Δευτέρα 20 Φεβρουαρίου 2017

Αποκτά ταυτότητα η είσοδος της Αριδαίας: Ξεκινά η διαμόρφωση πεζοδρομίων επί της οδού Ξενιτίδη

ΑΠΟΚΤΑ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ Η ΕΙΣΟΔΟΣ ΤΗΣ ΑΡΙΔΑΙΑΣ: ΞΕΚΙΝΑ Η ΔΙΑΜΟΡΦΩΣΗ ΠΕΖΟΔΡΟΜΙΩΝ ΕΠΙ ΤΗΣ ΟΔΟΥ ΞΕΝΙΤΙΔΗ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ξεκινούν οι εργασίες για τη διαμόρφωση πεζοδρομίων επί της οδού Ξενιτίδη (δρόμος Ξενιτίδειου Πνευματικού Κέντρου και Δημοτικού Σταδίου Αριδαίας), ένα έργο που υλοποιεί ο Δήμος Αλμωπίας και πρόκειται να αλλάξει την εικόνα της πόλης και να της δώσει νέα πνοή.

Πρόκειται για την κεντρική είσοδο της Αριδαίας η οποία θα αποκτήσει μία ταυτότητα, κάτι που λείπει όλα αυτά τα χρόνια ιδιαίτερα σε μια τοποθεσία η οποία αποτελεί την «βιτρίνα» της περιοχής μας αν αναλογιστεί κανείς ότι την διασχίζουν καθημερινά εκατοντάδες επισκέπτες.

Αντικείμενο της παρούσας μελέτης είναι η διαμόρφωση του δικτύου κίνησης πεζών επί της οδού Ξενιτίδη στον οικισμό της Αριδαίας. Προβλέπεται η δημιουργία πεζοδρομίων συνολικού μήκους 160 μέτρων. Επίσης, θα πραγματοποιηθεί η κοπή επτά δέντρων/εκτεταμένων θάμνων που είτε είναι σε άσχημη κατάσταση είτε είναι ασύνδετα στη συνολική σύνθεση. Προς αντικατάσταση τους και προς ενίσχυση της υφιστάμενης φύτευσης, προτείνεται η φύτευση συνολικά 22 καλλωπιστικών δαμασκηνιών. Επίσης, οι ζώνες φύτευσης φυτεύονται με 300 ποώδη φυτά (λεβαντίνες), 150 θάμνους (φορσύθιες) και 50 αναρριχώμενα (κίτρινο γιασεμί). Τα τελευταία τοποθετούνται επί της περίφραξης του Δημοτικού Σταδίου Αριδαίας. Τοποθετούνται φωτιστικά οδοφωτισμού με δυο βραχίονες, οκτώ επιστήλιοι κάδοι απορριμμάτων και δυο καθιστικά. Παράλληλα, τα δέντρα προστατεύονται με αντικλεπτική χυτοσιδηρή σχάρα στη λεκάνη άρδευσης του δέντρου.

Στο ίδιο έργο συμπεριλαμβάνεται η αναβάθμιση των υποδομών του Πάρκου Κυκλοφοριακής Αγωγής (περιοχή κοντά στο Δασάκι), η διαμόρφωση κοινόχρηστου χώρου στο οικοδομικό τετράγωνο 81Α (περιοχή κοντά στην πολεοδομία) όπου προβλέπεται η δημιουργία πρότυπης παιδικής χαράς και πάρκου και η διαμόρφωση πεζοδρόμου βόρεια του οικοδομικού τετραγώνου 108Γ (περιοχή 2ου Δημοτικού Σχολείου Αριδαίας).

Η συνολική προϋπολογιζόμενη δαπάνη του έργου που περιλαμβάνει όλες τις παραπάνω παρεμβάσεις είναι 994.000 ευρώ (με το ΦΠΑ). Η χρηματοδότηση εξασφαλίστηκε το 2014 με τη βοήθεια του τότε Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Γιώργου Καρασμάνη.









11 σχόλια:

  1. ΔΗΜΑΡΧΕ ΤΟ ΕΡΓΟ ΣΟΥ ΜΙΛΑΕΙ ΑΠΟ ΜΟΝΟ ΤΟΥ. ΣΥΝΕΧΙΣΕ ΕΤΣΙ.
    ΜΑΖΙ ΣΟΥ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ουτε τα καλα χρονια τετοια εργα. μπραβο στον δημαρχο μασ. επιτελους καποιος που προσεχει την πολη μας. παραμελημενοι τοσα χρονια. ουτε ενα εργο δεν εγινε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. θερμά συγχαρητήρια. αξίζει η πόλη μας τέτοιες παρεμβάσεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΔΗΜΑΡΧΕ ΑΝΟΙΞΕ ΤΟ ΠΟΤΑΜΙ ΣΤΗΝ ΑΡΙΔΑΙΑ. ΕΙΣΑΙ Ο ΜΟΝΟΣ ΙΚΑΝΟΣ ΓΙΑ ΕΝΑ ΤΕΤΟΙΟ ΕΡΓΟ. ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΠΡΟΣΕΞΕ ΤΗΝ ΑΡΙΔΑΙΑ. ΕΣΥ ΚΑΝΕΙΣ ΜΕΓΑΛΗ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΜΕ ΛΙΓΑ ΧΡΗΜΑΤΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ευχαριστούμε που μας ενημερώνετε για όσα γινονται στον δήμο μας. Δεν υπήρχε ποτέ καλύτερη και αμεσότερη ενημέρωση. Καλή συνέχεια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Μπράβο όλα αυτά είναι φοβέρα Και
    Πρέπει να γίνονται Και το σωστό και
    Το ωραίο να λέγεται. ΑΛΛΆ υπάρχουν
    Χωριά Που για πολλά πολλά Χρόνια
    δεν έχει μπει ουτε παγκάκι Κάτι
    Πρέπει να γίνει είναι αμαρτίες
    άλλων αλλά κάποιος να κάνει την
    Αρχή δεν είναι κακιά είναι παράπονο
    Όλοι καταλάβατε Ποια χωριά μιλάμε
    Χωριό Που φενεται κολαουζο δεν θελει

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Πολυ καλή παρέμβαση. Περιμένουμε να δούμε το αποτέλεσμα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Η ΑΡΙΔΑΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΠΙΟ ΑΣΧΗΜΗ ΠΟΛΗ ΤΗΣ ΕΛΑΔΑΣ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΠΟΛΥ ΔΟΥΛΕΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΑΛΑΞΕΙ ΑΥΤΟ ΤΟ ΠΟΤΑΜΙ ΣΙΓΟΥΡΑ ΘΑ ΤΗΝ ΑΝΕΒΑΣΕΙ ΕΝΑ ΕΠΙΠΕΔΟ ΚΑΙ ΑΛΛΟ ΕΝΑ ΘΑ ΤΗΝ ΑΝΕΒΑΖΕ Η ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΒΑΨΗΜΟ ΤΒΝ ΟΙΚΟΔΟΜΩΝ ΣΤΟΥΣ ΔΥΟ ΚΕΝΤΡΙΚΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΑΘΛΙΕΣ ΜΕ ΤΟ ΣΟΒΑ ΚΑΙ ΤΑ ΤΟΥΒΛΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Μην ξεχάσετε οτι θέλουν και συντήρηση ώστε να μην φαίνονται μετα απο 2-3 Χρόνια πάλι σαβουρες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. ποια εισοδο ρε μαγκες;περπατησατε στο κεντρο; η πολη ειναι ενα ματσο χαλια, παγκακια πεζοδρομια συντριβανι πλακοστρωτα δεντρα, Δημαρχε εχεις πολλη δουλια στο κεντρο, καποιοι ταφτιαξαν αλλα καποιοι πρεπει να τα συντηρησουν, δεν ειναι εικονα πολις αυτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia News