Τετάρτη 15 Φεβρουαρίου 2017

Η παράταξη Σόντρα δίχασε το Δημοτικό Συμβούλιο Έδεσσας με την πρόταση για τη Μίρκα Γκινοβα

Ήταν τόσο διχαστικό το θέμα που το λόγο πήραν αρκετοί δημοτικοί που άλλοι την παρουσίαζαν ως αγωνίστρια και άλλοι ως προδότρια

Για άλλη μια φορά βαθιά διχαστική βρέθηκε η παράταξη του αξιωματικής αντιπολίτευσης στο Δημοτικό Συμβούλιο Έδεσσας του πρώην Δημάρχου Γιάννη Σόντρα που έφερε με πρόταση της που συζητήθηκε στην ημερήσια διάταξη, την απόδοση τιμής στο μέλος του ΚΚΕ που εκτελέστηκε από το Στρατοδικείο εις θάνατος για εσχάτη προδοσία. Μάλιστα ο επικεφαλής της παράταξης πήγε ένα βήμα παραπάνω και τόνισε ότι θα πρέπει ο οδός Νίκης που είναι ο κεντρικός δρόμος από τον σιδηροδρομικό σταθμό που ενώνει τα κέντρο της Έδεσσας να ονομαστεί σε οδό Ειρήνης Γκίνη.

Ήταν τόσο διχαστικό το θέμα που το λόγο πήραν αρκετοί δημοτικοί που άλλοι την παρουσίαζαν ως αγωνίστρια και άλλοι ως προδότρια. Μάλιστα μίλησαν και αρκετοί πολίτες όπου κάποιοι εξ αυτών έκαναν λόγο για λογικές και προτάσεις οι οποίες βρίσκονται στο σκότος.

Οι επικεφαλής των παρατάξεως τόνισαν τα ακόλουθα:

Γιάννης Σόντρας

Ο κος Σόντρας που κατέθεσε την πρόταση τόνισε από την στιγμή που το 1974 το Ελληνικό Κράτος αναγνώρισε το ΚΚΕ τότε θα πρέπει και ο Δήμος Έδεσσας να τιμήσει την Ειρήνη Γκίνη που υπήρξε μέλος της και αγωνίστηκε ώστε ο τόπος να μείνει ελεύθερος ενώ δήλωσε ότι μιλά και ο ίδιος το ιδίωμα και ότι θα πρέπει να γίνει ένα βήμα συμφίλιωσης με την απόφαση ονοτοδοσίας.

Αντώνης Ρυσάφης

Ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης Αντώνης Ρυσάφης τόνισε ότι δεν θα έπρεπε καν να έρθει προς συζήτηση το θέμα αυτό στο δημοτικό συμβούλιο καθώς είναι διχαστικό και την ευθύνη έχει ο ίδιος ο κος Σόντρας που το έφερε προς ψήφιση και τάχθηκε εναντίον της ονοματοδοσίας.

Βασίλης Δημητριάδης

Ο επικεφαλής του συνδυασμού Φυσάει Κόντρα Βασίλης Δημητριάδης δήλωσε πως δεν θα πρέπει να μπαίνουν φυλετικά ζητήματα και ότι πλέον ο τόπος πρέπει να κάνει ένα βήμα εμπρός και να αναδείξει την πολιτική σε σχέση με τις απόψεις του καθενός και ότι την πολιτική πρέπει να την καθορίζουν οι απόψεις και όχι η καταγωγή του καθενός. Πάντως εξέπληξε αρνητικά υπέρ ψηφίζοντας την πρόταση Σόντρα ρίχνοντας και αυτός μια ακόμη σταγόνα στο ποτήρι της μισαλλοδοξίας και του διχασμού.

Άξιο αναφοράς ότι απουσίαζε γι άγνωστο λόγο ο επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης και μέλος του ΚΚΕ Μιχάλης Φουνταλής όπου το Κόμμα σε ημερίδα πριν μέρες στην Έδεσσα είχε τιμήσει την Ειρήνη Γκίνη.

Δημήτρης Γιάννου

Ο Δήμαρχος Έδεσσας Δημήτρης Γιάννου πήρε τελευταίος τον λόγο και επιτέθηκε στον κο Σόντρα για τον τρόπο με τον οποίο διαχειρίστηκε το θέμα τονίζοντας ότι όσο είναι αυτός Δήμαρχος δεν πρόκειται να επιτρέψει οι επισκέπτες που έρχονται στην Έδεσσα μέσω του Τρένου την πρώτη οδό που βλέπουν να είναι αυτή της Μίρκα Γκίνοβα και ότι ο ίδιος είναι Βλάχος, Έλληνας, Έδεσσαίος και Μακεδόνας. Τελικά στην ψηφοφορία οι παρατάξεις της Δημοτικής αρχής καταψήφισαν την πρόταση Σόντρα ενώ υπέρ ψήφισε η παράταξη Σόντρα και ο κος Βασίλης Δημητριάδης.

---
Πηγή: meapopsi.gr

16 σχόλια:

  1. Νεκροθάφτες της ιστορίας. Τιμή και δόξα στην Μιρκα Γκινοβα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. AΙΝΤΕ ΚΑΙ ΣΚΟΥΝΤΗΞΟΥ,ΣΚΟΠΙΑΝΟΚΟΚΚΙΝΟΦΑΤΣΑ!!

      Διαγραφή
  2. Κάντε κανένα άγαλμα τον συνεργάτη των Ναζί Πουλο να χαρούμε οι απογονοι των ταγματασφαλιτών

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. μιρκα οι ανθρωποι ειναι ασχετοι και προσπαθουν να το παιξουν πολιτικοι

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Φιλοσκοπιανη αγωνιστρια. θα προτημουσα οδος Αρη Βελουχιωτη. Οι περισσοτεροι που την υποστηριζουν (οχι ολοι}ειναι κρυφοσκοπιανοι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αμόρφωτε σκοταδιστη.Στους Σκοπιανους έκανε δώρο την θυσία της το βρωμερό δεξιό κράτος. Στο κωλοχωρι σου τι ποσοστό κατοίκων ήταν σλαβόφωνοι εκείνη την εποχή;

      Διαγραφή
  5. Αθήνα και Θεσ/νικη έχουν δώσει σε δρόμους το ονομα της Μιρκα Γκινοβα και ο τόπος που γεννήθηκε δίδαξε έδρασε και θυσιάσθηκε το αρνείται. ΝΤΡΟΠΗ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Η πρώτη γυναίκα που εκτελέσθηκε από τον εθνικό στρατό τρομάρα τους. Οι πληγές δεν θα κλείσουν ποτε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. τιμη και δοξα στην αγωνιστρια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Από ΒΛΑΧΟ δεν περίμενα και καλύτερη τοποθετηση

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. ΔΗΛΑΔΗ ΡΕ ΓΙΑΝΟΥ ΑΝ ΗΤΑΝ ΒΛΑΧΑ ΘΑ ΤΗ ΨΗΦΙΖΕΣ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Ρε παιδιά εδώ αφήνουν της ΜΕΤΣΚΕΣ να κόβουν βόλτες στους δρόμους. Που όλοι τους είναι φυλοσκοπιανοι

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Το ζήτημα δεν είναι φυλετικό αλλά πολιτικό. Η Μίρκα ήταν μια γνήσια κομμουνίστρια σε όλες τις πτυχές της ζωής της ως δασκάλα και αντάρτισσα και για αυτό εκτελέστηκε. Τα υπόλοιπα είναι απλά παραχάραξη της ιστορίας...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Φίλτατε 9.56 πεστο. Εκτελέσθηκε από ΕΛΛΗΝΕΣ. Καταδικάσθηκε από ΕΛΛΗΝΕΣ Στρατοδίκες και εκτελέσθηκε από ΕΛΛΗΝΕΣ. Να μαθαίνουν οι νέοι τι έκανε η επαρατη Δεξια

      Διαγραφή

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia News