Τρίτη 14 Μαρτίου 2017

Σφοδρή επίθεση του Δημάρχου Αλμωπίας κατά του Πασόη: Τον κατηγορεί για «υπόγειες διαδρομές» - «Ας κρίνουν λοιπόν οι πολίτες τι είναι ηθικό και ταυτόχρονα συμφέρον για τον τόπο»

"Ο νόμος δεν εφαρμόζεται επειδή μας αρέσει ή δε μας αρέσει, ούτε ψηφίζουμε για το αν θα τον εφαρμόσουμε ή όχι. Εφαρμόζεται γιατί υπάρχει και κανένας δεν είναι υπεράνω"

Δήμαρχος Αλμωπίας: «Οι νόμοι δεν εφαρμόζονται όπως θέλει ο κύριος Πασόης»

Οι θεσμοί πρέπει να λειτουργούν πάντα σύμφωνα με το νόμο. Ως Δήμαρχος δεν έχω αυτήν την ελαφριά αίσθηση στην εφαρμογή του Νόμου όπως ο κύριος Πασόης. Ο νόμος δεν εφαρμόζεται επειδή μας αρέσει ή δε μας αρέσει, ούτε ψηφίζουμε για το αν θα τον εφαρμόσουμε ή όχι. Εφαρμόζεται γιατί υπάρχει και κανένας δεν είναι υπεράνω.

Η εκλογή προέδρου του δημοτικού συμβουλίου δεν είναι μια τυπική εκλογική διαδικασία, όπου υπάρχουν πολλοί υποψήφιοι και οι δημοτικοί σύμβουλοι ψηφίζουν για να εκλεγεί ένας με πλειοψηφία. Ο νόμος ορίζει ότι ο πρόεδρος πρέπει να είναι πρόσωπο από την πλειοψηφούσα δημοτική ομάδα. Η δημοτική ομάδα της πλειοψηφίας αφού συνεδριάσει προτείνει τον πρόεδρο του δημοτικού συμβουλίου.

Η συνεδρίαση αυτή έγινε και η δημοτική ομάδα της πλειοψηφίας πρότεινε για πρόεδρο τον κ. Σίμο Σωτηριάδη. Στην συνεδρίαση εκείνη δεν καταγράφηκαν αντιδράσεις ως προς το πρόσωπο του προέδρου από κανένα μέλος της πλειοψηφίας. Αυτός είναι και ο λόγος που η Αποκεντρωμένη διοίκηση εφαρμόζοντας συγκεκριμένη εγκύκλιο αποφάσισε ότι με τις ψήφους της πρώτης Κυριακής είχε ουσιαστικά εκλεγεί πρόεδρος.

Στην εκλογική διαδικασία της δεύτερης Κυριακής, με πνεύμα διαπαραταξιακότητας όπως ο νόμος ορίζει, πρότεινα στους αρχηγούς των δημοτικών παρατάξεων να περιμένουμε την απόφαση της εποπτεύουσας αρχής. Αυτό έγινε αρχικά δεκτό από τον κ. Πασόη. Στην πορεία όμως κατόπιν περίεργων συνεννοήσεων υπαναχώρησε. Θέλησε να αναγάγει ένα θέμα που θα έπρεπε να αντιμετωπισθεί διαπαραταξιακά προς όφελoς του Δήμου σε μείζον ζήτημα αντιπαράθεσης αγνοώντας και ευτελίζοντας παντελώς το πνεύμα του νόμου που επιζητά συναίνεση εκμεταλλευόμενος ευκαιριακά τη συγκυρία.

Ας κρίνουν λοιπόν οι πολίτες τι είναι ηθικό και ταυτόχρονα συμφέρον για τον τόπο. Η εφαρμογή των νόμων της πατρίδας ή η άσκηση πίεσης στον πρόεδρο του δημοτικού συμβουλίου να παραιτηθεί, μέσα από μια σειρά υπόγειων διαδρομών και ανίερων συμμαχιών της αντιπολίτευσης με όποιον μπορεί να εκμεταλλευτεί προκειμένου να πετύχει το σκοπό της.

Δημήτρης Μπίνος
Δήμαρχος Αλμωπίας

14 σχόλια:

  1. ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΣΕ ΦΤΑΣΟΥΝ ΡΕ ΜΠΙΝΟ. ΤΟΥΣ ΔΙΝΕΙΣ ΤΙΣ ΣΦΑΛΙΑΡΕΣ ΤΗ ΜΙΑ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΑΛΛΗ. ΣΥΝΕΧΙΣΕ ΝΑ ΜΙΛΑΣ ΜΕ ΤΟ ΕΡΓΟ ΣΟΥ. ΑΥΤΟ ΚΟΙΤΑΜΕ ΕΜΕΙΣ. ΟΧΙ ΤΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ΤΩΝ ΓΥΡΟΛΟΓΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΜΙΚΡΟΨΥΧΩΝ. ΚΑΛΗ ΣΥΝΕΧΙΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. pasoi aporw pws antexeis kai den paraitise re filaraki. ftanei. se exei apodekatisei aytos o anthropos. pas na sikwseis kefali kai sou vazei goal sto 90'. ante paratata kai pane spiti soy kai pare mazi soy kai toys dithen aristeroys poy mas afise peskesi o sifakis.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΜΑΣ ΠΟΡΩΝΕΙΣ ΜΕΓΑΛΕ ΔΗΜΑΡΧΕ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. επιτέλους ρε δημαρχε βαλτους στη θεση τους. αναστηθηκαν και οι ανυπαρκτοι. 4 χρονια εργο μηδεν. και βγαινουν και βγαζουν γλωσσα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ελεος ρε ασχοληστε με τον πασοη τον ασβεστοπουλο και τους διαφωνουντες της καρεκλας. εχουμε πιο σοβαρα προβληματα. συνεχιστε να δινετε λυσεις και μη σας νιαζει για αυτους που κανουν αντιπολιτευση για να αποδειξουν οτι υπαρχουτν. δεν εχουν καμια παρουσια στην κοινωνια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Άσε ρε μπινο σε μάθαμε και εσένα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. εμενα μου κανει εντυπωση το οτι ο Πασοης δεν ανοιγη στομα, δεν καταλαβαινω δεν εχει πισω του ψηφοφορους? δεν τον ενδιαφερει να ακουσουν τη γνωμη του? τοσο μουγκα ρε αδελφε μα τοσο μουγκα....ελεος δηλαδη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Φίλος από Γιαννιτσά.14 Μαρτίου 2017 στις 10:02 μ.μ.

    Δημήτρη κρέμασε στα μανταλάκια όλους τους υποκριτές.Η απόφαση της πρώτης Κυριακής όφειλε νομικά και διοικητικά να γίνει σεβαστή.Αυτοί που κάνουν παιχνίδι με το ΣΥΡΙΖΑ σύντομα θα αποκαλυφθούν.Νομικά είσαι απόλυτα καλυμένος και έχεις τη στήριξη ανθρώπων που κάποιοι-ακόμα και στενοί συνεργάτες σου- δεν μπορούν να διαννοηθούν.Θα ρθουν αποκαλύψεις για τη σκευωρία που δεν φαντάζονται ούτε και ίδιοι.Τώρα αρχίζει το γλέντι.Η ΝΈΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ έχει απόλυτη εικόνα των όσων έχουν συμβεί.Κανείς δεν πρόκειται να ανεχθεί παιχνίδια και προσωπικούς τακτικισμούς που εξώφθαλμα συνδέουν προσωπικά συμφέροντα με κομματικές επιδιώξεις.Ενημέρωσέ τους πως έρχεται ΜΠΟΡΑ.Δημήτρη προχώρα η Αριδαία έχει Δήμαρχο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Το ταμπλό έγραψε όμως 12 υπέρ Κ 14 λευκά που σημαίνει 14 που δεν συμφωνούν Κ δεν μιλάω για την εκλογή του Σίμου για μετέπειτα , πως διοικεις χωρίς πλειοψηφία? Οπότε οι συνεντεύξεις είναι για να ποσταρει στο fb το 12 με 14 δεν αλλαζει

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΑΥΤΑ ΕΙΝΑΙ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ ΤΟΥ ΒΕΣΚΟΥ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΤΩΝ ΠΡΟΜΑΧΩΝ. ΟΜΩΣ ΔΕΝ ΞΕΡΕΙ ΤΙ ΤΟΝ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙ. ΕΧΕΙ ΟΔΗΓΗΘΕΙ ΣΕ ΑΠΟΛΥΤΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΑΔΙΕΞΟΔΟ, ΓΙ ΑΥΤΠ ΘΥΜΗΘΗΚΕ ΦΙΛΟΥΣ ΑΠΟ ΤΑ ΠΑΛΙΑ...... ΞΕΡΕΙ ΑΥΤΟΣ ΤΙ ΚΑΝΕΙ..

      Διαγραφή
  10. ...να ζητήσει ψήφο εμπιστοσύνης...να δούμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. ΣΗΜΑΣΙΑ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΤΑ ΠΑΙΧΝΙΔΑΚΙΑ ΚΑΙ ΟΙ ΕΚΒΙΑΣΜΟΙ ΤΟΥ ΒΕΣΚΟΥ ΔΗΜΑΡΧΕ. ΣΗΜΑΣΙΑ ΕΧΕΙ ΟΤΙ ΕΜΕΙΣ ΕΙΜΑΣΤΕ ΜΑΖΙ ΣΟΥ , ΣΕ ΕΜΠΙΣΤΕΥΟΜΑΣΤΕ ΚΑΙ ΨΗΦΙΖΟΥΜΕ. ΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΦΟΡΕ ΠΕΤΑ ΤΟΝ ΣΤΑ ΑΖΗΤΗΤΑ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟ ΧΡΟΥΤΣΟΓΛΟΥ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia News