Πέμπτη 2 Φεβρουαρίου 2017

Συσκέψεις για διέξοδο στην αξιολόγηση - «Κάνουμε ό,τι είναι δυνατόν»

Δουλεύουμε πάρα πολύ σκληρά ώστε να βρούμε τη βέλτιστη λύση καταρχήν κοινωνικά

Συσκέψεις με το οικονομικό επιτελείο για την ολοκλήρωση της δεύτερης αξιολόγησης θα πραγματοποιηθούν εντός της ημέρας (Πέμπτη) υπό τον πρωθυπουργό, καθώς ο χρόνος δεν είναι σύμμαχος της Αθήνας.

«Η ελληνική κυβέρνηση θα κάνει ό,τι είναι πολιτικά και κοινωνικά δυνατόν για να κλείσει η δεύτερη αξιολόγηση» δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος στον Real FM.

Ο κ. Τζανακόπουλος υπογράμμισε ότι «δεν υπάρχει καμία πρόθεση από την κυβέρνηση εσκεμμένα να συντηρηθεί η αβεβαιότητα. Δουλεύουμε πάρα πολύ σκληρά ώστε να βρούμε τη βέλτιστη λύση καταρχήν κοινωνικά, αλλά και οικονομικά, για να μπορέσουμε να βρούμε το αναγκαίο σημείο ισορροπίας που θα οδηγήσει στην ολοκλήρωση της β' αξιολόγησης». «Αυτό» τόνισε «είναι το σενάριο πάνω στο οποίο δουλεύουμε και πάνω στο οποίο θα συνεχίσουμε να δουλεύουμε το επόμενο διάστημα».

O κυβερνητικός εκπρόσωπος διαβεβαίωσε δε ότι «μεταξύ των κ. Τρίπρα και Τσακαλώτου υπάρχει στενότατη συνεργασία και πολιτική και ιδεολογική συναντίληψη για το χειρισμό όλων των ζητημάτων» στον απόηχο της έντασης μεταξύ του προέδρου της Βουλής και του υπουργού Οικονομικών.

«Η απαίτηση του ΔΝΤ για προνομοθέτηση 4,5 δισεκ. ευρώ μέτρων μετά τη λήξη του προγράμματος είναι οικονομικά και πολιτικά παράλογη... Η κύρια ευθύνη της καθυστέρησης έχει να κάνει με τις παράλογες απαιτήσεις του ΔΝΤ. Η ΝΔ καλά θα κάνει να το αναγνωρίσει» πρόσθεσε ο κ. Τζανακόπουλος.

«Δεν υπάρχει περίπτωση να μην βρεθεί λύση στην αξιολόγηση» διαβεβαίωσε από την πλευρά του ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής Νίκος Παππάς, μιλώντας στον ρ/σ Στο Κόκκινο.

Σύμφωνα με πληροφορίες του ΣΚΑΪ, η κυβέρνηση είναι έτοιμη να δεχτεί τη μείωση του αφορολόγητου ορίου προκειμένου να αποφύγει την άμεση περικοπή των συντάξεων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia News