Τρίτη 14 Φεβρουαρίου 2017

Αμετάκλητη η καταδίκη του ζεύγους Παπαντωνίου

Το Ποινικό Τμήμα του Αρείου Πάγου απέρριψε την αίτηση του πρώην υπουργού, Γιάννου Παπαντωνίου, και της συζύγου του, Σταυρούλας Κουράκου

Τελεσίδικη είναι πλέον η απόφαση καταδίκη του πρώην υπουργού του ΠΑΣΟΚ, Γιάννου Παπαντωνίου, και της συζύγου του, Σταυρούλας Κουράκη, για την υπόθεση της ανακριβούς δήλωσης πόθεν έσχες για το έτος 2009, για την οποία καθένας καταδικάστηκε σε ποινή φυλάκισης τεσσάρων ετών, μετατρέψιμη προς 10 ευρώ ημερησίως, και χρηματική ποινή ύψους 10.000 ευρώ.

Το Ποινικό Τμήμα του Αρείου Πάγου απέρριψε την αίτηση του πρώην υπουργού, Γιάννου Παπαντωνίου, και της συζύγου του, Σταυρούλας Κουράκου, με την οποία ζητούσαν να αναιρεθεί η εφετειακή απόφαση. Σύμφωνα με το σκεπτικό του ανώτατου δικαστηρίου, η ετυμηγορία του Εφετείου Πλημμελημάτων έχει πλήρη και επαρκεί αιτιολογία όπως απαιτεί το Σύνταγμα και η ποινική νομοθεσία.
Υπενθυμίζεται ότι το ζεύγος Παπαντωνίου καταδικάστηκε σε ποινή τεσσάρων χρόνων για το αδίκημα της ανακριβούς δήλωσης πόθεν έσχες σε βαθμό πλημμελήματος για το έτος 2009, μετά το ξέσπασμα της υποθεσης για τη λίστα Λαγκάρντ, όπου εντοπίστηκε λογαριασμός της Σταυρούλας Κουράκου ύψους 1,3 εκατομμυρίων ευρώ. Πριν μερικές εβδομάδες το ανώτατο δικαστήριο είχε επικυρώσει αντίστοιχη απόφαση για ποινή φυλάκισης δύο ετών σε βάρος των καταδικασθέντων για την ίδια αξιόποινη πράξη, αλλά για το έτος 2008.

3 σχόλια:

  1. Πω πω τον τιναξατε! 1 δις εφαγε θα δωσει 30.000 ευρω και κατι εγινε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Χρυσή Αυγή. Τέλος. Αγανακτισμένος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. στο δυτικό κόσμο για όσους δεν γνωρίζουν, η φυλάκιση μεγαλύτερη από 20 έτη θεωρείτε βασανισμός.Και σύμφωνα με τα Ηνωμένα Έθνη, ο βασανισμός απαγορεύται για οποιόδηποτε αδίκημα.Οπότε μην απορείτε με κάποιες ποινές....

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia News