Παρασκευή 10 Φεβρουαρίου 2017

Οι δανειστές προτείνουν: Μέτρα 3.6 δισεκ. ευρώ και πρωτογενές πλεόνασμα 3.5% για 5 χρόνια

Πηγή που μίλησε στο Reuters είπε πως η πρώτη δέσμη μέτρων θα πρέπει να νομοθετηθεί τώρα

Μέτρα περίπου 3,6 δισεκ. ευρώ που αντιστοιχούν στο 2% του ΑΕΠ, αναμένεται να προτείνουν οι δανειστές το απόγευμα στον Ευκλείδη Τσακαλώτο, καθώς σύμφωνα με πληροφορίες επήλθε συμφωνία μεταξύ τους.

Όπως μεταδίδει ο ΣΚΑΪ, οι δανειστές συμφώνησαν να μην τεθεί θέμα κουρέματος του χρέους, ενώ τα μέτρα που ζητούν θα εφαρμοστούν σε δύο φάσεις.

Στην πρώτη φάση θα υπάρξει άμεση μείωση του αφορολόγητου ώστε να ενισχυθούν τα έσοδα κατά 1,8 δισεκ. ευρώ ενώ στη δεύτερη φάση που θα εφαρμοστεί μετά το 2018 προβλέπεται μείωση της συνταξιοδοτικής δαπάνης κατά επίσης 1,8 δισεκ. ευρώ. Αυτό σημαίνει ότι καταργείται η προσωπική διαφορά που εφαρμοζόταν στις παλιές συντάξεις.

Πηγή που μίλησε στο Reuters είπε πως η πρώτη δέσμη μέτρων θα πρέπει να νομοθετηθεί τώρα, όμως διευκρίνισε ότι το δεύτερο πακέτο θα εφαρμοστεί «εάν χρειαστεί».

Όπως μετέδωσε ο Real Fm, ο Ευκλείδης Τσακαλώτος που θα συναντηθεί το απόγευμα στις Βρυξέλλες με Ντάισελμπλουμ, Μοσκοβισί, Τόμσεν, Ρέγκλινγκ και Κερέ, θα προτείνει μείωση του αφορολόγητου στις 7 χιλιάδες και κατάργηση φοροαπαλλαγών και επιδομάτων. Οι δανειστές προτείνουν μάλιστα και πρωτογενές πλεόνασμα 3,5% για τα επόμενα 5 χρόνια ενώ ο κ. Τσακαλώτος αναμένεται να προτείνει 3%.

6 σχόλια:

  1. AΦΟΡΟΛΟΓΗΤΟ ΣΤΟΥΣ ΔΗΜΟΣΙΟΥΣ ΥΠΑΛΛΗΛΟΥΣ ΣΤΟ ΜΗΔΕΝ ΟΠΩΣ ΣΤΟΥΣ ΥΠΟΛΟΙΠΟΥΣ ΙΘΑΓΕΝΕΙΣ. ΚΑΙ ΟΠΟΙΟΝ ΔΕΝ ΤΟΥ ΑΡΕΣΕΙ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΠΑΕΙ ΣΠΙΤΙ ΤΟΥ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Το ήξερα ότι θα βγει κάποιο ΤΑΓΑΡΙ να πεί για τους δημοσίους

      Διαγραφή
  2. Το ΠΑΟΚΙ ο Ευκλείδης δεν μασάει ούτε εκβιάζεται. Αν ήταν οι ΣαμαροΒενιζελοι με ένα νεύμα στα 4...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. καλα, πιες τα χαπια σου τωρα, εχετε παθει μαλακιαση εγκεφαλου εκει στο τσυριζα, ερχετε ο μονοψηφιος και χεστηκατε πανω σας.

      Διαγραφή
  3. Χάπια εδώ και δεκαετίες παίρνεις εσύ βλακα 9.24. Εσύ και οι σκυφτουληδες ηγέτες σου παλιομαλακα που βριζεις

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μαλακα να πεις τον γιο σου τον αλογομουρη, ερχετε η ωρα να παρετε τον πουλο προδοτες, πουλησατε την Ελλαδα τομαρια, καταστρεψατε τον κοσμο, φερατε την φτωχια στο λαο και θα το πληρωσετε ακριβα.

      Διαγραφή

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia News