Πέμπτη 9 Φεβρουαρίου 2017

Μοναξιά μου όλα...Τι να κάνεις εάν νιώθεις μόνη

Τι συμβουλεύουν οι ειδικοί όσους υποφέρουν από μοναξιά;

Μπορεί να είσαι μαζί με πολύ κόσμο ή με μια μεγάλη παρέα και να νιώθεις μόνη. Μπορεί να βρίσκεσαι στο σπίτι σου ολομόναχη και να αισθάνεσαι υπέροχα. Εάν νιώθεις μόνη και αυτό σε προβληματίζει, μην αφήνεις αυτόν τον ψυχολογικό ανεμοστρόβιλο να σε ρουφήξει μέσα του- κάνε κάτι!

Τι συμβουλεύουν οι ειδικοί όσους υποφέρουν από μοναξιά; Πόσο εύκολο είναι να την καταπολεμήσεις και πώς το τέρας της μοναξιάς μπορεί να σου προκαλέσει ακόμα μεγαλύτερο φόβο για τους υπόλοιπους ανθρώπους και τη ζωή;

Εάν έχεις αποφασίσει να παλέψεις αυτό το δυσάρεστο συναίσθημα, που πολλοί το τρέμουν περισσότερο και από τον ίδιο το θάνατο, μάθε τι προτείνουν οι ψυχολόγοι:

Πρωτίστως, πάρε την απόφαση να ζητήσεις τη βοήθεια ενός ειδικού. Η ψυχοθεραπεία μπορεί να σε βοηθήσει να δημιουργείς πιο εύκολα σχέσεις με τους γύρω σου.

Βίωσε τη μοναξιά σου, πέρνα χρόνο με τον εαυτό σου. Σκέψου γιατί να σε φοβίζει κάτι που μπορεί να σε ευχαριστεί και να σε ηρεμεί.

Δοκίμασε να κάνεις γιόγκα και διαλογισμό.

Βρες δραστηριότητες που σου αρέσουν. Γράψου επιτέλους σε αυτή τη σχολή χορού και θα δεις τη ζωή σου να αλλάζει.

Όσο δύσκολο κι αν σου φαίνεται, δέξου αυτή την πρόσκληση για καφέ ή για πάρτυ. Όταν κάνεις καιρό να κοινωνικοποιηθείς, η επαφή με άλλους ανθρώπους σού φαντάζει σαν να έρχεσαι σε επαφή με εξωγήινους. Είναι όμως να κάνεις την αρχή. Μετά όλα θα είναι ευκολότερα.

Κάνε μια εθελοντική εργασία. Η προσφορά θα σε γεμίσει ικανοποίηση και θα τονώσει την αυτοπεποίθησή σου.

Κάνε μικρά βήματα και μην έχεις τεράστιες προσδοκίες από τον εαυτό σου. Δεν μπορεί τη μια μέρα να αλλάζεις πεζοδρόμιο για να αποφύγεις τον γείτονα και το άλλο πρωί να παίζετε τάβλι μαζί. Αν και όλα είναι στο μυαλό μας, οπότε αναθεωρούμε: όλα γίνονται, αρκεί να το θέλεις!

1 σχόλιο:

  1. σε πολλούς ανθρώπους η μοναξιά είναι κάτι ευχάριστο.Είναι απαραίτητη.Η μοναξιά είναι αναγκαία για να ξεκαθαρίσεις στο μυαλό σου ή να αποφορτιστείς απο πολλά και διάφορα.Μην την κατηγορούμε μόνο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia News