Τρίτη 7 Φεβρουαρίου 2017

Το υπουργείο απαγορεύει «σ@ξι» και ναζί παιδικές αποκριάτικες στολές!

Η σχετική στολή Χίτλερ είχε λανσαριστεί μάλιστα από βιοτεχνία στη Θεσσαλονίκη προκαλώντας πολλαπλές αντιδράσεις

To υπουργείο Οικονομίας με επίσημη απόφασή τους απαγορεύει πλέον ρητά την πώληση και προβολή αποκριάτικων στολών για παιδιά με ναζιστικά σύμβολα και «σεξι» στολών και αξεσουάρ, στο πλαίσιο της προστασίας της ψυχικής υγείας των παιδιών.

Πρόκειται για προϊόντα και αποκριάτικες στολές με άσεμνες αναφορές, στολή που αναπαριστά τον Χίτλερ, και συναφή παιχνίδια που παρουσιάζονται σε ιστοσελίδες και καταστήματα. Η απόφαση έρχεται λίγες ημέρες πριν τις αποκριάτικες εκδηλώσεις και ενώ οι εν λόγω στολές έχουν κάνει ήδη την εμφάνιση τους στα καταστήματα παιδικών και εποχιακών ειδών.

Η σχετική στολή Χίτλερ είχε λανσαριστεί μάλιστα από βιοτεχνία στη Θεσσαλονίκη προκαλώντας πολλαπλές αντιδράσεις. Τον περασμένο Οκτώβριο άλλωστε, με αφορμή την εθνική εορτή, κατάστημα επίσης στη Θεσσαλονίκη πουλούσε την στολή Χίτλερ, ενώ η φωτογραφία ήταν η ίδια με αυτή της βιοτεχνίας. Μετά την απόφαση του υπουργείου, η εν λόγω διαφήμιση έχει πάντως αποσυρθεί. Παρόμοιες στολές πωλούνταν και στην Αθήνα.

12 σχόλια:

  1. Τόση δημοκρατία από την χούντα ειχε να δει αυτός ο τόπος!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Να μας προστατεύσουν και από τις εμφυλες καταστάσεις στα γυμνάσια.

      Διαγραφή
  2. ΟΤΙ ΝΑ ΝΈ ΑΥΤΟ ΤΟΥΣ ΠΈΙΡΑΞΕ ΜΛΚ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. δυστυχώς με την ασυδοσία που υπάρχει ..ο άλλος χαιρετάει ναζιστικά χωρις να ξέρει ότι είναι ποινικό αδίκημα.Δυστυχώς είμαστε η χώρα με τους πιο απαίδευτους γονείς με παιδιά π.χ. στην εφηβεία τα οποία όμως δεν παίρνουν απ το σπίτι καμία γνώση καμία επιπρόσθετη βοήθεια στα βασικά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΤΙ ΝΑΖΙΣΤΙΚΑ ΡΕ ΤΑΓΑΡΙ ΑΡΧΑΙΟΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΣ ΕΙΝΑΙ ΗΛΙΑΚΟΣ ΧΑΙΡΙΣΜΟΣ,ΔΕΣ ΤΟ ΑΓΑΛΜΑ ΤΟΥ ΠΥΡΡΟΥ ΤΗΣ ΗΠΕΙΡΟΥ ΝΑ ΔΕΙΣ,ΔΕΣ ΑΣΤΕΡΙΞ ΚΑΙ ΟΒΕΛΙΞ ΝΑ ΔΕΙΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΡΩΜΑΙΟΥΣ ΔΕΣ ΤΟΝ ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟ ΜΕΧΡΙ ΤΟΝ ΜΕΤΑΞΑ ,ΔΕΣ ΚΑΤΙ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΑΠΟ ΟΣΑ ΞΕΡΕΙΣ

      Διαγραφή
  4. ποιός θα κάνει τον έλεγχο ? αν ο κοσμάκης έχει κουρκούτι αντι για μυαλο ,κλάφτα χαράλαμπε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Το σφυροδρέπανο ως σύμβολο πότε θα απαγορευτεί;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ποτέ!! Πάντα θα σε τσούζει το σύμβολο της επανάστασης των λαών τσιράκι του συστήματος...

      Διαγραφή
    2. Χα χα χα το σύμβολο της καταπίεσης και των σφαγών θες να πεις,θες να σου μετρήσω ποσά εκατομμύρια νεκρούς έχει πάνω του αυτό το σύμβολο;

      Διαγραφή
    3. 1139 καντε καμια ανακενιση σφυρι δρεπανι???κουμπινα κομπρεσερ ,καντε ενα λογοτυπο ωραιο

      Διαγραφή
  6. "Όποιος δεν φοβάται το πρόσωπο του τέρατος, πάει να πει ότι του μοιάζει". Μ. Χατζηδάκις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ποιον θες να πείσεις με αυτά τα λόγια? Τα τέρατα ή αυτούς που ήδη τα φοβούνται??

      Διαγραφή

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia News