Κυριακή 5 Φεβρουαρίου 2017

Υπουργός Αγροτικής ανάπτυξης: Έχουν άδικο οι αγρότες με τα μπλόκα

Στρέφοντας το βλέμμα στην αξιολόγηση, ο κ. Αποστόλου εκτίμησε πως οι διαπραγματεύσεις θα ολοκληρωθούν μέχρι τα τέλη Φεβρουαρίου

Έχουν άδικο οι αγρότες στις κινητοποιήσεις τους για το φορολογικό και το ασφαλιστικό, δήλωσε στον ΣΚΑΪ ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης.

Ο Βαγγέλης Αποστόλου εκτίμησε πως μόνο το 3 έως 4% των αγροτών επιβαρύνεται από το νέο φορολογικό πλαίσιο, και πρόκειται για παραγωγούς που δηλώνουν πάνω από 30.000 ευρώ εισόδημα. Οι υπόλοιποι αντίθετα πληρώνουν λιγότερα σε σύγκριση με τα προηγούμενα χρόνια.

Ο κ. Αποστόλου παραδέχτηκε πως οι ασφαλιστικές εισφορές που καλούνται να καταβάλουν οι αγρότες είναι αυξημένες σε σχέση με πέρυσι, αλλά τονίζει πως «η φορολογική ελάφρυνση υπερκαλύπτει το επιπλέον ποσό που καλούνται να καταβάλουν».

«Δεν είμαι αυτός που θα πει πως οι αγρότες δεν έχουν προβλήματα. Έχουμε κάνει παρεμβάσεις αλλά δεν λύνονται από τη μια μέρα στην άλλη», ανέφερε.

Κλείνει χωρίς νέα μέτρα η αξιολόγηση

Στρέφοντας το βλέμμα στην αξιολόγηση, ο κ. Αποστόλου εκτίμησε πως οι διαπραγματεύσεις θα ολοκληρωθούν μέχρι τα τέλη Φεβρουαρίου, δίχως τη λήψη πρόσθετων μέτρων.

«Δεν χρειάζονται νέα μέτρα, ήδη η οικονομία πάει καλά και το 2017 θα είναι μια πολύ καλή χρόνια» ανέφερε. «Ούτως ή άλλως υπάρχει ο κόφτης, σε περίπτωση που δεν πιάσουμε τους στόχους. Πάντως, θα πρέπει να ολοκληρωθεί γρήγορα η αξιολόγηση και να πάμε στην ποσοτική χαλάρωση».

Τόνισε πως δεν πρόκειται να υπάρξει μείωση του αφορολόγητου, παρά το γεγονός ότι οι θεσμοί φαίνεται να πιέζουν προς αυτή την κατεύθυνση.

«Αταλάντευτα» εντός της ευρωζώνης

Τέλος, ο κ. Αποστόλου τοποθετείται στη συζήτηση των τελευταίων ημερών περί επιστροφής της χώρας μας σε εθνικό νόμισμα δηλώνοντας πως «η θέση μας είναι αταλάντευτα εντός της ευρωζώνης».

Σύμφωνα με τον κ. Αποστόλου, ενδεχόμενη αποχώρηση της χώρας μας από την ευρωζώνη θα επέφερε καταστροφικές επιπτώσεις στην ελληνική οικονομία ενώ φέρνει ως παράδειγμα το αγροτικό εισόδημα το οποίο υποστηρίζεται από ευρωπαϊκά κονδύλια σε ποσοστό έως και 55%.

«Δεν είμαι της άποψης πως θα πρέπει να πέσουμε στην κλίνη του αρρώστου και να δούμε πότε θα θεραπευτούμε».

16 σχόλια:

  1. τώρα που όλοι πληρωνουν τρελά χαράτσια εε πλέον να μιλάνε και οι αγρότες : έλεος ρε παιδια.Θα κλείσεις τους δρόμους? στο αυτόφωρο αγαπητέ.Ούτε να το σκεφτούν.Οι μαγκιές τέλος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δέν προκειται να πληρώσω ουτε ενα ευρώ. Να πληρώσω γιά πιούς; Γιά νά εχει τό κράτος χρήματα νά πληρώνει τούς δημοσιους υπαλλήλους; Τεμπελχανάδες αλλο δεν πληρώνω, καί ευχομαι νά κάνουν τό ιδιο ολοι οι ελληνες ιδιώτες, αγρότες, Κτηνοτρόφοι, εργάτες κ.λ.π

      Διαγραφή
    2. Καλή απόλυση δημόσιε υπαλλήλε!!

      Διαγραφή
    3. Τσου ρε γουρουνομουρη 8.27 που δεν πληρώνεις λαμογιο. Κλεψατε όλους τους συνεταιρισμούς πήρατε μαϊμού επιδοτήσεις δηλωνατε ψεύτικα στρέμματα και τωρα δεν πληρωνεις

      Διαγραφή
    4. Πονάς ε τεμπελχανά; 250 ευρώ τό μήνα θά περνης σέ λίγο. Αν σου φαίνοντε λίγα τά 250 ευρώ τό μήνα υπάρχει καί η Βύζητα; οι αιτία καταστροφής τού ελληνικού κράτους ειναι οι διμοσιοι υπάληλοι. Φακελάκια, τραπεζάκια, δωράκια, μισθούς 2.500 ευρώ τό μήνα. Ουστ κοπροσκυλα. Φτάνει μας ηπιατε τό αιμα. Ευχομε ειλικρινά νά φτωχεψει τό κράτος τελείως νά μήν εχει νά σε δώσει ούτε ενα ευρώ. Θά σε προσλάβω Α καθαριστή σταύλου καί φορτωτη αχυρών καί τρυφιλλιών.

      Διαγραφή
    5. ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΩ ΦΟΡΟ; ΓΙΑ ΠΟΙΟΥΣ; ΓΙΑ ΤΑ ΓΝΩΣΤΑ ΛΑΜΟΓΙΑ ΤΙΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗΣ ΓΕΩΡΓΙΑΣ; ΤΟΠΟΓΡΑΦΟΥΣ; ΔΑΣΑΡΧΕΙΟ; ΓΙΑΤΡΟΥΣ ΓΝΩΣΤΟΥΣ ΦΑΚΕΛΑΚΗΔΕΣ; ΥΠΑΛΗΛΟΥΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΠΟΥ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΣΑΝΕ ΤΑ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΣΤΙΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΕΣ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΣΙΕΣ; ΠΟΥ ΠΗΓΑΙΝΑΝΕ ΓΙΑ ΑΛΛΑΓΗ ΛΑΔΙΩΝ ΚΑΙ ΓΙΑ ΚΑΥΣΙΜΑ ΤΑ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΚΑΙ ΓΕΜΙΖΑΝΕ ΚΑΙ ΤΑ ΔΙΚΑ ΤΟΥΣ; ΔΕ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΩ ΑΛΛΟ ΦΟΡΟ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗ ΧΩΡΑ ΕΑΝ ΔΕΝ ΥΠΑΡΞΕΙ ΣΟΒΑΡΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΡΑΤΟΣ. ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΩ ΓΙΑ ΠΙΟΝ ΡΕ; ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΑΜΜΕΝΟ ΝΑ ΚΟΙΜΑΤΕ ΣΤΗ ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ ΣΕ ΣΟΥΙΤΕΣ 5.000 ΕΥΡΩ ΤΗ ΒΡΑΔΙΑ; ΡΕ ΑΣΗΚΤΗΡ ΠΡΩΙ ΠΡΩΙ. ΦΤΑΝΕΙ ΡΕΕΕΕ

      Διαγραφή
    6. Τετοια βόδια σαν και σενα καραβλαχε 7.10 ειναι η αιτια για όλα τα δεινά. Που οποιος σας λέει την αληθεα εναι Δ.Υ παλιομαλακα

      Διαγραφή
    7. ρε 8.30 μην ασχολησε με καγκουρους, κ εγω αγροτης ειμαι αλλα δεν νιωθεις οτι ο ανθρωπος μπερδεψε την κουτσα με την π.....? καθεστε και απαντατε σενα μαλακα κομπλεξικο.

      Διαγραφή
  2. An pate mia volta stous euzonous i misi kai parapano einai sta kazina kai meta mou lete exoun eksoda kai den bgainou.



    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Γιατί δεν κλείνουν τους δρόμους ην άνοιξη ή το καλοκαίρι?
    Αυτές τις εποχές δεν θίγονται από το Ασφαλιστικό?
    Εάν έχουν τα @ρχιδια να πάνε στην Αθήνα και να κλείσουν το Μαξίμου και την Βουλή επι αοριστου χρονου και οχι οπως πηγαν απλα μια βολτα περυσι, και οχι να πηδ@νε τους συντοπίτες τους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. '''όσο κάνει μια ρόδα από το τρακτέρ κάνει το αυτοκίνητο μου....που βρήκαν τόσα λεφτά οι αγρότες.....40,000 τρακτέρ....4χ4 διπλποκάμπινα αγροτικά, εξοχικά, κλπ....που τα βρήκαν.....δεν μιλάω για φουκαράδες αγρότες με 10 και 20 στρέμματα.. περιοχής μας....αλλά για αυτούς από Πέλλα....Σέρρες....Λάρισα....Έβρο......

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΔΕΝ είναι όλοι οι δημόσιοι υπάλληλοι τεμπέληδες !!!
    ΔΕΝ είναι όλοι οι δημόσιοι υπάλληλοι υψηλά αμοιβόμενοι !!!
    ΔΕΝ παίρνουν όλοι οι δημόσιοι υπάλληλοι φακελάκι !!!
    ΔΕΝ φταίνε για ΟΛΑ τα κακά οι δημόσιοι υπάλληλοι !!!
    Υπάρχουν και κάποιοι που προσπαθούν να κάνουν τη δουλειά τους τίμια και σωστά.
    Φτάνει ο κοινωνικός αυτοματισμός!!! Μην πέφτετε στην παγίδα του συστήματος.
    Υπογραφή: Δημόσιος υπάλληλος...(πυροβολήστε ελεύθερα)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ΕΣΥ 8:27 ΠΟΥ ΛΕΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥΣ ΥΠΑΛΛΗΛΟΥΣ ΤΕΜΠΕΛΧΑΝΑΔΕΣ, ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΜΟΥ ΠΕΙΣ ΠΟΣΕΣ ΜΕΡΕΣ ΤΟ ΧΡΟΝΟ ΔΟΥΛΕΥΕΙΣ; ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΜΟΥ ΠΕΙΣ ΠΟΣΟΥΣ ΦΟΡΟΥΣ ΠΛΗΡΩΝΕΙΣ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Η καραμέλα με τους δημόσιους υπάλληλους τελείωσε.Αν κάποιος αγρότης τους ζηλεύει,ας πάει με το ΑΣΕΠ να γίνει και αυτός τεμπέλης δημόσιος υπάλληλος.Στο κάτω κάτω της γραφής,αν ένας επαγγελματίας δεν πάει καλά,το κλείνει και φεύγει.Κάντε το ίδιο.Στην κοινωνία όμως υπάρχουν και μισθωτοί και μικροεπαγγελματίες που οι μεν πρώτοι δε μπορούν να φοροδιαφύγουν ,εκτός αν είναι εργάτες γης και δουλεύουν "μαύρα" και ανασφάλιστοι,οι δε δεύτεροι πληρώναν έως τώρα δυσβάστακτες ασφαλιστικές εισφορές με ελάχιστα εισοδήματα λόγω κρίσης και πυροβολημένοι από μερικούς αγρότες καλοπληρωτές,αλλά και ενώ φοροδιαφεύγουν,αυτά που πληρώνουν π.χ τέλος επιτηδεύματος δεν τα πλήρωνε κανένας αγρότης στην ίδια μοίρα έως τώρα.Σας βάζουνε στην ίδια δίκαιη ή άδικη κατάσταση με τους υπόλοιπους Έλληνες(ένα ταμείο όλοι)και αυτό προοδευτικά ως το 2022(πάλι προνομιακή μεταχείριση). Καταλάβετε επιτέλους πως στη ζωή δεν υπάρχουν μόνο αγρότες και δημόσιοι υπάλληλοι,πως στρέψατε την κοινωνία (και την τοπική)εναντίον σας,πως "ο τζάμπας" πέθανε και τέλος πρρρρρρρρρρρρ,μας βλέπουνε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Ως πότε θα πληρώνουμε τους τεμπέληδες του δημοσίου εμείς οι αγρότες;;Με τα ΕΝΦΙΑ φόρους πετρελαίου ΔΕΗ κτλπ;;Να απολυθούν άμεσα οι μισοί έτσι κι αλλιώς το 30 ℅ δε πατάει το 30℅ είναι σε άδεια και το άλλο 30℅ είναι τεμπέληδες αργοσχολοι το 10℅ μόνο αξίζει τον μισθό που του δίνω εγώ ο αγρότης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. σου ρε Λακη, χαιδεψου λιγο μπας και ηρεμησεις

      Διαγραφή

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia News