Πέμπτη 23 Φεβρουαρίου 2017

Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων Γυμνασίου Φούστανης: «Η σιωπηλή κραυγή μας»

Ανακοίνωση


Η σιωπηλή κραυγή μας:
Προβληματισμοί για τις «έμφυλες ταυτότητες» του υπουργείου Παιδείας.

Ο σεβασμός του ανθρωπίνου σώματος του άνδρα και της γυναίκας, ήταν βασικό χαρακτηριστικό, τόσο στην Αρχαία Ελλάδα όσο και στην Βυζαντινή και την σύγχρονη Νεοελληνική πραγματικότητα.

Χαίρεται το αγόρι και το κορίτσι, ο άνδρας και η γυναίκα, την φύση τους με τα ξεχωριστά της δώρα και χαρακτηριστικά μέσα στην προοπτική της οικογενειακής ολοκλήρωσης.

Στολίζει και περιθάλπει το σώμα του ο καθένας μας, με τον σεβασμό που ταιριάζει στο τέλειο αυτό δημιούργημα. Αγαπά τις ιδιαιτερότητες και τα χαρίσματα, πνευματικά και σωματικά που χάρισε ο Θεός ξεχωριστά στον καθένα. Σέβεται τις διαφορές. Περιθάλπει και αντιμετωπίζει το πρόβλημα στο σώμα και τον νού με σεβασμό. Θαυμάζει την ομορφιά, θέλγεται από την χάρη, καμαρώνει την δύναμη και την σοφία. Αγωνίζεται τον καθημερινό αγώνα και με το σώμα και με τον νού, όπως αυτά διαφοροποιούνται με σοφία στον κάθε μοναδικό άνθρωπο. «Νοῦς ὑγιής ἐν σώματι ὑγιεῖ». Ο αγώνας για την ζωή και την πρόοδο γίνεται πιο εύκολος με την διαφοροποίηση των φύλλων. Η φύση δίνει από μόνη της, ρόλο ανάλογο στον καθένα. Η σκληρή εργασία προσιδιάζει στον ρωμαλέο άνδρα, η χάρη, η ομορφιά και η φροντίδα εναρμονίζονται με την γυναικεία φύση και τον ρόλο της μητέρας, και της συζύγου.

Η αρμονία αυτή εξασφαλίζει τις συνθήκες σιγουριάς και θαλπωρής για την ανάπτυξη και ολοκλήρωση των παιδιών από την τρυφερή ηλικία έως την ενηλικίωση.

Αυτές οι αξίες διατηρηθήκαν στην Ελληνική κοινωνία ως σήμερα και κράτησαν την συνοχή και την υγεία στην οικογένεια, και αυτή με τη σειρά της κράτησε ολόκληρη την κοινωνία κοντά στις αξίες και τα «χρηστά ήθη» από την αρχαιότητα μέχρι τις μέρες μας, χωρίς σταματημό σε χρόνους χαλεπούς και σε ημέρες λαμπρές.

Σήμερα όμως απειλούνται βαθιά ριζωμένες αξίες. Απειλούνται απότομα. Απειλούνται προκλητικά και διχαστικά χωρίς να το ζητά η κοινωνία, αλλά με τρόπο βιαστικό και αφύσικο. Δεν είναι ο τρόπος ζωής αυτός που ζητά την αλλαγή και την απομάκρυνση από τα ιδεώδη, αλλά είναι μια υπουργική εντολή και μια πίεση από πάνω προς τα κάτω, για να καταλήξει και να στοχοποιήσει τα ίδια τα παιδιά μας.

Οι απρόκλητες και απρόσμενες αυτές ενέργειες αρχικά φάνηκε να μην γίνονται αντιληπτές από τον κόσμο γιατί είχαν χαρακτήρα κατεπείγοντος και βρήκαν απροετοίμαστες ακόμη και τις σχολικές κοινότητες. Οι καθηγητές ελλιπώς πληροφορήθηκαν για το όσα ορίζει η εγκύκλιος.

Έτσι επόμενο ήταν , οι αντιδράσεις που δημιουργήθηκαν στην κοινωνία να είναι διχαστικές.

Δεν πληροφορήθηκαν οι γονείς τι θα περιλαμβάνει το πρόγραμμα της «θεματικής εβδομάδας». Έτσι μαζί με τα όντως πολύ ενδιαφέροντα θέματα της διατροφής και της εξάρτησης, περιλαμβάνεται και ένας τρίτος άξονας με Γενικό τίτλο «έμφυλες ταυτότητες».

Ο τρίτος άξονας μεταξύ άλλων:

1) Μιλά για «Βιολογικό και Κοινωνικό φύλο». Θα διδαχθούν λοιπόν τα παιδιά μας ότι μπορεί να γεννήθηκαν αγόρια, αλλά μπορούν να επιλέξουν να είναι στο εξής κορίτσια, ή το αντίστροφο.

2) Η εγκύκλιος ονομάζει «Αποδόμηση έμφυλων στερεοτύπων» η αποδόμηση των αξιών της διαφορετικότητας των φύλων . Να κατακρημνίσουμε και να καταστρέψουμε δηλαδή την έννοια της διαφοροποίησης του ανθρώπου σε άνδρα και γυναίκα. Μάλιστα δε η έκφραση αποδόμηση στερεοτύπων παραπέμπει σε κάτι εκ των προτέρων κακό. Η εγκύκλιος νομίζει πως αποδομεί την ίδια την δομή της ανθρώπινης φύσης. Άρα πηγαίνει κόντρα στην φύση.

3) Κατονομάζει «φοβία» το δικαίωμά σου να θεωρείς την ομοφυλοφιλία και την αμφιφυλόφιλία, μη παραδεκτές πράξεις και πρακτικές. Την αποδοχή της ομαλότητας ως ορθής επιλογής, την ονομάζει λοιπόν «ομοφοβία» και «Τρανφοβία».

4) Στον κατάλογο των φορέων για συνεργασία με τα σχολεία βρίσκει κανεί αρκετές ΜΚΟ καθώς και την ΟΛΚΕ, (Ὁμοφυλοφιλική Λεσβιακή Κοινότητα Ἑλλάδας), τα φεστιβάλ ΛΟΑΤ: Λεσβίες-Ὁμοφυλόφιλοι-Ἀμφιφυλόφιλοι-Τρανσέξουαλ.

Την εγκύκλιο έσπευσαν να χαιρετίσουν μεταξύ άλλων και η Κοινότητα (LGBTQI)= προέρχεται από τις λέξεις Λεσβία, Ομοφυλόφιλος, Αμφιφυλόφιλος, Transgender,…κτλ

Επίσης θα πρέπει να προσέξουμε ότι δεν ζητήθηκε η συγκατάθεση των γονέων για την παρακολούθηση της ενότητας για τα παιδιά του Γυμνασίου. Ενώ το ίδιο υπουργείο για τους μεγαλύτερους μαθητές των Λυκείων, ζητά συγκατάθεση κηδεμόνα προκειμένου να παρακολουθήσουν την ενότητα για τα ΣΜΝ (Σεξουαλικώς μεταδιδόμενα νοσήματα). Ορίζεται μάλιστα ως «Υποχρεωτική» η εφαρμογή της εγκυκλίου. Το έγγραφο αρακτηρίζεται και «εξαιρετικά επείγον». Γιατί άραγε;

Επιπλέον , φιλολογικά και επιστημονικά δεν υπάρχουν καν οι όροι που εισάγονται. Οι λέξεις «κοινωνικό φύλο, έμφυλα στερεότυπα, ομοφοβικός, τρανφοβικός» δεν ευσταθούν ούτε ως έννοιες, ούτε ως λέξεις και δεν απαντώνται καν στα λεξικά.

Η σιωπηλή κραυγή μας

Λαμβάνοντας υπόψιν τα παραπάνω:

Α) Προβληματιζόμαστε για τις προθέσεις και τους μυστικούς σκοπούς που κρύβονται πίσω από αυτές τις εντολές του υπουργείου.

Β) Ζητούμε να μην εφαρμοστεί ο τρίτος άξονας της ενότητας.

Γ) Ασκώντας δε το δικαίωμά μας που απορρέει από το άρθρο 16 του Συντάγματος, καθώς και από το Ν.Δ. 53/1974-φεκ 256/Ά και λοιπών ευρωπαϊκών διατάξεων, (που μας αναγνωρίζουν το δικαίωμα να εξασφαλίσουμε για τα παιδιά μας την μόρφωση και εκπαίδευσή τους σύμφωνα με τις δικές μας Θρησκευτικές και φιλοσοφικές πεποιθήσεις)

ΔΕΝ ΕΠΙΘΥΜΟΎΜΕ να συμμετέχουν τα παιδιά μας στον τρίτο άξονα της θεματικής εβδομάδας.

Σεβόμενοι το δύσκολο έργο των καθηγητών των σχολείων μας, δηλώνουμε πρόθυμοι να βοηθήσουμε σε οποιαδήποτε άλλη δράση συμβατή με τις αρχές μας προγραμματίζεται στο σχολείο των παιδιών μας, καθώς και στις άλλες δύο ενότητες της θεματικής εβδομάδας.

Με εκτίμηση
Το προεδρείο και μέλη
Συλλόγου γονέων και κηδεμόνων Γυμνασίου Φούστανης

7 σχόλια:

  1. ΕΥΓΕ!!!!!!!!ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΣΩΣΤΑ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΓΡΑΦΕΤΕ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΜΠΡΑΒΟ ΣΤΟΥΣ ΓΟΝΕΙΣ ΤΗΣ ΦΟΥΣΤΑΝΗΣ!!!!
    ΞΥΠΝΗΣΤΕ ΚΑΙ ΟΙ ΥΠΟΛΟΙΠΟΙ .....
    ΘΕΛΟΥΝ ΚΑΝΟΥΝ ΜΕ ΤΟ ΖΟΡΙ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ ΣΑΝ ΤΑ ΜΟΥΤΡΑ ΤΟΥΣ!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Αξιοι οι γονεις απο τον συλλογο καθως και οι καθηγητες που συμφωνουν αδιαφορο τι κανει ο καθενας στο κρεβατι του αλλα το μη φυσιολογικο δεν ειναι αποδεκτο,ντροπη στο υπουργειο που προσπαθει να περασει στα παιδια τετοιες σεξουαλικες σχεσεις σαν κατι το φυσιολογικο ντροπη!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Αγράμματοι, αμόρφωτοι, ομοφοβικοί, ρατσιστές! Μπορώ να σκεφτώ κι άλλα κοσμητικά επίθετα αλλά αυτήν τη στιγμή δεν έχω τον χρόνο να το κάνω. Η ομοφυλοφιλία καλοί μου συμπολίτες, δεν είναι θέμα επιλογής. Νομίζετε ότι είναι επιλογή των ομοφιλόφυλων ζευγαριών να κρύβονται, να πέφτουν θύματα εκοφοβισμού, λεκτικής και σωματικής βίας; Είναι βιολογικό ζήτημα. Έτσι γεννιούνται. Αν μπορεί ένας ένας μπερδεμένος έφηβος να κατανοήσει τι σύμβαίνει με τον εαυτό του μέσω του σχολείου γιατί αυτό να είναι κατακριτέο; Νομίζετε ότι αν τα παιδιά σας ενημερωθούν για τους γκέι, τις λεσβίες και τους τρανσέξουαλ, θα αλλάξουν σεξουαλικές προτιμήσεις; Με το ίδιο σκεπτικό αν τους μιλήσουν για τα ναρκωτικά θα τα ξεκινήσουν κιόλας; Ζείτε 100 χρόνια πίσω εκεί στην Φούστανη! Ανοίξτε καμιά εγκυκλοπαίδεια να μορφωθείτε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia News