Τετάρτη 1 Φεβρουαρίου 2017

Πανελλαδικές: Σοκ! Μόνο οι μισοί θα μπουν στα πανεπιστήμια

Αναλυτικά οι προτάσεις για τη μείωση του αριθμού των εισακτέων στις Πανελλαδικές Εξετάσεις

Σοκ για την ελληνική κοινωνία αποτελούν οι προτάσεις που έστειλαν οι πρυτάνεις των σχολών για τη μείωση του αριθμού των εισακτέων.

Στις προτάσεις προς το υπουργείο Παιδείας οι αρχές των σχολών επικαλούνται τα οικονομικά προβλήματα των ιδρυμάτων, τη μείωση του προσωπικού λόγω συνταξιοδοτήσεων, αλλά και τους προβλήματος που αντιμετωπίζουν οι σχολές λόγω των μετεγγραφών.

Σύμφωνα με την εφημερίδα Το Έθνος υπάρχουν προτάσεις όπως αυτή του Πανεπιστημίου Πατρών που ζητά 2.147 εισακτέους σε σχέση με τους 4.365 φοιτητές που μπήκαν το 2016.

Αντίστοιχη είναι η μείωση των εισακτέων που ζητά το Οικονομικό Πανεπιστήμιο της Αθήνας που επιθυμεί την εισαγωγή 940 άτομα σε σχέση με τα 1.900 που δέχθηκε την περσινή χρονιά.

Το Πάντειο λέει ότι μπορεί να δεχθεί μόλις 1.200 φοιτητές σε σχέση με τους 1.530 πέρυσι, ενώ το ΤΕΙ της Αθήνας ζητά την εισαγωγή 1.900 έναντι 3.275 πέρυσι. Και το Πανεπιστήμιο Κρήτης όμως ζητά μείωση των εισακτέων κατά σχεδόν 40%. 

---
Πηγή: newsit.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia News