Πέμπτη 2 Μαρτίου 2017

OCT: Οπτική Τομογραφία Συνοχής στην Αριδαία

OCT: Οπτική Τομογραφία Συνοχής στην Αριδαία

Τί είναι η Οπτική Τομογραφία Συνοχής - OCT;

Η Οπτική Τομογραφία Συνοχής – OCT είναι μια γρήγορη, ανώδυνη, μη επεμβατική διαγνωστική μέθοδος απεικόνισης της δομής του αμφιβληστροειδούς, αλλά και των προσθίων μορίων του οφθαλμού. Επιτρέπει τη λήψη τομών πολύ υψηλής ανάλυσης χωρίς να χρησιμοποιεί επιβλαβή ακτινοβολία. Αποτελεί τη νεότερη μέθοδο απεικόνισης της ωχράς κηλίδας και του οπτικού νεύρου.

Ποιους αφορά;

Άτομα που πάσχουν από:

• Ηλικιακή εκφύλιση ωχράς κηλίδας
• Διαβητική αμφιβληστροειδοπάθεια
• Απόφραξη φλέβας
• Οίδημα ωχράς κηλίδας
• Γλαυκώμα

Επιτρέπει την χαρτογράφηση του οπτικού νεύρου αλλά και της κοίλανσης της οπτικής θηλής. Επιτρέπει την πρώιμη διάγνωση του γλαυκώματος, πριν δημιουργηθούν διαταραχές στα οπτικά πεδία.

Η εξέταση γίνεται πλέον και στην Αριδαία. Για πληροφορίες επικοινωνήστε με τον Οφθαλμίατρο σας.

1 σχόλιο:

  1. ΜΙΑ ΔΥΝΑΜΙΚΗ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΘΕΤΙΚΟ ΓΙΑ ΤΟΝ ΤΟΠΟ ΜΑΣ ! ΟΣΟΙ ΕΙΧΑΜΕ ΑΝΑΓΚΗ ΑΥΤΟ ΤΟ ΜΗΧΑΝΗΜΑ ΤΡΕΧΑΜΕ ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ..

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia News