Τετάρτη 4 Ιανουαρίου 2017

Τρία tips για να αποφύγετε την ίωση ή το κρυολόγημα

Μπορείτε να λάβετε προληπτικά μέτρα για να μειώσετε τις πιθανότητες να ασθενήσετε

Πυρετός, συνάχι, βήχας και πονόλαιμος είναι μερικά μόνο από τα συμπτώματα που ταλαιπωρούν πολλούς ανθρώπους που έχουν ίωση ή κρυολόγημα το χειμώνα.

Αν συναναστρέφεστε με πολύ κόσμο, ίσως δεν είναι πολύ εύκολο να αποφύγετε μια ίωση ή ένα κρυολόγημα αλλά μπορείτε να λάβετε προληπτικά μέτρα για να μειώσετε τις πιθανότητες να ασθενήσετε.

Δείτε παρακάτω τρία χρήσιμα και σημαντικά tips:

-Συχνό και σχολαστικό πλύσιμο των χεριών
Περιορίζει τη διασπορά των παθογόνων μικροοργανισμών και των λοιμώξεων. Πλένετε πάντα τα χέρια σας πριν και μετά το φαγητό, τη χρήση τουαλέτας, όταν φτερνίζεστε ή βήχετε με τα χέρια μπροστά στο στόμα σας.

-Καταναλώνετε πολλά υγρά
Φροντίστε να πίνετε τουλάχιστον 8 ποτήρια νερό και χυμούς την ημέρα. Έτσι αυξάνεται η διούρηση, ώστε να αποβληθούν τα μικρόβια, ενυδατώνεται ο οργανισμός και καθαρίζει το αναπνευστικό.

-Αερίζετε συχνά τους χώρους
Ανοίγετε συχνά παράθυρα ή πόρτες στο σπίτι ή το γραφείο. Έτσι θα διατηρείτε την ατμόσφαιρα υγρή. Επιπλέον μπορείτε να τοποθετήσετε πάνω στο καλοριφέρ ένα δοχείο με νερό και μερικές σταγόνες αιθέριου ελαίου ευκαλύπτου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia News