Σάββατο 11 Φεβρουαρίου 2017

«Αυγή»: Γιατί πρέπει να αποφυλακιστεί ο Τσοχατζόπουλος

Ο Τσοχατζόπουλος, σαπίζει κυριολεκτικά στη φυλακή και κανείς δεν ενδιαφέρεται, αναφέρει ο Θανάσης Καρτερός

«Να πεθάνει στη φυλακή;», είναι ο τίτλος του σημερινού άρθρου του Θανάση Καρτερού στην «Αυγή», στο οποίο παραθέτει τα επιχειρήματά του για τους λόγους που ο πρώην υπουργός του ΠΑΣΟΚ, Άκης Τσοχατζόπουλος, θα πρέπει να αποφυλακιστεί.

«Ξέρω ότι πολλοί δεν ενδιαφέρονται, ενώ άλλοι έχουν την άποψη «να πεθάνει στην φυλακή». Για τον Άκη Τσοχατζόπουλο ο λόγος που η επιστολή ενός μπλόγκερ στην Αυγή και σε εμένα προσωπικά θυμίζει την περιπέτειά του. Διότι ο Τσοχατζόπουλος, σαπίζει κυριολεκτικά στη φυλακή και κανείς δεν ενδιαφέρεται», αναφέρει ο Θανάσης Καρτερός.

«Η Δικαιοσύνη παρά το γεγονός ότι και τυπικά πληροί τις προϋποθέσεις, απορρίπτει τη μια μετά την άλλη τις αιτήσεις αποφυλάκισης για λόγους υγείας», σχολιάζει.

«Δεν πιστεύω ότι κάθε φορά πρέπει να ξαναδικάζουμε κάποιον ο οποίος έχε ήδη καταδικαστεί και βρίσκεται για χρόνια στη φυλακή. Ο φυλακισμένος είναι φυλακισμένος. Είτε πρόκειται για καταχραστή του δημοσίου χρήματος, όπως ο Τσοχατζόπουλος, είτε για εραστή της τρομοκράτης, όπως ο Ξηρός, είτε για οτιδήποτε άλλο. Εφόσον έχει σοβαρό προβλήματα υγεία και υπάρχει κίνδυνος για τη ζωή του, η Δημοκρατία οφείλει να εξαντλεί την επιείκειά της. Έστω κι αν το αγριεμένο πλήθος απαιτεί να σαπίσει στην φυλακή ο τρομοκράτης, ο κλέφτης, ο πήξε και ο δείξε».

Ο αρθρογράφος της «Αυγής», συνεχίζει λέγοντας: «Πιστεύω ότι αυτό που γίνεται με τον Τσοχατζόπουλο, δεν είναι προς τιμή ούτε της δικαιοσύνης, ούτε της δημοκρατίας, ούτε κανενός από μας. Ακόμη κι αν παραβλέψουμε το γεγονός ότι προπαγανδιστικά χρησιμοποιήθηκε σαν αποδιοπομπαίος τράγος του πολιτικού συστήματος, που οδήγησε την Ελλάδα στο σημερινό δράμα, η πραγματικότητα επιμένει πεισματικά: Είναι 76 χρόνων και σε πολύ κακή κατάσταση. Και δεν είναι πια ούτε κατά διάνοια επικίνδυνος για οτιδήποτε άλλο, εκτός από το ΕΣΥ, το οποίο θα επιβαρύνει με τη νοσηλεία του».

«Γιατί λοιπόν μένει στη φυλακή ακόμα; Είναι αυτό δίκαιη τιμωρία; Ή εκδίκηση; Είναι υποταγή στη νομιμότητα ή στον δικαιολογημένα αγανακτισμένο από τα «κατορθώματα» του κόμματος του και του ίδιου – κόσμο; Στηρίζει μια τέτοια επιμονή τα δημοκρατικά και ανθρώπινα χαρακτηριστικά της κοινωνίας μας; Η επιτρέπει σε μια λογική αντιποίνων και εκδίκησης να εμφανίζεται ως νόμιμη και ηθική επιταγή; Ο καθείς και οι απαντήσεις του, προφανώς. Αλλά, αν μια μέρα ο Άκης Τσοχατζόπουλος πεθάνει από τις κακουχίες της φυλάκισής του, δεν νομίζω ότι θα μπορεί να είναι κανείς υπερήφανος... », καταλήγει.

17 σχόλια:

  1. αυτοί τη φυλακή την αντέχουν τη φτώχεια δεν αντέχουν για αυτό δεν επιστρέφουν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Δέν υπάρχει Ελληνας πού νά μήν εχει κλέψει εστω καί ενα ευρώ από το Ελληνικό κράτος. Ο καθένας από τό πόστο πού κατείχε επρατε ανάλογα. Είτε καφενείο ειτε κουρείο ειτε ηλεκτρικά ειτε τσιμέντα ειτε κατάστημα ρούχων ειτε αγρότης ειτε δημοσιος υπαλληλος ειτε παππάς ειτε δικαστικός ειτε δημοσιογράφος ειτε υπουργός σέ αυτή τή χώρα δυστηχώς ολοι εχουνε βάλει τό δαχτυλάκι τους στό βάζο μέ τό μέλι. Ουδείς αναμάρτητος. Οποια πέτρα και νά σηκωσουμε από κάτω ειναι λερωμένη. Ειτε ενα ευρώ εκλεψες ειτε ενα εκατομύριο ειναι κλοπή. Τέλος αφήστε τόν Ακη ελεύθερο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. σωστος ο φιλος, ολοι κλεψαμε ολοι γλυψαμε ενα κοκαλακι, ας σταματησουν λοιπον ολοι τους υποκριτες να πουλαν τιμιοτητα.

      Διαγραφή
    2. Μάλιστα ...δηλάδη αν μπει ένας σπίτι σου και κλέψει τρεις τομάτες από τον κήπο σου .... και μια μέρα μπει ένας άλλος και στο κάνει καλοκαιρινό ... είναι το ίδιο για σένα...σωστός ...

      Διαγραφή
    3. Συμφωνω με τα παραπάνω σχόλια.
      Ο Άκης πρέπει να βγει εξω,νομίζω πως ειναι κρίμα να χαθούν οι γνώσεις και η εμπειρία που έχει στην απατεωνιά.
      Μπορούμε μαλιστα να του ανοίξουμε και ένα φροντιστήριο να διδάσκει πως να κλέβουν οι νεοι πολιτικοί το δημόσιο χρημα .
      Ρε πατε καλά.
      Και δεν είναι το ίδιο αν κάποιος έκλεψε 1€ με αυτόν που έκλεψε εκατομυρια γιατί αυτόν τον εμπιστεύτηκαν χιλιάδες άνθρωποι και τον έβαλαν στην βουλή για προσφέρει και όχι να κλέβει.

      Διαγραφή
    4. Εάν εκλεψες ενα ευρώ από εναν φτωχό εισαι μεγαλύτερος κλέφτης από τόν Ακη.

      Διαγραφή
    5. Μπούφος είσαι εσύ και οι υπόλοιποι που θέλουν να βγάζουμε τους υπερκλέφτες εξω αντί να μπουνε μέσα και οι άλλοι που γα....αν την Ελλάδα.

      Διαγραφή
  3. παραδεχομε εκλεψα εικοσι ευρω ενω αυτος εικοσι εκατομυρια ευρω βρε αφελης το ιδιο πραγμα ειναι να σαπιση στη φυλακη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δηλαδή ηθελες να κλέψεις εικοσι εκατομύρια; Τί νά κάνουμε στό πόστο πού ησε τόσο σέ αναλογούσε. Αλλα εισαι καί κλέφτης. Οπότε μόκο.

      Διαγραφή
  4. Ενα κοκκαλακι, οχι ολα μαζι τα κοκκαλα των Ελληνων. Αυτοι που αυτοκτονουν, το κανουν γιατι καποιοι σαν τον Τσοχατζοπουλο τους κατεστρεψαν. Οπως κατεστρεψαν ολη τη χωρα. Λαμογια εξαθλιωσατε ολο τον κοσμο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καί γιά σένα φίλε μου τό κάνουνε που εφαγες λιγότερα.

      Διαγραφή
  5. Λοιπόν γιά νά τελειώνουμε οποιος νομίζει οτι ειναι τελείως καθαρός καί αναμάρτητός ας γράψει καί τό ονοματάκι του.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Γραψτο πρωτος ..μιας και εισαι της σχολης του κλεφτοπασοκ .

      Διαγραφή
    2. Ανθρωπος δεξιός μέχρι τό κόκαλο.-

      Διαγραφή
  6. ΝΑΙ..ΝΑΙ ,ΒΕΒΑΙΑ ΝΑ ΤΟΝ ΒΓΑΛΟΥΝ !!ΚΑΚΩΣ ΤΟΝ ΕΧΟΥΝ ΜΕΣΑ ! !ΑΦΟΥ ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΤΟΥ "ΔΗΜΟΚ.ΤΟΞΟΥ' ΕΠΙΒΡΑΒΕΥΕΙ Κ ΕΠΑΙΝΕΙ ΤΗΝ ΑΡΕΤΗ ΤΗΣ ΛΑΜΟΓΙΑΣ !! ΑΝΤΙΘΕΤΑ ,ΟΣΟΙ ΠΡΟΣΦΕΡΟΥΝ Κ ΑΓΑΠΟΥΝ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ , ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΕΘΑΙΝΟΥΝ ΣΤΗ ΦΥΛΑΚΗ !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Για επιστροφή των κλεμμένων ούτε λόγος Ε?

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia News