Κυριακή 5 Φεβρουαρίου 2017

Χαράτσι και σε όσους αμείβονται με απόδειξη επαγγελματικής δαπάνης

Ανώτατα στελέχη του ΕΦΚΑ και του πρώην ΟΑΕΕ επιβεβαιώνουν την υποχρέωση για καταβολή εισφοράς

Ο νόμος Κατρούγκαλου έκλεισε το μοναδικό «παράθυρο» που είχαν άνεργοι, νέοι που εισέρχονται στην αγορά εργασίας, χαμηλόμισθοι και συνταξιούχοι να βγάλουν ένα μικρό εισόδημα χωρίς να μπλέξουν με τα βιβλία της εφορίας, τον ΦΠΑ, τις εισφορές στον ΟΑΕΕ και το τέλος επιτηδεύματος.

Η δυνατότητα για είσπραξη ποσών 5.000 έως 10.000 ευρώ μεικτά ετησίως με τη λεγόμενη απόδειξη επαγγελματικής δαπάνης (τίτλος κτήσης) γίνεται από δω και πέρα δώρον άδωρον, καθώς και αυτή η κατηγορία των απασχολούμενων είναι υπόχρεη καταβολής ασφαλιστικής εισφοράς 26,95% όπως οι ελεύθεροι επαγγελματίες και τα μέλη εταιρειών.

Η πρόσφατη εγκύκλιος του ΕΦΚΑ αναφέρει ρητά ότι «για τον προσδιορισμό των εισοδημάτων που εισφοροδοτούνται περιλαμβάνονται και ποσά που έχουν καταβληθεί με δελτίο επαγγελματικής δαπάνης».

Ανώτατα στελέχη του ΕΦΚΑ και του πρώην ΟΑΕΕ επιβεβαιώνουν την υποχρέωση για καταβολή εισφοράς, τονίζοντας ότι «κι αυτοί οι απασχολούμενοι ουσιαστικά είναι ελεύθεροι επαγγελματίες».

Αυτό σημαίνει ότι από τις 10.000 μεικτά που εισπράττουν ετησίως ως περιστασιακό εισόδημα άνεργοι και υποαπασχολούμενοι οι 4.695 θα κάνουν «φτερά» καθώς θα παρακρατούνται για φόρους και εισφορές. Επιπλέον, η εισφορά θα επιβαρύνει μόνο τον εργαζόμενο καθώς δεν προβλέπεται συμμετοχή του εργοδότη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia News