Πέμπτη 16 Φεβρουαρίου 2017

Έτσι θα πετύχετε το σωστό ψήσιμο την Τσικνοπέμπτη

Οι έξι χρήσιμες συμβουλές

Σήμερα, Τσικνοπέμπτη, τα κάρβουνα και οι ψησταριές έχουν την τιμητική τους και είναι μια καλή αφορμή για τους ψήστες να δείξουν τις ικανότητές τους.

Σε σχετική έρευνα, Αμερικανοί επιστήμονες υποστηρίζουν πως χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή στη διαδικασία ψησίματος του κρέατος. Συγκεκριμένα, στο Πανεπιστήμιο του Τέξας έγινε εκτεταμένη μελέτη στο κόκκινο κρέας και αποδείχθηκε πως τα κάρβουνα μπορούν να αποτελέσουν ιδανικό τρόπο ψησίματος αλλά χρήζουν προσοχής. Ωστόσο, οι ερευνητές επεσήμαναν πόσο σημαντικό ρόλο παίζει η σωστή επιλογή εστίας και κυρίως η διαδικασία προπαρασκευής των κρεάτων, η προετοιμασία της φωτιάς και η μεθοδολογία στο ψήσιμο.

Οι έξι χρήσιμες συμβουλές

- Ξεκινάμε με δυνατή φωτιά, ώστε τα κρέατα να αποκτήσουν μια ρόδινη κρούστα εξωτερικά που οφείλεται στο καραμέλωμα των πρωτεϊνών τους.
- Μόλις ροδίσουν καλά ανάλογα με το κομμάτι (σε περίπου 5 - 7 λεπτά), τα γυρνάμε. Όταν και οι δύο πλευρές έχουν ροδίσει, χαμηλώνουμε ελαφρώς τη φωτιά (αραιώνουμε τη θράκα ή ανεβάζουμε τη σχάρα ή ρυθμίζουμε τη θερμοκρασία με το διακόπτη, ανάλογα με το πού ψήνουμε), και κάνουμε τακτικά γυρίσματα ώστε να ψηθούν στο εσωτερικό τους, χωρίς να καούν εξωτερικά. Το τακτικό γύρισμα, πέρα από το ότι τα ψήνει ομοιόμορφα, παράλληλα ανακινεί το εσωτερικό λίπος των κομματιών και δεν τα αφήνει να στεγνώσουν.
- Αν δεν τα έχουμε μαρινάρει, μπορούμε στη διάρκεια του ψησίματος να αλείφουμε τακτικά τα κρέατα με λίγη λαδορίγανη. Έτσι, νοστιμίζουν και διατηρούνται υγρά.
- Ορισμένοι δεν αλατίζουν τα κρέατα πριν από το ψήσιμο, για να μην αποβάλει το κρέας τους χυμούς του. Άλλοι, πάλι, τα αλατίζουν λίγο πριν τα ψήσουν.
- Στο μοσχαρίσιο κρέας (για κάποιους και στο αρνάκι γάλακτος), αν το ζητούμενο είναι το μέτρια ψημένο το βγάζουμε όταν είναι ελαφρώς ροζέ στο εσωτερικό του.
- Αν τα θέλουμε καλοψημένα, και αυστηρά στο χοιρινό και το κοτόπουλο, αν δούμε το παραμικρό κοκκινωπό σημείο, συνεχίζουμε το ψήσιμο για λίγο ακόμη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia News