Τετάρτη 1 Φεβρουαρίου 2017

Παναγιώταρος: Οι πολιτικές του Τραμπ μας έδωσαν νέο άνεμο υποστήριξης

Θα πρέπει να ακολουθήσουμε τις πολιτικές του Τραμπ», αναφέρει

Η έλευση του Ντόναλντ Τραμπ και η ενδυνάμωση των Ευρωπαίων ακροδεξιών κομμάτων φέρνουν στο διεθνές προσκήνιο και τους ντόπιους υποστηρικτές της θεώρησης των φυλετικών διαφορών.

Ο βρετανικός «Independent» σε μια εποχή που η Τερέζα Μέι κάνει την Μάργκαρετ Θάτσερ να θυμίζει κορασίδα της Ευαγγελικής Σχολής έδωσε βήμα στην Χρυσή Αυγή.

«Οι πολιτικές του Ντόναλντ Τραμπ μας έδωσαν ένα νέο άνεμο υποστήριξης», αναφέρει ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής Ηλίας Παναγιώταρος, στον «Independent».

«Είναι η επικύρωση και η ενίσχυση των εθνικιστικών και πατριωτικών μας πολιτικών, πολιτικών που υποστηρίζουμε εδώ και χρόνια».

«Θα πρέπει να ακολουθήσουμε τις πολιτικές του Τραμπ», αναφέρει. «Δεν πρέπει να γίνει η Ελλάδα ανοιχτό πεδίο για τους μετανάστες και να έρχονται και να φεύγουν όποτε θέλουν. Θα πρέπει να διεκδικήσει εκ νέου τα συμφέροντα της χώρας όπως ακριβώς ο Τραμπ».


Η Χρυσή Αυγή, αναφέρει ο «Independent», απο περιθωριακή και αμελητέα πολιτική δύναμη προέκυψε από την αφάνεια πριν από τέσσερα χρόνια αποκτώντας εθνική εκπροσώπηση στο Ελληνικό κοινοβούλιο.

Η νεο-ναζιστική ομάδα, αναφέρει η Βρετανική εφημερίδα, θεωρείται ως ένα από τα πιο επικίνδυνα κόμματα στην Ευρώπη, είδε την αύξηση της υποστήριξής της λόγω της ενδυνάμωσης της οικονομικής κρίσης, ωστόσο οι κατηγορίες ότι ενορχήστρωσε τη δολοφονία ενός αριστερού καλλιτέχνη στην Αθήνα πριν από δύο χρόνια σταμάτησε τη δυναμική της.

«Από τότε» όπως αναφέρει ο κ. Παναγιωταρος «το κόμμα παραμένει σε επαγρύπνηση παρατηρώντας» από το περιθώριο την παρατεταμένη προσφυγική κρίση κατά την οποία πάνω από ένα εκατομμύριο παράνομοι μετανάστες έχουν περάσει από την Ελλάδα.

Παρά το γεγονός ότι 62.000 μετανάστες παραμένουν παγιδευμένοι στη χώρα, λόγω του κλεισίματος των συνόρων στα Βαλκάνια, όπως αναφέρει ο Independent δεν έχουν παρατηρηθεί ρατσιστικά κρούσματα βίας στην Ελλάδα.

Ωστόσο το αντι-προσφυγικό αίσθημα βρίσκεται σε άνοδο, και όπως λέει ο κ. Παναγιωταρος «αυτό θα ενισχυθεί μετά τα διατάγματα Τραμπ για την μετανάστευση».

«Είναι απλό», δήλωσε ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής. «Ο Τραμπ είναι ο νέος πλανητάρχης. Είναι ο πρόεδρος της παγκόσμιας υπερδύναμης, και είτε τον συμπαθείς είτε όχι, οι πολιτικές του πλέον θα αρχίζουν να επηρεάζουν όλον τον κόσμο».

1 σχόλιο:

  1. Ο εθνικισμός έρχεται και θα πάρει τήν θέση του λαϊκισμού της ψευτοαριστερας των ανοιχτών συνόρων του διεθνισμού και του ναι σε όλα!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia News