Παρασκευή 3 Φεβρουαρίου 2017

Αμετανόητος Κορκονέας: «Δεν θα ζητήσω συγγνώμη από κανένα δεκαπεντάχρονο»

Ένταση στη δίκη για τον Αλέξη Γρηγορόπουλο. Παραιτήθηκαν οι συνήγοροι υπεράσπισης. Όπως υποστηρίζουν, ο Επ. Κορκονέας δήλωσε στο δικαστήριο "ότι δεν πρόκειται να ζητήσει συγγνώμη από κανένα δεκαπεντάχρονο"

Στην παραίτηση τους από τη θέση της υπεράσπισης του ειδικού φρουρού Επαμ. Κορκονέα, από το χέρι του οποίου έχασε τη ζωή του ο 15χρονος τότε Αλέξανδρος Γρηγορόπουλος, προχώρησαν οι δυο συνήγοροί του σήμερα το πρωί, ενώπιον του Μικτού Ορκωτού Εφετείου Λαμίας.

Κατά την έναρξη της διαδικασίας, με δήλωσή του ο Αλέξης Κούγιας εξήγησε στο δικαστήριο τους λόγους που τον οδήγησαν στην παραίτησή του, με την επίσης συνήγορό του, Βάσω Πανταζή, να προχωρά σε αντίστοιχη ενέργεια, συμφωνώντας στο κώλυμα του συναδέλφου της.

Όπως αναφέρεται στην επίμαχη δήλωση, κατά την προηγούμενη συνεδρίαση, στις 23/12/2016 "έκπληκτος, στην κυριολεξία αποσβολωμένος, άκουσα τον κατηγορούμενο να απαντά στην ερώτηση της κας Προέδρου, για το τι έχει να πει για την υπόθεση αυτή και για την κατηγορία που αντιμετωπίζει, ότι είναι αθώος, ότι δεν την δέχεται, αλλά εκτός αυτού «ΟΤΙ ΔΕΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΝΑ ΖΗΤΗΣΕΙ ΣΥΓΓΝΩΜΗ ΑΠΟ ΚΑΝΕΝΑ ΔΕΚΑΠΕΝΤΑΧΡΟΝΟ».

Αμέσως μετά, το Δικαστήριο διέκοψε και αμέσως μετά τη διακοπή μετέβην στο χώρο που κρατείτο ο κατηγορούμενος και τον ρώτησα τι είναι αυτό που είπε και γιατί δεν ζήτησε συγγνώμη, όπως είχε κάνει κατ’ επανάληψη στο προηγούμενο Δικαστήριο και στην προανακριτική και ανακριτική του απολογία, και μου απήντησε ότι έτσι ένιωσε μετά την οκτάχρονη ταλαιπωρία που έχει υποστεί και μού απαγόρευσε να ζητήσω κι εγώ συγγνώμη, γιατί το θύμα δεν ήταν ένα συνηθισμένο δεκαπεντάχρονο αλλά ήταν αντιεξουσιαστής".

Κι ενώ στο παρελθόν ο Αλέξης Κούγιας είχε κρίνει -όπως εξηγεί- πως η υπόθεση αφορούσε σε "μία κλασική περίπτωση ανθρωποκτονίας εξ αμελείας ή στην ακραία περίπτωση για μία ανθρωποκτονία από ενδεχόμενο δόλο (την οποία άποψη δέχτηκε και η μειοψηφία της Προέδρου, του παλαιότερου Πρωτοδίκη και του ενόρκου της σύνθεσης του πρωτοβάθμιου δικαστηρίου)", μετά από αυτή την εξέλιξη "και επειδή πάντοτε από τότε που βρίσκομαι στα δικαστήρια ο συνήγορος υπεράσπισης πρέπει από τη στιγμή που αναλαμβάνει την υπεράσπιση ενός κατηγορουμένου να ταυτίζεται με αυτόν, αδυνατώ να συνεχίσω την υπεράσπιση του συγκεκριμένου κατηγορουμένου".

Από την πλευρά της, η έδρα του δικαστηρίου μετά την ανάγνωση της επίμαχης δήλωσης ρώτησε τον Επ. Κορκονέα ως προς την επίμαχη τοποθέτησή του. Σύμφωνα με παρευρισκόμενους, ο κατηγορούμενος διευκρίνισε πως ο 15χρονος δεν είναι πια στη ζωή και κατ' επέκταση δεν είναι δυνατόν να ζητήσει συγγνώμη. Παράλληλα, εξήγησε το δικαστήριο ότι δεν διαθέτει την οικονομική δυνατότητα για ένα νέο συνήγορο και άρα το δικαστήριο θα πρέπει να διορίσει αυτεπάγγελτα τον υπερασπιστή του.

Άμεση ήταν και η αντίδραση της πολιτικής αγωγής, καθώς μία τέτοια εξέλιξη οδηγεί στην περαιτέρω καθυστέρηση της διεξαγωγής της δίκης.

13 σχόλια:

  1. ΠΟΣΟΥΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΥΣ ΕΧΟΥΝ ΚΑΨΕΙ ΟΙ ΑΝΤΙΕΞΟΥΑΣΤΕΣ.
    ΖΗΤΗΣΑΝ ΣΥΓΝΩΜΗ ΑΠΟ ΚΑΝΕΝΑ?
    ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΩ ΤΟΝ ΘΑΝΑΤΟ ΕΝΟΣ 15ΝΤΑΧΡΟΝΟΥ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Χωρίς να υπερασπίζομαι τους αντιεξουσιαστές. ΕΙΣΑΙ ΚΑΡΑΦΑΣΙΣΤΑΣ!!

      Διαγραφή
    2. les kai oi astoinomikoi den exoune manades!!!!!! gia autous kanenas logos!! alla autoi eimaste...

      Διαγραφή
  2. Τι να κάνει ο άνθρωπος; Για φόνο εξ αμελείας ειναι ήδη 8 χρόνια μεσα. Αλλα για όλους τους υποκριτές του καναπέ υπήρχε πρόθεση. Κανεις ΠΟΤΕ δεν θα τολμήσει να πει την αληθεια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Δεν υποστηρίζεις τον θάνατο του 15χρονου, λες αλλά προσπαθείς να τον δικαιολογήσεις! Και πώς; Συγκρίνοντας τον 15χρονο με ΕΚΠΑΙΔΕΥΜΕΝΟΥΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΊΕΣ! Έχοντας και ως δεδομένο ότι ο 15χρονος ήταν αντιεξουσιαστής ή γενικεύοντας, για να βγάλεις τη φασίζουσα "λογική" σου χρησιμοποιώντας ακόμα και τη δολοφονία του 15χρονου. Η οποία ήταν ΑΠΤΡΟΚΛΗΤΗ! Στη ψύχρα και χωρίς ΑΦΟΡΜΗ έστω τον σκότωσε! Έτσι για τη "μαγκιά".. της ΧΑ!!! ΝΤΡΟΠΗ ΡΕ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Για την δολοφονιες έξω από τα γραφεία της Χ.Α.?

      Διαγραφή
    2. Για την δολοφονια του Φυσσα και ολους τους υπολοιπους τραμπουκισμους;

      Διαγραφή
  4. Άκου λοιπόν φιλε 10.38. Κάθε αλλο παρα ΑΠΡΟΚΛΗΤΗ όπως γράφεις. Αυτά τα πλουσιόπαιδα είχαν για χομπυ μετα τις βόλτες τους να πετάνε μπουκάλια και πετρς στους κακούς μπατσους. Τωρα γιατί έριξε και που έριξε ο αστυνομικός όλοι το ξέρουν γιατί η σφαίρα εξοστρακισθηκε; Και κάτι τελευταίο. Για πιο λόγο έμεινε φυλακή ο συνάδελφος του; Για να ικανοποιηθεί η κοινή γνώμη βεβαια. Φιλια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Για ανθρωποκτονία από αμέλεια κάποιοι παίρνουν και αναστολή.Δλδ ούτε μια μέρα φυλάκιση. Όποιος θεωρεί ότι δεν υπήρξε πρόκληση είναι τουλάχιστον άσχετος με την Ελληνική πραγματικότητα. Ας μην ξεχνάμε ότι η παρέα του λίγα χρονια μετά έκανε την ληστεία στην Κοζάνη. Οπότε κάθε άλλο παρά αθώα παιδάκια ήταν. Στην τελική αν δεν υπήρξε ο θάνατος του παιδιού το αδίκημα θα ήταν ασκοπος πυροβολισμός.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ντροπή σας και πάλι καραφασίστες! Που είστε τόσο γεμάτοι από κόμπλεξ! Εχθρός για σας και ο φτωχός και ο πλούσιος και ο 15χρονος και ο... Ότι δεν μπορείτε να είστε σας ενοχλεί! Δεν αντέχετε τίποτα γιατί δεν αντέχετε τον εαυτό σας... Και ναι, ΑΠΡΟΚΛΗΤΑ ΔΟΛΟΦΟΝΗΘΗΚΕ ΤΟ ΠΑΙΔΙ. ΤΟ ΠΑΙΔΙ! Πόσο συνειδητοποιημένο μπορεί να είναι ένα ΠΑΙΔΙ; Πάντως όχι όπως ένας ΕΝΗΛΙΚΑΣ που ΞΕΡΕΙ και ΑΠΟΦΑΣΙΖΕΙ ΝΑ ΣΚΟΤΩΣΕΙ! Ντροπή σας φασίστες. Ντροπή σας δειλοί, που βλέπετε "εχθρό"και ένα 15χρονο. Αλλά με ότι νοιώθετε ότι εκ του ασφαλούς σε μειονεκτικότερη θέση τα βάζετε. Και ποτέ 1 προς 1! Πάντα μπούγιο ή πισώπλατα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. "Λίγα μετά .."έκανε τη ληστεία".. Ποιός; Αυτός, ένα 15χρον τότε που ΕΙΔΕ και ΕΖΗΣΕ την εν ψυχρώ δολοφονία του φίλου του, από έναν Κορτκονέα που έδειξε σε 15ρηδες! Ε είσε ο ηθικός αυτουργός της μετέπειτα πορείας του...Ε ναι, με αυτά που κατασκευάζετε για να υπάρχετε, η βία στη ψυχή και στο μυαλό σας θα επιφέρει και βία. Γιατί ποτέ δεν ξέρεις πώς θα λειτουργήσει ένα βίαιο περιβάλλον στην ψυχολογία...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. tosos athoo paidi den eitan o dekapentaxronos.....eidou argotera kai oi para autou!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia News