Τετάρτη 22 Μαρτίου 2017

Σκουρλέτης: Σόιμπλε και ΔΝΤ δεν μπορούν να θέτουν όρους στην ελληνική Βουλή

«Δεν έχουν δικαίωμα να βάζουν όρους», τόνισε

Ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο δεν έχουν το δικαίωμα να θέτουν όρους όσον αφορά το πόσοι βουλευτές θα ψηφίσουν τα νέα μέτρα στην ελληνική Βουλή, δήλωσε ο υπουργός Εσωτερικών Πάνος Σκουρλέτης, λίγες ημέρες αφότου ο ίδιος ζήτησε αυξημένη πλειοψηφία για το πακέτο της δεύτερης αξιολόγησης.

«Δεν έχουν δικαίωμα να βάζουν όρους», τόνισε, μολονότι η δήλωση του γερμανού υπουργού Οικονομικών ότι πρέπει να βρεθεί φόρμουλα που θα εγγυάται τήρηση των συμφωνηθέντων και μετά τις επόμενες εκλογές συμπίπτει σε ένα βαθμό με τις θέσεις του κ. Σκουρλέτη.

Μιλώντας στο κανάλι STAR, o υπουργός σημείωσε ότι η γραμμή Σόιμπλε καταδεικνύει καθεστώς περιορισμένης ελευθερίας, τόσο για τη νυν κυβέρνηση όσο και για τις προηγούμενες.

Παρά ταύτα, ο κ. Σκουρλέτης επιτέθηκε στον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκο Μητσοτάκη, κατηγορώντας τον ότι ζητά από την κυβέρνηση να δεχτεί ό,τι ζητούν οι πιστωτές αλλά ταυτόχρονα αρνείται αν ψηφίσει τα μέτρα που φέρνει η αξιολόγηση. «Υιοθετώ την κουβέντα του Βαγγέλη Μεϊμαράκη ότι πρόκειται για τζάμπα μάγκα», είπε.

Άγνωστο αν θα κλείσει η αξιολόγηση πριν το Σεπτέμβριο
Αναφερόμενος στην πορεία της διαπραγμάτευσης, ο κ. Σκουρλέτης απέφυγε να δεσμευθεί για ολοκλήρωση της αξιολόγησης ακόμα και πριν τον Σεπτέμβριο, παρά το γεγονός ότι τον Ιούλιο η χώρα μας θα πρέπει να πληρώσει περισσότερα από 7 δισεκατομμύρια ευρώ λόγω ωρίμανσης ομολόγων.

«Απευχόμαστε να φτάσει ως εκεί» και εργαζόμαστε για επίτευξη συμφωνίας το ταχύτερο δυνατό, προσέθεσε.

Ο κ. Σκουρλέτης ξεσπάθωσε πάντως κατά των δανειστών για το θέμα πώλησης μέρους της ΔΕΗ, ισχυριζόμενος ότι αρκετά από τα στελέχη των τεχνικών κλιμακίων εκπροσωπούν εγχώρια και ευρωπαϊκά συμφέροντα που εργάζονται προς αυτή την κατεύθυνση.

Δεν έδωσε περισσότερες εξηγήσεις ή αποδείξεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia News