Πέμπτη 9 Φεβρουαρίου 2017

Βούτσης: Δάκτυλος Τραμπ πίσω από τις συζητήσεις περί Grexit

Διαβάστε λεπτομέρειες

Μέρος ενός σχεδίου των ΗΠΑ να πληγεί η Ευρωπαϊκή Ένωση και το ευρώ χαρακτηρίζει τις συζητήσεις περί Grexit ο πρόεδρος της Βουλής, Νίκος Βούτσης.

«Επανέρχεται στο πλαίσιο της διακαούς, απ' ό,τι φαίνεται, επιθυμίας της νέας ηγεσίας των ΗΠΑ, να οδηγηθεί η ΕΕ και το ευρώ σε πλήρες αδιέξοδο» αναφέρει χαρακτηριστικά σε συνέντευξη του στο Τvxs.

Απαντώντας σε ερώτηση για τα όρια υπαναχωρήσεων, προκειμένου να κλείσει η αξιολόγηση, ο κ. Βούτσης ξεκαθάρισε ότι η Αθήνα δε θα συμφωνήσει σε «τίποτα έξω από όσα έχουν συμφωνηθεί».

«Το Grexit δεν επανέρχεται πια ως μία απειλή και ως ένα σχέδιο όπως το 2015. Τότε ήταν ένα σχέδιο το οποίο είχε ετοιμάσει ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας και μας παρουσιάστηκε (...) με την συναίνεση τότε οκτώ ή και δέκα χωρών, ως 'επιλογή'. Τώρα δεν επανέρχεται ως κάτι τέτοιο», επισημαίνει ο πρόεδρος της Βουλής, τονίζοντας ότι δεν αφορά την σύγκρουση της Ελλάδας με τους δανειστές της και ως εκ τούτου δεν έχει «ιδιαίτερη σημασία».

2 σχόλια:

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia News