Τετάρτη 8 Φεβρουαρίου 2017

Τροπολογία για να πληρώνονται υπερωρίες εκπαιδευτικοί αποσπασμένοι σε πολιτικά γραφεία!

Διαβάστε λεπτομέρειες

Λείπουν από τα σχολεία, διότι απασχολούνται σε βουλευτικά γραφεία, και επειδή οι βουλευτές τους απασχολούν πέραν του «κανονικού» ωραρίου εργασίας, θα πρέπει να πληρωθούν «υπερωρίες» με διαδικασία «όλως εξαιρετική», και «κατά παρέκκλιση των κείμενων διατάξεων».


Αυτή η αξιοπρόσεκτη «τακτοποίηση», η οποία προφανώς αφορά εκπαιδευτικούς αποσπασμένους σε βουλευτικά γραφεία, επιχειρείται μέσω τροπολογίας να περάσει και να ψηφιστεί από τη Βουλή αύριο Πέμπτη, με το «επείγον» νομοσχέδιο του Υπουργείου Παιδείας που φέρει τον τίτλο . Με την τροπολογία, που κατέθεσε η βουλευτής της κυβερνώσας πλειοψηφίας Αικατερίνη Ιγγλέζη, προτείνεται και η ρύθμιση οικονομικών ζητημάτων για άλλες κατηγορίες δασκάλων-εκπαιδευτικών και για άλλα θέματα.

Ειδικότερα, η ίδια η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ αναφέρει: «Με την παρούσα ρύθμιση επιδιώκεται να πληρωθούν δαπάνες χιλιομετρικής αποζημίωσης, ημερήσιας κίνησης εκπαιδευτικών, μελών ΠΥΣΠΕ, Δ/ντή εκπαίδευσης, υπαλλήλων για την παροχή εκπαιδευτικού και διοικητικού έργου, υπερωριακής απασχόλησης εκπαιδευτικών δημοτικών σχολείων και αποσπασμένων σε βουλευτικά γραφεία, που πραγματοποιήθηκαν εντός του 2014 καθώς και του 2015, για τις οποίες δεν τηρήθηκαν οι περί ανάληψης υποχρέωσης κείμενες διατάξεις (στο πρόγραμμα διαύγεια δεν υπάρχει αναρτημένη η ημερομηνία υπογραφής από την ΥΔΕ), είτε οι πράξεις ανάκλησης ανάληψης φέρουν ημερομηνία εγγράφου εντός του 2015 αλλά έχουν αναρτηθεί εμπρόθεσμα στο πρόγραμμα διαύγεια».

Στο πλαίσιο αυτό είναι που ειδικότερα ζητεί να εξοφληθεί η «υπερωριακή απασχόληση εκπαιδευτικών στα δημοτικά σχολεία και των αποσπασμένων σε βουλευτικά γραφεία», σημειώνοντας μάλιστα ότι «δύναται να πληρωθούν όλως εξαιρετικά, σε βάρος των πιστώσεων του προϋπολογισμού της οικείας Διεύθυνσης του τρέχοντος οικονομικού έτους κατά παρέκκλιση των κείμενων διατάξεων».

5 σχόλια:

  1. ΟΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ ΥΠΗΡΕΤΟΥΝ ΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΚΑΙ ΟΧΙ ΣΤΑ ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΓΡΑΦΕΙΑ.
    ΝΤΡΟΠΗ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Η ΔΗΘΕΝ ΑΡΙΣΤΕΡΑ ΑΝΤΙ ΝΑ ΦΕΡΕΙ ΤΟΥΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥΣ ΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ, ΟΠΩΣ ΕΛΕΓΕ ΚΑΠΟΤΕ, ΖΗΤΑ ΚΑΙ ΥΠΕΡΩΡΙΕΣ ΓΙΑ ΤΑ ΔΙΚΑ ΤΟΥΣ ΠΑΙΔΙΑ ΠΟΥ ΤΑ ΕΧΟΥΝ ΣΤΑ ΓΡΑΦΕΙΑ.ΑΙΣΧΟΣ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΕΧΕΙ ΡΩΤΗΣΕΙ Η ΚΥΡΙΑ ΙΓΓΛΕΣΗ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΠΩΣ ΠΕΡΝΑΝΕ ΜΕ 700 ΕΥΡΩ ΟΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ ΣΤΑ ΝΗΣΙΑ ΜΕ ΥΨΗΛΑ ΝΟΙΚΙΑ ΚΑΙ ΥΨΗΛΟ ΚΟΣΤΟΣ ΜΕΤΑΦΟΡΑΣ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Το Πελατειακό κράτος του ξοφαλτσα θα τελειώσει σύντομα μαζί του και η ανθελληνική πολιτική που ασκείται από όλους αυτούς!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΟΣΟΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΜΕΝΟΙ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΑΠΛΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ Η ΠΑΡΑΙΤΗΣΗ. ΑΝ ΔΕΝ ΦΤΑΝΟΥΝ ΤΑ 700 ΠΑΝΤΕ ΣΤΑ SUPER MARKET ΜΕ 280.
    ΔΕΝ ΘΑ ΑΣΧΟΛΟΥΜΑΣΤΕ ΜΙΑ ΖΩΗ ΜΕ ΤΟΥΣ ΓΕΝΙΤΣΑΡΟΥΣ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΕΘΝΟΥΣ ΠΕΡΦΥΡΟΓΕΝΗΤΟΥΣ ΔΗΜΟΣΙΟΥΣ ΥΠΑΛΛΗΛΟΥΣ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ 45 ΕΤΩΝ ΤΩΝ ΕΦΑΠΑΞ ΚΤΛ ΚΤΛ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia News