Τετάρτη 8 Μαρτίου 2017

Ακόμα και χαρτί υγείας εισάγει η Ελλάδα

Είναι χαρακτηριστικό ότι κάθε χρόνο η Ελλάδα εισάγει χοιρινό και βοδινό κρέας, αλλά και γάλα αξίας 442 εκατομμυρίων ευρώ

Το τεράστιο πρόβλημα παραγωγής που έχει η Ελλάδα καταδεικνύει το γεγονός ότι την περίοδο της κρίσης έχει εισάγει προϊόντα αξίας 240 δισεκατομμυρίων ευρώ, ποσό που αντιστοιχεί στα 2/3 του χρέους. Η χώρα μας αδυνατεί να παράξει και να καλύψει τις ανάγκες ακόμη και στα πιο βασικά προϊόντα.

Είναι χαρακτηριστικό ότι κάθε χρόνο η Ελλάδα εισάγει χοιρινό και βοδινό κρέας, αλλά και γάλα αξίας 442 εκατομμυρίων ευρώ από Γερμανία, Ολλανδία και Ισπανία.

Ουσιαστικά η χώρα μας εισάγει τα πάντα και χαρακτηριστικό είναι ότι δίνουμε 33εκατ. ευρώ τον χρόνο για να εισάγουμε χαρτί υγείας από την Ιταλία. Πληρώνουμε 16,5εκατ. ευρώ το χρόνο για προτηγανισμένες πατάτες (εισαγωγή από Γαλλία), αλλά και περίπου 200 εκατομμύρια ευρώ για εισαγωγές ρούχων, παπουτσιών και παιχνιδιών από Ισπανία και Κίνα.

Όπως αποδεικνύουν έρευνες τις δεκαετίες προ κρίσης το εργατικό δυναμικό της χώρας άφησε τις αγροτικές εργασίες, τις βιοτεχνίες και την κτηνοτροφία και είτε απορροφήθηκε στο Δημόσιο είτε στράφηκε στο εμπόριο ή επαγγέλματα που ανθούσαν τότε (φωτογραφία, σχέδιο, διακόσμηση, διοίκηση επιχειρήσεων, υπολογιστές, δημοσιογραφία ακόμα και μόντελινγκ).

Σε συνδυασμό με τις φθηνές εισαγωγές, τη διάλυση των συνεταιρισμών και το μεγάλο κόστος συντήρησης επιχείρησης στην Ελλάδα η παραγωγή κατέρρευσε με αποτέλεσμα να πρέπει να εισαγάγουμε και προϊόντα όπως φρούτα και λαχανικά στα οποία θα μπορούσαμε να έχουμε αυτάρκεια και να προχωράμε σε εξαγωγές.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia News