάκης οδηγούσαν σε λάθος κατεύθυνση την Ελλάδα το 2015

Όπως μεταδίδει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο Ρέγκλινγκ σημείωσε ότι το 2014 ήταν μία χρονιά που η ελληνική οικονομία επέστρεψε σε θετικούς ρυθμούς ανάπτυξης

Για οπισθοχώρηση της ελληνικής οικονομίας μετά τις εκλογές του Ιανουαρίου του 2015, έκανε λόγο ο επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας (ESM), Κλάους Ρέγκλινγκ, καθώς "ο Τσίπρας και ο Βαρουφάκης προσπάθησαν να ανατρέψουν την πολιτική που εφαρμοζόταν και είχε οδηγήσει σε θετικά αποτελέσματα".

Απαντώντας σε ερώτηση για το πότε μπορεί να γίνει η Ελλάδα success story (ιστορία επιτυχίας), γράφει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο Ρέγκλινγκ απάντησε ότι αυτό μπορεί να γίνει σύντομα, εάν συνεχισθεί η εφαρμογή των μεταρρυθμίσεων του προγράμματος, παραπέμποντας στην εμπειρία του 2014.

Όπως μεταδίδει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο Ρέγκλινγκ σημείωσε ότι το 2014 ήταν μία χρονιά που η ελληνική οικονομία επέστρεψε σε θετικούς ρυθμούς ανάπτυξης και άρχισε να μειώνεται η ανεργία, ενώ είχαν γίνει και εκδόσεις ομολόγων από το ελληνικό δημόσιο. Η αλλαγή της πολιτικής στο πρώτο εξάμηνο είχε ως αποτέλεσμα η ελληνική οικονομία να σημειώσει αρνητικό ρυθμό ανάπτυξης αντί του θετικού ρυθμού 2,7% που προβλεπόταν.

Στο τέλος, είπε, βρέθηκε λύση με τη συμφωνία για το τρίτο πρόγραμμα το καλοκαίρι του 2015, όμως η οικονομία έπρεπε να προσαρμοσθεί από ένα χαμηλότερο επίπεδο. «Για 6 μήνες πήγαιναν σε λάθος κατεύθυνση», δήλωσε ο Ρέγκλινγκ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia News