Δευτέρα, 6 Φεβρουαρίου 2017

Χάος στα λογιστήρια με τα μπλοκάκια: Αντιμέτωποι με μειώσεις μισθών οι εργαζόμενοι

Οι καταγγελίες που έχουν γίνει αφορούν στο «πάγωμα» των πληρωμών για τον Ιανούαριο από πολλές επιχειρήσεις, που επικαλούνται τις «γκρίζες ζώνες» στις σχετικές διευκρινιστικές εγκυκλίους που έχουν εκδοθεί

Ενα απίστευτο χάος έχει προκαλέσει το νέο ασφαλιστικό στα «μπλοκάκια».

Χιλιάδες εργαζόμενοι βρίσκονται αντιμέτωποι όχι μόνο με εισφορές-φωτιά, αλλά και με μειώσεις μισθών που επιβάλλονται από την πλευρά κάποιων εργοδοτών, που αρνούνται να καταβάλουν το μερίδιο των εισφορών που τους αναλογεί.

Οι καταγγελίες για το «πάγωμα» των πληρωμών και τις μειώσεις των μισθών, κατά το ύψος των εργοδοτικών εισφορών του ΕΦΚΑ που είναι 22%, έφτασαν ήδη στην ηγεσία του υπουργείου Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης από συνδικαλιστικές οργανώσεις που ζητούν να γίνουν διορθωτικές παρεμβάσεις, όπως αναφέρει σε δημοσίευμά της η Ημερησία.

Στόχος είναι η προστασία των δικαιωμάτων των εργαζομένων που αμείβονται υποχρεωτικά με Δελτίο Παροχής Υπηρεσιών ή ακόμη και με αποδείξεις επαγγελματικής δαπάνης (για όσους δεν έχουν κάνει έναρξη επαγγέλματος σε ΔΟΥ για να αποφύγουν πρόσθετες υποχρεώσεις).

Οι καταγγελίες που έχουν γίνει αφορούν στο «πάγωμα» των πληρωμών για τον Ιανούαριο από πολλές επιχειρήσεις, που επικαλούνται τις «γκρίζες ζώνες» στις σχετικές διευκρινιστικές εγκυκλίους που έχουν εκδοθεί. Επιπλέον σε άλλες περιπτώσεις προανήγγγειλαν περικοπές στις αμοιβές λόγω οικονομικής αδυναμίας να καταβάλουν τις αναλογούσες εργοδοτικές εισφορές σε όσους απασχολούνται σε έναν έως δύο εργοδότες.

Τέλος άλλοι εργοδότες δήλωσαν απόλυτη αδυναμία υπολογισμού των εισφορών στον ΕΦΚΑ στις αποδείξεις επαγγελματικής δαπάνης αφού καμία εγκύκλιος δεν έχει εκδοθεί για την κατηγορία αυτή.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia News