Πέμπτη, 16 Φεβρουαρίου 2017

Ο Γ. Σηφάκης με τον ΣΕΑΣ στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και στον ΕΛΓΑ

Ο Γιάννης Σηφάκης με τον ΣΕΑΣ στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και στον ΕΛΓΑ

Στην αντιπροσωπεία του ΣΕΑΣ συμμετείχαν ο προσωρινός πρόεδρος του ΣΕΑΣ Νίκος Μηνάς, τα μέλη του ΔΣ Γιάννης Στογιαννίδης και Κώστας Λιάπουρας και ο Βασίλης Μπάτσιος.

Έγιναν συναντήσεις με τον Αν. Υπουργό Βασ. Κόκκαλη, με τον Γενικό Γραμματέα Νίκο Αντώνογλου, τον σύμβουλο του Υπουργού (υπεύθυνο σε θέματα συνεταιρισμών) Αλέξη Μπακούρο, την νομική σύμβουλο του Υπουργού Ελένη Διονυσοπούλου καθώς και με τον πρόεδρο του ΕΛΓΑ Φάνη Κουρεμπέ.

Στις συναντήσεις προωθήθηκαν τα θέματα που είχαν τεθεί στην προχθεσινή σύσκεψη στους Γαλατάδες ( άμεση έκδοση πορισμάτων ζημιών και πληρωμή αποζημιώσεων, υπογραφή της υπουργικής απόφασης για την αλλαγή των κριτηρίων αναγνώρισης οργανώσεων παραγωγών (θα γίνει εντός της εβδομάδας), θα τεθεί σε διαβούλευση η νομοθεσία για την πληρωμή από τους εμπόρους εντός 60 ημερών, η ανάγκη έκδοσης ΚΥΑ για τα «στέκια», αντιμετώπιση της μαύρης διακίνησης, αλλαγή στα δεδομένα μετάκλησης Αλβανών εργατών γης εποχιακά απασχολούμενων, συμμετοχή της Πέλλας στην διεπαγγελματική πυρηνόκαρπων και μεγαλόκαρπων.

Από πλευράς Υπουργείου και ΕΛΓΑ υπήρξε κατανόηση των θεμάτων και δέσμευση για δουλειά για την λύση τους. Αποφασίστηκε η συνεχής επαφή με την ΣΕΑΣ και με τον βουλευτή για να διευκολυνθεί η λύση των προβλημάτων που αφορούν τις δενδρώδεις καλλιέργειες και τα δυναμικά προϊόντα της περιοχής Κεντροδυτικής Μακεδονίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia News