Πέμπτη, 5 Ιανουαρίου 2017

Αυτά που απαγορεύεται να λες σε μια single!

Υπάρχουν πράγματα που θα ήταν καλό να μην πεις

Η μοναξιά, πολλές φορές είναι απελευθερωτική, ανακουφιστική. Εχεις το περιθώριο να πλησιάσεις τον εαυτό σου, να «ακούσεις» τις εσωτερικές σου ανάγκες, να δεις τι αναζητάς, τι είναι για σένα και τι όχι.

Το να μην έχεις σχέση για καιρό δεν σημαίνει ότι «κάποιο πρόβλημα υπάρχει», ή εσύ δεν είσαι επαρκής για κάποιον άλλο. Είτε είσαι μόνη επειδή έχεις χωρίσει από προηγούμενη σχέση είτε είσαι μόνη από επιλογή για πολύ καιρό, δεν έχεις να εξηγήσεις τίποτα, σε κανέναν.

Η επιμονή των άλλων στο να μάθουν τους λόγους που είσαι μόνη ή η έντονη διάθεσή τους να σε «ζευγαρώσουν» με κάποιον άλλο, ίσως σε φέρνει σε δύσκολη θέση και σε κάνει να νιώθεις ασφυκτικά. Υπάρχουν πράγματα που θα ήταν καλό να μην πεις σε κάποια γυναίκα που είναι single: αν θες να την κάνεις να μην νιώθει άβολα...

1) «Εσύ βγαίνεις με κανέναν;»: «Περιέργεια ή ενδιαφέρον που εκφράζεται λάθος. Πολλές φορές σε γυναικείες παρέες, το βάρος της συζήτησης πέφτει στην γυναίκα που δεν έχει σχέση. Αρχίζουν αναλύσεις επί αναλύσεων και το μόνο που πετυχαίνουν τέτοιου είδους συζητήσεις είναι να κάνουν το single κορίτσι να νιώθει άβολα. Θα ήταν προτιμότερο να ρωτήσουμε απλά: «Eσύ, τι νέα;» και να αφήσουμε τον άλλο να μοιραστεί μαζί μας, χωρίς πίεση, αυτό που συμβαίνει στη ζωή του».

2) «Για να δούμε μήπως βρούμε κανέναν διαθέσιμο και για σένα...»: Αν κάποια γυναίκα είναι μόνη στη ζωή της, δεν σημαίνει αυτόματα ότι ψάχνει άμεσα να «αποκατασταθεί». Αν μια γυναίκα αντιδράσει θετικά σε αυτό και πράγματι δείξει ενδιαφέρον για μια νέα γνωριμία, καλώς. Αλλιώς, υπάρχει περίπτωση να ακουστεί ενοχλητικό. Σχέσεις δεν γίνονται με το ζόρι, ούτε με τον πρώτο που θα συναντήσεις μπροστά σου.

3) «Είμαι σίγουρος-η ότι θα είσαι σύντομα με κάποιον»: «Κανένας δεν ξέρει με ακρίβεια τι θα συμβεί στη ζωή του άλλου, ούτε έχει «μαντικές» ικανότητες. Όταν λες σε μια γυναίκα κάτι τέτοιο, -τυχαία και χωρίς να το πιστεύεις- τότε την κάνεις να νιώθει αρκετά αμήχανα. Μην υποθέτεις έτσι απλά».

4) «Είσαι ακόμα μόνη σου. Ε;»: «Το να είναι κάποια γυναίκα μόνη της, δεν σημαίνει ότι θέλει διακαώς να είναι με κάποιον άμεσα, ούτε συνεπάγεται ότι περνάει άσχημα. Η αγάπη έρχεται με διαφορετικό τρόπο στον καθένα και σε διαφορετικό χρόνο».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia News