Τετάρτη 1 Φεβρουαρίου 2017

Νόμιμη η κράτηση των οκτώ Τούρκων αξιωματικών, απεφάνθη ο Πρόεδρος του Διοικητικού Δικαστηρίου

Η κράτηση των οκτώ που κρίθηκε νόμιμη θα συνεχιστεί στο πλαίσιο της διαδικασίας εξέτασης των αιτήματων ασύλου

Νόμιμη την κράτηση στο πλαίσιο της διοικητικής διαδικασίας για τα αιτήματα ασύλου που έχουν υποβάλλει οι οκτώ Τούρκοι αξιωματικοί, έκρινε ο Πρόεδρος του Διοικητικού Δικαστηρίου, ενώπιον του οποίου οι οκτώ προσέφυγαν ζητώντας να αφεθούν ελεύθεροι μετά την απόφαση του Αρείου Πάγου για μη έκδοση τους στις τουρκικές αρχές.

Η κράτηση των οκτώ που κρίθηκε νόμιμη θα συνεχιστεί στο πλαίσιο της διαδικασίας εξέτασης των αιτήματων ασύλου και όχι στο πλαίσιο δικαστικής διαδικασίας που σχετίζεται με νέο αιτημα έκδοσής τους, το οποίο έχουν προαναγγείλει οι τουρκικές αρχές, αλλά το οποίο ακόμα δεν έχει φθάσει στην Αθήνα ούτε έχουν δρομολογηθεί εκ νέου διαδικασίες δικαστικές για εξέτασή του.

Πάντως δικαστικές πηγές δήλωναν πως και αυτό το αίτημα το πιθανότερο είναι να έχει την ίδια τύχη με το προηγούμενο, καθώς η απόφαση του Αρείου Πάγου στηρίζεται σε παραδοχές με βάση την ευρωπαϊκή και την ελληνική νομοθεσία που αφορούν στην έλλειψη προϋποθέσεων δίκαιης δίκης για τους οκτώ στη γείτονα, αν αποφασιζόταν η έκδοσή τους, καθώς και τον κίνδυνο να υποστούν βασανισμούς και να τεθεί σε κίνδυνο και η ζωή τους.

Το ανώτατο δικαστήριο της χώρας μας δεν στήριξε την απόφασή του σε θέματα που σχετίζονται με το αν οι οκτώ είναι πραξικοπηματίες, όπως υποστηρίζει η Αγκυρα, αλλά στο ότι αν εκδοθούν δεν θα έχουν δίκαιη δίκη και ότι θα υποστούν βασανισμούς και εξευτελισμούς.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia News