Παρασκευή 10 Φεβρουαρίου 2017

Τσίπρας: Η διαφθορά συνδέεται με την ανάπτυξη του καπιταλισμού

Η γιγάντωση της διαφθοράς είναι εγγενές χαρακτηριστικό ενός πολιτικοοικονομικού δικτύου εξουσίας που οικοδομήθηκε στην περίοδο της μεταπολίτευσης

Η διαφθορά στην Ελλάδα συνδέεται με τους όρους ανάπτυξης του καπιταλισμού, τόνισε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, από το βήμα της Βουλής, απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση του επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρου Θεοδωράκη.

Η γιγάντωση της διαφθοράς είναι εγγενές χαρακτηριστικό ενός πολιτικοοικονομικού δικτύου εξουσίας που οικοδομήθηκε στην περίοδο της μεταπολίτευσης, σημείωσε ο κ. Τσίπρας και πρόσθεε ότι για την αντιμετώπιση του προβλήματος απαιτείται «το ηθικό ανάστημα που η δική μας κυβέρνηση έχει αποδείξει ότι διαθέτει».

«Αναλαμβάνουμε το πολιτικό κόστος (...) θα αρχίσω να ανησυχώ όταν οι επιθέσεις σταματήσουν», πρόσθεσε χαρακτηριστικά ο πρωθυπουργός, εκτιμώντας πως η κυβέρνησή του, μέσα σε δύο χρόνια, έχει κάνει πολύ περισσότερα για την καταπολέμηση της διαφθοράς και για τη διαφάνεια, από όσα έκαναν οι κυβερνήσεις ΠΑΣΟΚ και ΝΔ επί 40 χρόνια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia News