Τρίτη 7 Φεβρουαρίου 2017

Ο γιος του ζευγαριού στο Περιστέρι άνοιξε στους δολοφόνους των γονιών του - Είδε τα όπλα και νόμιζε ότι ήταν αστυνομικοί

Ο νεαρός που αντιμετωπίζει σοβαρά νοητικά και ψυχικά προβλήματα ενδεχομένως άκουσε θόρυβο όταν οι δράστες επιχειρούσαν να παραβιάσουν την είσοδο και τους άνοιξε

Ο 28χρονος Χρήστος φαίνεται να έχει ανοίξει την πόρτα στους δολοφόνους των γονιών του. Ο νεαρός που αντιμετωπίζει σοβαρά νοητικά και ψυχικά προβλήματα ενδεχομένως άκουσε θόρυβο όταν οι δράστες επιχειρούσαν να παραβιάσουν την είσοδο και τους άνοιξε.

«Μαμά-Μαμά. Αστυνομικοί-Αστυνομικοί», είναι οι φράσεις που έλεγε διαρκώς ο 28χρονος Χρήστος, όταν οι αξιωματικοί του Τμήματος Δίωξης Εγκλημάτων κατά Ζωής, τον ρωτούσαν για τους δράστες και πως μπήκαν στο διαμέρισμα. «Δεν αποκλείουμε μέσα στην αφέλεια και αθωότητα του μυαλού του να άνοιξε την πόρτα. Είδε τους οπλοφόρους να εισβάλουν στο διαμέρισμα, και επειδή κρατούσαν όπλα, τους θεώρησε ‘αστυνομικούς’ και άρχισε να φωνάζει την μητέρα του. Οι δράστες τότε πρέπει να τον χτύπησαν στο σαγόνι και μετά μπήκαν στο υπνοδωμάτιο» αναφέρει αξιωματικός που χειρίζεται την υπόθεση.

Εχασε τη μάχη και ο πατέρας

Στο μεταξύ υπέκυψε στα τραύματά του και ο 53χρονος πατέρας της οικογένειας, στο σπίτι της οποίας εισέβαλαν οι δολοφόνοι τα ξημερώματα της Παρασκευής. Ο άτυχος άντρας νοσηλευόταν κλινικά νεκρός στην Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του νοσοκομείου Αττικό και χθες το πρωί άφησε την τελευταία του πνοή.

Ψάχνουν τους δράστες στα βίντεο ασφαλείας της περιοχής

Οι αξιωματικοί του τμήματος Δίωξης Εγκλημάτων κατά Ζωής της Ασφάλειας Αττικής έχουν συλλέξει βίντεο από κάμερες ασφαλείας καταστημάτων της ευρύτερης περιοχής προκειμένου να ταιριάξουν χρονικά τις ύποπτες διελεύσεις οχημάτων και υπόπτων, τα διαστήματα προσέγγισης ή διαφυγής από το οίκημα της οικογένειας.

Κίνητρο των δολοφόνων η ληστεία

Το κίνητρο για τους αρμόδιους αξιωματικούς της ΕΛ.ΑΣ. παραμένει η ληστεία, κατά τη διάρκεια της οποία συνέβη κάτι αναπάντεχο που προκάλεσε το δολοφονικό ντελίριο του ενός δράστη. Τα ενδεχόμενα που εξετάζουν οι αστυνομικοί είναι τα θύματα να αναγνώρισαν κάποιον από τους δράστες, ή να έκαναν κίνηση να αντιδράσουν όταν τους είδαν να κακομεταχειρίζονται τον γιο τους, με τον δράστη να τους εκτελεί με περίστροφο από απόσταση ενός μέτρου. Στο μεταξύ, οι αστυνομικοί αναμένεται να κάνουν μια φωτογραφική… αναπαράσταση αποτύπωσης των σημείων που βρέθηκαν τα θύματα μέσα στο υπνοδωμάτιο και της θέσης τους. Αυτό γίνεται γιατί το ζευγάρι μετά την επίθεση βρισκόταν εν ζωή και μεταφέρθηκε από τραυματιοφορείς του ΕΚΑΒ στο νοσοκομείο. Γι αυτό οι αστυνομικοί, θα λάβουν αναλυτικότερες καταθέσεις των τραυματιοφορέων προκειμένου να στήσουν με όσο το δυνατόν μεγαλύτερη ακρίβεια την σκηνή του εγκλήματος προκειμένου να εξάγουν χρήσιμα συμπεράσματα για την πορεία των ερευνών.

Τα μέλη της οικογένειας όπως διαπιστώθηκε δεν έχουν απασχολήσει για οτιδήποτε σε Αλβανία και Ελλάδα και όλοι κάνουν λόγο για μια αξιοπρεπή οικογένεια, ωστόσο τα στελέχη της ΕΛ.ΑΣ. είναι υποχρεωμένα να διερευνήσουν την πιθανότητα εμπλοκής σε παράνομη ενέργεια το τελευταίο χρονικό διάστημα, εξαιτίας της έλλειψης δουλειάς και οικονομικών πόρων. «Οι δράστες επέμεναν στην αλβανική γλώσσα για το που βρίσκονται τα λεφτά σαν να είχαν πληροφορίες ότι υπήρχε χρηματικό ποσό στο σπίτι. Γι αυτό πρέπει να εξετάσουμε αν αυτά τα χρήματα ήταν ‘φρέσκα’ και από που προέρχονται. Το πιθανότερο είναι οι δράστες να είχαν στοχοποιήσει την οικογένεια προκειμένου να την ληστέψουν χωρίς να αποκλείεται ακόμη ο παράγοντας του αυθόρμητου και τυχαίου» υποστηρίζει αξιωματικός της ΕΛ.ΑΣ.

Από τα κλιμάκια των εγκληματολογικών εργαστηρίων έχουν εντοπιστεί πολλά αποτυπώματα και DNA των δραστών στον χώρο του διπλού εγκλήματος και απομένει η ταυτοποίησή τους αν πρόκειται για σεσημασμένους ή σε περίπτωση σύλληψης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia News