Παρασκευή 17 Φεβρουαρίου 2017

Μητσοτάκης: Είστε πρωθυπουργός ή προβοκάτορας; - Τσίπρας: Είστε όμηρος της ακροδεξιάς πτέρυγας της παράταξής σας

Η Ελλάδα σήμερα είναι μια ακυβέρνητη χώρα και η κατάσταση έχει ξεφύγει με δική σας ευθύνη» τόνισε ο κ. Μητσοτάκης

Δριμεία επίθεση στην κυβέρνηση και τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα για την αύξηση της εγκληματικότητας και της βίας εξαπέλυσε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης από το βήμα της Βουλής, στη συζήτηση της επίκαιρης ερώτησης που έχει καταθέσει η ΝΔ.

«Από τότε που οι ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ πήραν την εξουσία, έχουμε περισσότερη βία και αυξημένη εγκληματικότητα. Η κατάσταση χειροτερεύει διαρκώς» τόνισε ο κ. Μητσοτάκης.

«Βάλατε την εγκληματικότητα μέσα στην καθημερινότητά μας και γεμίσατε την επικαιρότητα με σπασμένες εικόνες. Οχήματα των αστικών συγκοινωνιών βανδαλίζονται, μηχανήματα έκδοσης και ακύρωσης εισιτηρίων καταστρέφονται αδιακρίτως» σημείωσε ο κ. Μητσοτάκης, προσθέτοντας ότι η κατάσταση στα Εξάρχεια είναι εκτός ελέγχου.

«Η Ελλάδα σήμερα είναι μια ακυβέρνητη χώρα και η κατάσταση έχει ξεφύγει με δική σας ευθύνη» τόνισε ο κ. Μητσοτάκης και πρόσθεσε: «Η απόσταση που χωρίζει μια βαριοπούλα από ένα Καλάσνικοφ είναι μικρή κ. Τσίπρα», είπε ο αρχηγός της ΝΔ.

«Τελικά να μας πείτε κ. Τσίπρα, είστε πρωθυπουργός ή είστε προβοκάτορας; Και ως πότε θα κοιτάτε με απάθεια την κατάσταση που έχετε προκαλέσει στη χώρα» είπε ο κ. Μητσοτάκης απευθυνόμενος στον Πρωθυπουργό.

Δεν είναι επίκαιρο το θέμα της εγκληματικότητας είναι ένα θέμα που αντιμετωπίζουμε χρόνια », δήλωσε ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, απαντώντας από το βήμα της Βουλής στον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Κυριάκο Μητσοτάκη, στο πλαίσιο της συζήτησης που έγινε στην «Ώρα του πρωθυπουργού».


«Όλη η κοινωνία ασχολείται με το πραγματικό επίκαιρο θέμα που είναι η διαπραγμάτευση»,ανέφερε ο Αλέξης Τσίπρας και αναφερόμενος στην επιλογή του κυρίου Μητσοτάκη να συζητηθεί το θέμα της εγκληματικότητας, επισήμανε : «Προφανώς οι επικοινωνιολόγοι του, που προσπαθούν να του φτιάξουν το προφίλ, και πράγματι έχουν πολύ δουλειά να κάνουν, του συνέστησαν να φέρει το θέμα του φόβου».

«Παραδοσιακή ατζέντα της πιο σκληρής Δεξιάς είναι o φόβος και η κινδυνολογία για την οικονομία, ο φόβος και η κινδυνολογία για την ασφάλεια, ο φόβος και η κινδυνολογία για τα εθνικά θέματα», είπε χαρακτηριστικά. Μάλιστα πρόσθεσε ότι την ίδια ατζέντα υιοθέτησε και ο προκάτοχος του κ. Μητσοτάκη, Αντώνης Σαμαράς, χωρίς ιδιαίτερη επιτυχία. «Μας είπε ο κ. Μητσοτάκης ότι δεν απέχει πολύ η βαριοπούλα από το Καλάσνικοφ. Πράγματι δεν απέχουν πολύ στη ΝΔ για να αναφέρουμε το παράδειγμα του κ Βορίδη για να μην ξεχνιόμαστε», πρόσθεσε ο Αλέξης Τσίπρας.

«Ήρθατε εδώ να βάλετε ένα πυροτέχνημα και να μας πείτε ότι για όποια βιτρίνα σπάει φταίει ο ΣΥΡΙΖΑ, είτε ως κυβέρνηση, είτε ως αντιπολίτευση», ανέφερε ο Αλέξης Τσίπρας, απαντώντας στον αρχηγό της Νέας Δημοκρατίας.

«Δεν είπατε τίποτα για τις επιθέσεις στο σπίτι του Φλαμπουράρη, γιατί έτσι δεν θα μπορούσατε να κολλήσετε την ιδεολογική ρετσινιά... Εγκληματικότητα υπάρχει σε όλο τον κόσμο και στη Γερμανία που ήσασταν προχθές», πρόσθεσε ο Πρωθυπουργός και τόνισε ότι «μας ενδιαφέρει να έχουμε μια αστυνομία που δεν θα χτυπάει περαστικούς και δεν θα κλωτσάει 15χρονα που φοράνε χειροπέδες και αυτό το έχουμε καταφέρει με τον επαγγελματισμό της ηγεσίας της ΕΛΑΣ».

«Είτε είστε όμηρος της ακροδεξιάς πτέρυγας της παράταξής σας ή προσπαθείτε να ψαρέψετε σε θολά νερά των ψηφοφόρων της Χρυσής Αυγής ή και τα δύο μαζί», πρόσθεσε ο Πρωθυπουργός και απευθυνόμενος στον αρχηγό της ΝΔ ανέφερε: «Δεν είπατε τίποτα για τη βία στα γήπεδα, πιθανώς γιατί εκεί παίζονται και μεγάλα συμφέροντα, με τα οποία έχετε αποδείξει ότι τα πάτε καλά κ. Μητσοτάκη», είπε ο πρωθυπουργός.

«Για το υποτιθέμενο άβατο στα Εξάρχεια, όσο θυμάμαι τον εαυτό μου, θυμάμαι επεισόδια στα Εξάρχεια. Σίγουρα θα τα θυμάται ο κ. Βορίδης, συμμετείχε αρκετές φορές σε αυτά», είπε ο Πρωθυπουργός στη Βουλή, προσθέτοντας : «Η περιοχή υπέφερε κυρίως από τα κυκλώματα διακίνησης ναρκωτικών και όχι από τα επεισόδια πέριξ».


1 σχόλιο:

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia News