Τετάρτη 15 Φεβρουαρίου 2017

Τσίπρας: Καταστροφική η συζήτηση για μέτρα ακόμη και 1 ευρώ

Ο Αλέξης Τσίπρας τόνισε την ανάγκη για περισσότερη ανακούφιση στη φορολογία

Καταστροφική χαρακτήρισε για άλλη μια φορά τη συζήτηση για μέτρα ακόμα και 1 ευρώ ο Αλέξης Τσίπρας στη συνομιλία που είχε με τον Πιερ Μοσκοβισί μπροστά στις κάμερες πριν τη συνάντησή τους.

«Μπορούμε να συζητήσουμε για μεταρρυθμίσεις αλλά με μηδενικό αντίκτυπο» πρόσθεσε ο πρωθυπουργός παίρνοντας αποστάσεις ακόμα και από αυτό που είπε ο Ευκλείδης Τσακαλώτος ο οποίος χαρακτήρισε διαπραγματευτικό ελιγμό τη θέση αυτή της ελληνικής κυβέρνησης λέγοντας ότι «τι θέλατε να πει; Να πει ότι είμαστε έτοιμοι να κάνουμε 1 δισ. και μετά αυτοί να το πάνε στα 2 δισ; Τι θέλατε να πει; Ο πρωθυπουργός πρέπει να κρατήσει μια γραμμή όσο σκληρή γίνεται για να κάνεις όσο μικρότερη υποχώρηση...».
Ο Αλέξης Τσίπρας τόνισε την ανάγκη για περισσότερη ανακούφιση στη φορολογία και ουσιαστική ελάφρυνση του χρέους ζητώντας τη δημιουργία ενός μετώπου λογικής. «Ο χρόνος είναι σημαντικός, είμαι αισιόδοξος ότι η Κομισιόν θα είναι ένας ανεκτίμητος σύμμαχος» τόνισε ο Έλληνας πρωθυπουργός.

Παράλληλα αναφέρθηκε στις εντυπωσιακές επιδόσεις της ελληνικής οικονομίας επικαλούμενος τα αποτελέσματα της Eurostat.

«Θα ήθελα να υπογραμμίσω τα αποτελέσματα οφείλονται στις θυσίες του ελληνικού λαού. Όλοι πρέπει να αναγνωρίζουν τα νούμερα και να σεβαστούν τις θυσίες του ελληνικού λαού. Το μήνυμά μας είναι φτάνει πια με τη λιτότητα» κατέληξε ο κ. Τσίπρας.

Από την πλευρά του ο Γάλλος επίτροπος χαρακτήρισε «πολύ ικανοποιητικά τα αποτελέσματα για την Ελλάδα» σημειώνοντας ότι «οι προβλέψεις μας δείχνουν ότι η Ελλάδα μπορεί να έχει εντυπωσιακή ανάκαμψη».

«Οι αποφάσεις όποιες κι αν είναι πρέπει να βασίζονται στους πραγματικούς αριθμούς και αυτοί εντάσσονται στις δικές μας προβλέψεις» πρόσθεσε.

Όσον αφορά το Eurogroup της 20ης Φεβρουαρίου είπε ότι «θα μπορούσε να θέσει τις παραμέτρους για μια συμφωνία» ζητώντας «λίγη ακόμα προσπάθεια από όλες τις πλευρές».

«Μπορούμε και πρέπει να τα καταφέρουμε» πρόσθεσε τονίζοντας ότι «δεν είμαστε υπέρμαχοι της λιτότητας, όμως όπως προείπαμε πρέπει να υπάρξει ένα ισορροπημένο σετ μεταρρυθμίσεων ώστε η οικονομία να γίνει πιο ανταγωνιστική και ελκυστική για τους επενδυτές».

«Η εμπιστοσύνη είναι η λέξη κλειδί για να πετύχουμε τους αριθμούς» κατέληξε ο Ευρωπαίος επίτροπος τονίζοντας ότι «οι επόμενες ημέρες είναι ζωτικής σημασίας αλά δεν νομίζω ότι απέχουμε από τη λύση».

4 σχόλια:

  1. μπουλι τωρα το καταλαβες

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΤΑ ΜΕΤΡΑ ΤΑ ΕΧΕΙΣ ΣΥΜΦΩΝΗΣΕΙ ΚΑΙ ΘΑ ΤΑ ΠΑΡΕΙΣ. ΑΥΤΟ ΤΟ ΘΕΑΤΡΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΟΡΟΪΔΙΑ ΘΑ ΤΗΝ ΚΟΨΕΙΣ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Όχι αγόρι εσύ θα διοριζεις και αυτοί θα πληρώνουν !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Καταστροφή είσαι από τότε που ανέλαβες αντε πάρε δρόμο ασχετε

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia News