Τετάρτη 8 Φεβρουαρίου 2017

Δήλωση ΣΟΚ: «Η "Μακεδονία" δεν είναι χώρα - Να διασπαστεί και να αλλάξουν τα σύνορα»

Να αλλάξουν τα σύνορα και η χώρα να διασπαστεί με προσάρτησε εδαφών από τις διπλανές χώρες

Οργή στα Σκόπια από τις δηλώσεις του ρεπουμπλικανού βουλευτή Dana Rohrabacher στην αλβανική τηλεόραση.

Ούτε λίγο ούτε πολύ ο Rohrabacher δήλωσε ότι η αποκαλούμενη “Μακεδονία” δεν είναι χώρα, ήταν ένα λάθος εγχείρημα από την αρχή, είπε και πρότεινε αλλαγή των συνόρων και διάσπασή του κρατιδίου.

Ο υπουργός Εξωτερικών των Σκοπίων εξέφρασε την οργή του για τα όσα είπε ο Dana Rohrabacher. Ο Καλιφορνέζος βουλευτής είπε χαρακτηριστικά πως η “Μακεδονία δεν είναι καν χώρα. Μιλώντας στον αλβανικό σταθμό Vizion Plus είπε ότι υπάρχει τέτοια διάσπαση στο εσωτερικό που είναι αδύνατο η χώρα να επιβιώσει. Έτσι, είπε θα πρέπει οι αλβανόφωνοι να αποτελέσουν μέρος του Κοσόβου και οι υπόλοιποι να ενωθούν με τη Βουλγαρία ή όποια άλλη χώρα με την οποία νομίζουν ότι έχουν συγγένεια.

Μάλιστα ο βουλευτής όταν ρωτήθηκε εάν ο Πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ θα είναι υπέρ ενός διαμελισμού των Σκοπίων απάντησε ότι έχει "επιρροή στην υπεύθυνους χάραξης πολιτικής των ΗΠΑ σήμερα, δεδομένης της θέσης του στην Κοινοβουλευτική Επιτροπή Εξωτερικών Υποθέσεων, τονίζοντας :θα έχουμε ακροάσεις κατά τους προσεχείς μήνες".

Όπως μάλιστα είπε μια ειρηνική αλλαγή των συνόρων θα ήταν προς όφελος της Βαλκανικής.

Όπως ήταν φυσικό οι δηλώσεις αυτές προκάλεσαν οργή στα Σκόπια με τον υπουργό Εξωτερικών να ζητά από το State Department να ξεκαθαρίσει τη θέση του για την πολιτική του σε σχέση με τα Σκόπια και τα Βαλκάνια, καταδικάζοντας θέσεις σαν και αυτές που αναζωπυρώνουν εθνικιστικές ρητορικές και οδηγούν την περιοχή σε οπισθοδρόμηση.

2 σχόλια:

  1. Τους πήρε λίγο καιρό τους αμερικανούς αλλά τελικά κατάλαβαν τι συμβαίνει. Καλά ξεμπερδέματα στους γείτονες, που θέλαν να λεγονται και Μακεδόνες, τρομάρα τους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. τελικα ρε μαγκες με τον Τραμπ θ ακουσουμε αληθιες

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia News