Παρασκευή, 3 Φεβρουαρίου 2017

Το στρες επηρεάζει τις προτιμήσεις των ανδρών στις γυναίκες!

Έρευνα - Μελέτη

Όταν βρίσκονται υπό πίεση, οι άνδρες βάζουν άλλες προτεραιότητες σε ό,τι αφορά την αναζήτηση ερωτικής συντρόφου, διαπίστωσαν ερευνητές από το Πανεπιστήμιο του Σαιντ Άντριους στη Σκωτία. Πρόκειται για την πρώτη μελέτη που δείχνει ότι το στρες επηρεάζει την αντίληψη της ομορφιάς.

Οι άνδρες που συμμετείχαν στη μελέτη ήταν περίπου 25 ετών και τους ζητήθηκε να βαθμολογήσουν το πρόσωπο πέντε διαφορετικών γυναικών, δηλώνοντας ποιο θεωρούσαν πιο ελκυστικό. Οι απαντήσεις τους υπέδειξαν ότι οι προτιμήσεις τους δεν ήταν σταθερές, αλλά επηρεάστηκαν από το περιβάλλον στο οποίο βρίσκονταν και τα επίπεδα στρες που αντιμετώπιζαν.

Συγκεκριμένα, όπως γράφουν οι ερευνητές στην επιθεώρηση Ethology, όταν οι συμμετέχοντες αντιμετώπιζαν αυξημένο στρες είχαν την τάση να προτιμούν γυναίκες με λίγα παραπανίσια κιλά και πιο ανδροπρεπή χαρακτηριστικά προσώπου. Οι ερευνητές εκτιμούν ότι αυτό συνέβη επειδή οι άνδρες βλέπουν τις αδύνατες γυναίκες ως πιο εύθραυστες και αδύναμες.

Όπως αναφέρει η επικεφαλής της ερευνητικής ομάδας Δρ Καρλότα Μπάτρες, «τέτοιου είδους μεταβολές στις προτιμήσεις είναι πιθανώς χρήσιμες, καθώς επιτρέπουν τη σύναψη δεσμών με ένα ταίρι που είναι πιο πιθανό να επιβιώσει μιας ασθένειας ή της αβεβαιότητας ως προς τη διαθεσιμότητα τροφής».

Μάλλον αυτό σημαίνει ότι αδυνατούμε να σπάσουμε τα δεσμά των πρωτόγονων ενστίκτων μας και ακόμη και σήμερα οι ερωτικές μας επιλογές είναι θέμα... επιβίωσης! Όπως επιβεβαιώνει άλλωστε και ο καθηγητής Ντέιβιντ Πέρετ, από το Τμήμα Ψυχολογίας και Νευροεπιστήμης του Σαιντ Άντριους, «παλαιότερες μελέτες έχουν δείξει ότι οι πληθυσμοί που ζουν κάτω από δύσκολες συνθήκες δείχνουν μια προτίμηση στις πιο ευτραφείς γυναίκες» και συμπληρώνει πως «κανείς δεν είχε δείξει μέχρι τώρα ότι μια μεταβολή στις περιβαλλοντικές συνθήκες μπορεί να επηρεάζει τις προτιμήσεις των ανθρώπων ως προς την εμφάνιση».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia News