Παρασκευή 3 Φεβρουαρίου 2017

Τσίπρας - Μέρκελ συμφώνησαν ότι πρέπει να κλείσει η αξιολόγηση μέσα στον Φεβρουάριο

Ως προς το οικονομικό πρόγραμμα, συμφώνησαν ότι πρέπει ληφθούν άμεσα αναγκαίες πρωτοβουλίες για να κλείσει η αξιολόγηση μέσα στον Φεβρουάριο

Με τη γερμανίδα καγκελάριο Άνγκελα Μέρκελ συναντήθηκε πριν από λίγο ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, στο περιθώριο των εργασιών της άτυπης μονοήμερης συνόδου των αρχηγών κρατών και κυβερνήσεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης, που πραγματοποιείται στη Μάλτα. Ως προς το οικονομικό πρόγραμμα, συμφώνησαν ότι πρέπει ληφθούν άμεσα αναγκαίες πρωτοβουλίες για να κλείσει η αξιολόγηση μέσα στον Φεβρουάριο.

Σύμφωνα με πληροφορίες, που επικαλείται το ΑΠΕ-ΜΠΕ, η καγκελάριος ενημέρωσε τον πρωθυπουργό για τις συνομιλίες της με την τουρκική ηγεσία, και ειδικότερα σε ό,τι αφορά την ειρήνη και τη σταθερότητα στην περιοχή, το προσφυγικό και το Κυπριακό, που συζητήθηκαν στο πλαίσιο των ευρύτερων ευρωτουρκικών σχέσεων.

Από την πλευρά του, ο Αλέξης Τσίπρας υπογράμμισε την προσήλωσή του στις συνομιλίες για την εξεύρεση δίκαιης και βιώσιμης λύσης στο Κυπριακό και στη σημασία της εφαρμογής της Συμφωνίας ΕΕ-Τουρκίας. Ο πρωθυπουργός υπογράμμισε ταυτόχρονα ότι η Τουρκία πρέπει να σέβεται το Διεθνές Δίκαιο και ότι προκλητικές διεκδικήσεις και ενέργειές της στο Αιγαίο υπονομεύουν τις ελληνοτουρκικές σχέσεις και την ειρήνη και τη σταθερότητα της ευρύτερης περιοχής.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia News