Πέμπτη, 16 Φεβρουαρίου 2017

Επικεφαλής Apple: Οι ψευδείς ειδήσεις σκοτώνουν τα μυαλά των ανθρώπων

Ο Κουκ κάλεσε ακόμη τις κυβερνήσεις να ηγηθούν καμπανιών πληροφόρησης για την καταπολέμηση των ψευδών ειδήσεων

Οι ψευδείς ειδήσεις σκοτώνουν τα μυαλά των ανθρώπων τόνισε ο επικεφαλής της Apple, Τιμ Κουκ, υπογραμμίζοντας ότι εταιρείες σαν τη δική του πρέπει να δημιουργήσουν εργαλεία που θα αποτρέπουν τη διασπορά τέτοιων ειδήσεων, χωρίς να περιορίζουν την ελευθερία του λόγου.

Ο Κουκ κάλεσε ακόμη τις κυβερνήσεις να ηγηθούν καμπανιών πληροφόρησης για την καταπολέμηση των ψευδών ειδήσεων. «Περνούμε μία περίοδο στην οποία, ατυχώς, κάποιοι από αυτούς που κερδίζουν είναι άνθρωποι που περνούν τον χρόνον τους προσπαθώντας να πάρουν τα περισσότερα κλικ, όχι να πουν περισσότερες αλήθειες», είπε ο Κουκ σε συνέντευξή του στην Telegraph. «Αυτό σκοτώνει τα μυαλά των ανθρώπων κατά κάποιο τρόπο».

«Όλοι εμείς στις τεχνολογικές εταιρείες πρέπει να δημιουργήσουμε κάποια εργαλεία που θα βοηθήσουν να μειωθεί ο όγκος των ψευδών ειδήσεων. Πρέπει να προσπαθήσουμε να το κάνουμε αυτό χωρίς να "πατήσουμε" την ελευθερία του λόγου και του Τύπου, αλλά πρέπει να βοηθήσουμε και τον αναγνώστη», είπε ακόμη ο Κουκ, που παραδέχθηκε ότι ακόμη οι εταιρείες δεν έχουν καταλήξει τι πρέπει να κάνουν.

Προέβλεψε πάντως ότι η άνοδος των ψευδών ειδήσεων είναι κάτι βραχυπρόθεσμο, καθώς, όπως είπε, δεν θέλει ο κόσμος κάτι τέτοιο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia News