Πέμπτη 16 Φεβρουαρίου 2017

Διατροφή για άσθμα & αλλεργίες: Το συστατικό που μειώνει σημαντικά τις κρίσεις

Οι δοκιμές που πραγματοποίησαν οι επιστήμονες επιβεβαίωσαν τα οφέλη των Ω3 για τους ασθενείς

Ένα πολύτιμο συστατικό που βρίσκεται, μεταξύ άλλων, στα ψάρια, στους ξηρούς καρπούς και στον λιναρόσπορο μπορεί να μειώσει τις κρίσεις άσθματος και αλλεργιών, διαπίστωσαν επιστήμονες από το Πανεπιστήμιο του Ρότσεστερ στη Νέα Υόρκη.

Σύμφωνα με τη σχετική μελέτη που δημοσιεύεται στην επιθεώρηση Journal of Clinical Investigation - Insight, τα υγιεινά Ω3 λιπαρά οξέα μειώνουν την παραγωγή των αντισωμάτων IgE, τα οποία είναι υπεύθυνα για τις αλλεργικές αντιδράσεις και τα συμπτώματα άσθματος.

Η θετική επίδραση, ωστόσο, φαίνεται να είναι εντονότερη στους ασθενείς με ήπιο άσθμα ή ήπια αλλεργία. Σε σοβαρότερα περιστατικά, συγκεκριμένα σε ασθενείς που λαμβάνουν μεγάλες δόσεις στεροειδών, τα Ω3 είναι λιγότερο αποτελεσματικά, καθώς τα φάρμακα μετριάζουν τη δράση τους.

Ο επικεφαλής της μελέτης, Ρίτσαρντ Φιπς, και οι συνεργάτες του είχαν διαπιστώσει στο πλαίσιο παλαιότερης μελέτης ότι ορισμένα λιπαρά οξέα που υπάρχουν στα ιχθυέλαια ρυθμίζουν τη λειτουργία των ανοσοκυττάρων Β. Με τη νέα μελέτη οι επιστήμονες ήθελαν να εξερευνήσουν την επίδραση των λιπαρών οξέων στο άσθμα και στις αλλεργίες.

Οι δοκιμές που πραγματοποίησαν οι επιστήμονες επιβεβαίωσαν τα οφέλη των Ω3 για τους ασθενείς, αν και η αποτελεσματικότητά τους ήταν περιορισμένη στα άτομα που λάμβαναν αγωγή.

Τα νέα ευρήματα συνάδουν με πρόσφατη μελέτη στην επιθεώρηση New England Journal of Medicine η οποία είχε υποδείξει πως η πρόσληψη Ω3 κατά την εγκυμοσύνη συνδέεται με μειωμένο κίνδυνο να εκδηλώσει αργότερα το παιδί άσθμα.

Πέρα από τα προϊόντα που αναφέρθηκαν παραπάνω, καλές πηγές Ω3 στη διατροφή μας αποτελούν οι σπόροι chia, ο κρόκος του αυγού και η σόγια.

2 σχόλια:

  1. Έχω μιά απορία με όλα αυτά τα χρήσιμα που γράφονται.Οι μαμάδες διαβάζουν καθόλου? ενδιαφέρονται να μάθουν το καλύτερο και νεώτερο της επιστήμης για τα παιδιά τους ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Οσες εχουν χρονο κ δεν τρεχουν απο την δουλεια στο σπιτι,διαβαζουν..για παταδειγμα εγω π ειμαι ανεργη το διαβασα αλλα δν το πολυ πιστευω..οταν εχεις την γυρη παντου στον περιγυρο σ λογικο να σε πιασει αλλεργεια

      Διαγραφή

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia News